3.Araba tutmasından kaynaklanan kokular Çok az ürün, karbonat kadar çok yönlü bir kullanıma sahiptir. Bölge üzerine karbonat serpmek de kokuları yok etmeye yardımcı olabilir.
3. Araba Temizliğinde Karbonat Kullanılır
Araba içi de karbonat ile temizlenebilmektedir. Araba içi gibi küçük yerleri özellikle doğal temizlik ürünleri ile temizlemek oldukça önemlidir.
Karbonat, sağlık alanında da tercih edilir. Özellikle hazımsızlık ve asit reflü gibi sindirim problemlerinde kullanılır. Karbonat, mide asidini nötralize eder ve rahatlama sağlar. Karbonatın içindeki sodyum, elektrolit dengesini sağlar.
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Karbonatlı su faydaları çok olan bir uygulamadır. Çok eski tarihlerden beri karbonatlı suyun hazımsızlığa, mide yanmasına iyi geldiği bilinir. Ayrıca ondan dişleri beyazlatmak ve ağızda oluşan kötü kokulardan kurtulmak için de yararlanılır. Karbonatlı su ağız kokusu sorununda oldukça etkilidir.
İlgili 18 soru bulundu
Yüzeyleri temizlemek, lekeleri çıkarmak, kir ve yağları gidermek için kullanılabilir. Aynı zamanda lavabo, banyo ve tuvalet temizliği için de kullanışlı bir üründür. Kişisel Bakım: Diş temizliği için diş macunu olarak kullanılabilir veya diş beyazlatma işlemlerinde kullanılır.
Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunan karbonatlı su yağ yakıcı etkisiyle de karşımıza çıkabiliyor. Metabolizmayı hızlandırarak vücudun yağ yakmasına yardımcı oluyor.
Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Karbonat yoğurt, sirke gibi asit içeriği olan malzemelerle hazırlanan tariflerde kullanılır. Kabartma tozu ise sıvı maddelerle birleşerek hamurun kabarmasını sağlar. Karbonat da olduğu gibi kullanmak için asitli bir sıvıya ihtiyacı yoktur.
Karbonat kimyasal tepkimeler sonucunda üretilen bir tür madde olarak açıklanabilir. Beyaz renkli kristal özellikli bir toz olarak tanımlanması doğru olur. Karbonat formülü sodyum bikarbonat şeklinde ifade edilebilir. Sodyum ve karbon maddelerinin bir araya gelmesi sayesinde elde edilir.
Karbonatlı su içmenin zararları gereğinden fazla tüketilmesi ile oluşabilir. Fazla miktarda içildiğinde vücutaki alkali ve asit pH değeri dengesini bozarak, mide rahatsızlıklarına, kalp çarpıntısına ve sindirim sisteminin olumsuz etkilenmesine neden olabilmektedir.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Aracın dış yüzeyi mikrofiber bez ile temizlenir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Bir kabın içine, ortalama bir su bardağı kadar karbonat ekleyin, üzerine de bir buçuk su bardağı sirke ilave edin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hazırlamış olduğunuz karışımı klozetteki lekelere uygulayın. İşlem sırasında tuvalet fırçası kullanabilirsiniz.
Karbonat kimyasal arınma sağlar, 4000 civarı tarım ilacından en çok kullanılanların çoğu asit yapıda olduğu için karbonat kullanılabilir. Sirke+karbonat= CO2 gazı+tuz oluşturur, bakterileri öldürmez. Sirke ve karbonat dezenfeksiyon veya güvenli gıda temizliği için bir arada kullanılmaz, lavabo açmakta kullanılabilir.
Çamaşır suyu ve sirke
Zayıf bir asidi çamaşır suyuna karıştırdığınızda toksik gazlar ortaya çıkıyor. Bu da ciddi kimyasal göz yanması ve akciğer hasarına neden oluyor.
Sirkeyle temizlik yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç yöntem vardır. Öncelikle hangi sirke ile ev temizlenir sorusunun cevabını öğrenmeniz gerekir. Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır.
Sirkeli Suyla Yıkanmanın Faydaları Nelerdir? Sirkeli su cildi derinlemesine temizler ve arındırır. Siyah nokta ve sivilce oluşumunu önler. Ciltteki ölü derilerin atılmasını sağlar.
C vitamini bakımından güçlü olan karbonat ve limon karışımı bağırsak mide gibi sindirim sistemini temizler. Sinek ve böcek sokmalarından sonra karbonat limon kullanıldığında yine tüm bakteriler yok oluyor. Koltuk ve halılardaki çay kahve lekeleri tertemiz yapar. Beyaz kıyafetlerdeki ter lekeleri sarı lekeleri yok eder.
Karbonat: Karbonat, vajinanın pH dengesini düzenleyerek mantar enfeksiyonunu önleyebilir veya tedavi edebilir. Karbonatlı suyla duş almak vajina kaşıntısını ve yanmasını azaltabilir.
Bazı uzmanlar tarafından gut tedavileri için İngiliz karbonatı önerilmektedir. İngiliz karbonatı faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da vurgulanmaktadır. İngiliz karbonatı ile hazırlanan alkali su vücudun pH dengesi üzerindeki olumlu etkisi sayesinde hastalıklara karşı bir kalkan görevi üstlenebilmektedir.
Canan Karatay, burun tıkanıklığı için İngiliz karbonatlı suyu önermesi dikkat çekti. Karatay: 'Bir bardak suya bir tatlı kaşı İngiliz karbonatı katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri