Uzmanlar no frost teknolojisine sahip buzdolaplarını inceledi. Bu tür buzdolaplarında çözdürmeye ihtiyaç duyulmadığı için kullanıcıların nadiren temizlediği tespit edildi. Sonuçta evlerden toplanan 30 no frost buzdolabında 1 santimetrekarelik alanda 7.85 bin ünite bakteri tespit edildi.
No frost derin dondurucular karlanma yapmaması ve eşdeğer özellikli statik soğutmalı bir modele göre daha az enerji tüketimi ile avantaj sağlar. Statik derin dondurucular ise nispeten daha hızlı soğutma avantajına sahiptir. Sağladığı avantajlara paralel olarak no frost derin dondurucuların fiyatı daha farklı olabilir.
Yiyecekler daha uzun süre bozulmadan saklanabilir. Renk ve kokuları da bozulmaz. Çünkü no frost buzdolapları soğukluğu eşit şekilde her yere dağıtır. Çok kısa süre içerisinde yiyecek ve içecekleri soğutması zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.
No-frost, buzdolaplarında buzlanmanın oluşmamasını ifade eden bir terimdir. Eski klasik buzdolaplarının üst kısımlarında, kendiliğinden bir karlanma meydana gelir. No-frostlarda ise bu karlanma otomatik olarak engellenir ve buzdolabındaki nem oranı belli bir seviyeyi aşmaz.
Low Frost buzdolapları, statik buzdolaplarına ve No Frost buzdolaplarına göre daha iyi bir seçimdir. Low Frost buzdolaplarında, buzlanma çok az miktarda olur ve bu buzlanma, otomatik olarak çözülür. Bu nedenle, Low Frost buzdolaplarını çok sık temizlemek gerekmez.
İlgili 15 soru bulundu
No frost buzdolaplarında ve derin dondurucularda bulunan bir özelliktir. Bu beyaz eşyalardaki nem ve sıcaklık oranının sabit tutulmasını No Frost teknolojisi gerçekleştirir. Bu da besinlerin daha geç bozulmasını sağlar. Aynı zamanda beyaz eşyaların ömrünü uzatır.
Bir buzdolabının no frost olup olmaması, elektrik tüketimini etkilemez. No frost buzdolapları da enerji sınıflarına uygun olarak elektrik harcar. A enerji sınıfı no-frost bir buzdolabı, yılda 252 kWh enerji tüketimine sahiptir; günde 0,69 kWh enerji tüketir.
No frost buzdolaplarında karlanma olmaz.
“Buzdolabı alırken nelere dikkat edilmeli?” diye merak ediyorsanız birkaç kriterin göz önünde bulundurulması gerektiğini bilmeniz gerekir. Buzdolabının tipi, hacmi, raf ve çekmece tasarımı, enerji sınıfı, No Frost olup olmaması, Solo ya da ankastre tipinde üretilmesi, göz atmanız gereken özellikler arasında yer alır.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Samsung RB50RS334WW/TR 543 lt No-Frost Buzdolabı
No-Frost soğutma teknolojisi, Hızlı soğutma ve hızlı dondurma özelliği, 500 litre iç hacmi, A++ enerji tüketimi, Dijital kontrol paneli ile alttan buzluk tercih etmek isteyenler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
· Buzdolabının iki kapı arasındaki bölmenin ısınmasının nedeni, iç gövde içinde dolaşan gaz borularından geçen soğutucu gazın sıcaklığıdır. · Gövde iç kısımdaki bu borulardaki sıcaklık sayesinde kapı contaları daha iyi bir yalıtım sağlar. Ayrıca contanın yumuşak kalmasını ve çabuk yıpranmasına engel olur.
NeoFrost: Ferahlatan Teknoloji
Mavi Işık ve İyonizer teknolojisini buluşturan sistem, gıdaları ideal koşullarda saklamanıza yardım eder. Dondurucudaki gıdalarda buzlanma meydana gelmez, soğutucu ise her daim nemli ve serin kalır.
No Frost terimi karlanmaz ve buzlanma yapmaz anlamına gelir.
DuoNoFrost Buzdolaplarında dondurucu bölmede karlanma, buzlanma ve terleme olmaz. Defrost (Buz eritme) işlemi otomatiktir. DuoNoFrost Buzdolaplarında dondurucu bölmede karlanma, buzlanma ve terleme olmaz.
Enerji sınıfları arasında A sınıfı buzdolabı enerji tüketimi en düşük olandır. Dolayısıyla en yüksek enerji verimliliğine sahip olan sınıftır.
A+++ Buzdolabı Modelleri
Her türlü gıda saklamasını rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz A+++ buzdolapları D enerji sınıfı en yüksek enerji sınıfına sahip son kalite üründür. A+++ buzdolabı alttan çift kapılı ürün de bu en çok tercih edilen modeller arasındadır.
Dolabınız no-frost özelliğe sahip değilse temizlemek için buzların erimesini beklemelisiniz. Çıkarılabilir parçaları ise dolaptan çıkararak ayrıca yıkayabilirsiniz. Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır.
Nofrost buzdolapları: Dondurucu bölüm(Dipfiriz) kapısı açık kalır ise karlanma & buzlanma oluşur. Buzdolabınızı eritip, tekrar çalıştırabilirseniz sorun giderilecektir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
İndeks değerleri 100 ve altı seviyedeki cihazlar, bu sınıfta yer alır. F enerji sınıfı etiketi, düşük verimliliğe sahip cihazların üzerinde görülür. Elektrik tasarrufu yapmak isteyen kişilerin bu enerji sınıfı etiketine sahip aletleri kullanmaması önerilir. Zira indeks değerleri 125'e kadar çıkabilir.
Evde en fazla enerji tüketen kalemler aydınlatma, beyaz eşyalar (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırınlar ve ocaklar), ısıtıcılar ve ütüdür.
2021'den itibaren buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi ve bulaşık makinelerinde kullanılan bu A+, A+, A++ sınıflandırması kademeli olarak terk edilecek ve yeni sınıflandırma sisteminde yalnızca A'dan G'ye kadar harfler kullanılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri