Dikkat çekici bir yapısı olan nöbet şekerinin diğer ismi kaya şekeridir. Birçok yerde, polat şekeri olarak geçmektedir.
Polat şekeri, nöbet şekeri veya en bilinen adıyla kaya şekeri, işlem görmemiş şeker anlamına gelmektedir.
Nöbet şekeri, şeker kamışı ve palmiye ağacı özünden elde edilir ve günlük hayatta kullandığımız şeker kıvamına daha gelmemiş halidir. Diğer bir ismi kaya şekeri olarak da bilinir. Yani hiçbir işlem görmemiş rafine edilmemiş şekerdir.
Şeker kamışı ve palmiye ağacının özlerinden elde edilen nöbet şekeri, sofralarımızda kullanılan beyaz şekerin kıvamına gelmemiş bir şeker türüdür. Diğer ismiyle kaya şekeri olarak bilinen nöbet şekeri hiç bir işlem görmemiş, rafine edilmemiş bir şekerdir.
Nöbet şekerinin şimdiye kadar belirlenmiş olan herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.
İlgili 23 soru bulundu
Nöbet şekeri kan dolaşımını arttırır. Boğaz ağrısı ve tahrişi durumunda oluşan geniz akıntısına faydalıdır aynı zamanda farenjiti de iyileştirir. Çocuk ve bebeklik döneminde tüketilmesi zeka gelişimini destekler. Mesane taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Nöbet Şekeri Nasıl Kullanılır? Doğal ve işlenmemiş nöbet şekerini günde 1-2 defa ağız yoluyla tüketebilirsiniz. Nöbet şekerini yutmak yerine ağızda eriterek tüketmelisiniz. Bu durumda, ağızda bulunan yaraların ya da problemlerin düzelmesini sağlamış olursunuz.
Uy Gıda Beyaz Nöbet Şekeri (Dökme) 500 Gr GİMDES Helal Sertifikalı .
Nöbet şekeri öksürük ve boğaz enfeksiyonlarında da pastil gibi emilerek kullanılır. Bronşit için keten tohumu ile nöbet şekeri havanda dövülerek içilir. Ardından su içilir.
Nöbet şekeri diğer ismiyle kaya ve polat şekeri rafine edilmemiş yani herhangi bir işlem görmemiş şeker türüdür. Nöbet şekerinde yüksek oranda vitamin, mineral ve aminoasit yer almaktadır. Herhangi bir işlemden geçmediği için içerisinde yer alan değerler vücuda geçer.
Palmiye ağacı ve şeker kamışı özlerinden elde edilen nöbet şekeri, rafine şekerin işlenmemiş halidir.
şeker ve şerbetin ismi eskiden saraylarda lohusa bayanları ziyarete gelen misafirlere ikram edilmesinden gelir. Aynı zamanda kızamık şekeri olarak ta bilinir.
Nöbet şekeri kan dolaşımını arttırır. Boğaz ağrısı ve tahrişi durumunda oluşan geniz akıntısına faydalıdır aynı zamanda farenjiti de iyileştirir. Çocuk ve bebeklik döneminde tüketilmesi zeka gelişimini destekler. Mesane taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Bronşit, astım, nezle gibi hastalıklarda üst solunum yollarını açan ve boğazdaki mukusu temizleyen bu şeker, çocuklarda gece ortaya çıkan öksürük nöbetleri için oldukça etkilidir.
Örneklendirmek gerekirse, nöbet şekeri, ağız içerisinde çıkan rahatsız edici yaraların azaltılmasında ve giderilmesinde kullanılır. İnsanların büyük bir kısmında oluşan, çıktığı andan itibaren yaşam kalitesini ciddi manada düşüren aft yaralarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.
Destekleyici Olarak Kullanılan Nöbet Şekeri Çeşitleri
Yoğun olarak ağız yaralarının tedavisi için kullanılan toz nöbet şekeri, dil üzerindeki uçuklara, aft ve yaralara iyi gelir.
Yılda 5 bin ton civarında ithal edilen jelatinin, domuzdan ve helal kesilmemiş sığır ve benzeri hayvanlardan üretilmiş olduğu düşünülürse, şüpheden uzak durmak için bu ürünlerden kaçınılmalıdır.
Zarar vermeyen miktarda şeker yemek haram olmaz.
Şeker Yoksunluğu Nedir? Şekeri hayatınızdan tamamen çıkardığınızda şiddetli baş ağrısı, yorgunluk, kramplar ve mide bulantısı gibi sizi yorgun düşüren problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bu değer 60 mg/dl ve altında olduğu durumda hipoglisemi durumu söz konusudur. Hipoglisemi tehlikeli bir durum olduğundan düşüklük derecesine göre acil tedavi edilmelidir. Açlık kan şekeri, 125 mg/dl'in üzerinde olduğunda ise şeker hastalığının önemli bir göstergesidir.
Yurdakul, E. (2017).Lohusa Şerbeti/ Şifa Çayı /Kaynar Tarifi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri