Unutulmamalıdır ki norm kadro fazlası öğretmenlere ihtiyaç bulunmadığı için bu öğretmenler norm kadro fazlası olarak belirlenmiştir. Ve 4359 sayılı kanun gereğince milli eğitim bakanlığına verilen öğretmen serbest kadrolarına atanmışlardır. Maaş karşılığı bir görev yapmaları gerekmemektedir.
Eğer ilgili kurumda norm fazlalığı oluşmuşsa norm fazlası olan öğretmen hizmet puanı en düşük olan öğretmen olarak belirlenir. Eğer puanlar da eşitse hizmet süresi baz alınır. Hizmet süresi en düşük olan öğretmen norm fazlası olur.
Mevcut okuldaki norm kadro fazlası öğretmenler ise zaten direkt olarak bu çalışmalara katılarak ek ders ücretinden faydalanacaktır.
MEB norm kadro yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince, öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak yeni derslik/şube açılması, yeni alan veya bölüm açılması, alan veya bölümün kapatılması, sınıfların kapatılması vb. gibi durumların varlığı halinde, süre şartı aranmaksızın norm kadro düzeltmesi yapılabilmektedir.
Norm fazlası öğretmen tespit işleminde en düşük hizmet puana sahip kişilerden puanları eşit olanlar arasında ise hizmet süresi az olana bakılır.Hatta okula en son gelen öğretmen hizmet puanı yüksek olduğu takdirde Eğer okulda görev yapan öğretmenlerden puanı fazla ise okulda kalır.
İlgili 32 soru bulundu
a)6-30 saate kadar 1, b)31-42 saate kadar 2, c)42'den fazla olması halinde her 21 saat için 1 öğretmen norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 öğretmen norm kadrosu daha verilir.
Hiçbir okul müdürü, Norm Kadro Fazlası atama başvurularında hiçbir öğretmeni tercih yapmaya zorlayamaz. Tercih yapmak istemeyen hiçbir öğretmenin yerine başvuru yapamaz. Ayrıca Yönetmeliğe göre öncelikle ilçe içinde tercihler yapıldıktan sonra ilçe dışına da tercih yapılabilecektir.
Unutulmamalıdır ki norm kadro fazlası öğretmenlere ihtiyaç bulunmadığı için bu öğretmenler norm kadro fazlası olarak belirlenmiştir. Ve 4359 sayılı kanun gereğince milli eğitim bakanlığına verilen öğretmen serbest kadrolarına atanmışlardır. Maaş karşılığı bir görev yapmaları gerekmemektedir.
6. Her iki aşamada da yerleşemeyen veya tercih yapmayan norm fazlası öğretmenler, kadrosunun bulunduğu ilçe içinde alanlarında boş kalan eğitim kurumlarına ikinci aşamanın sonunda resen atanacaklardır.
“Ek Madde 1 –Herhangi bir branşta norm kadro fazlası bulunan illerde fazla bulunan branşta ek ders ücreti karşılığında görevlendirme yapılamaz, vekil öğretmen çalıştırılamaz.” Maddesi yürürlüğe girmiştir. Okul Yönetimlerinin Sorumlulukları: Okul yönetimleri norm kadro fazlası öğretmenleri bildirmekle yükümlüdürler.
Öğretmenler; http://kontenjan.meb.gov.tr/ linkine girerek karşılarına gelen ekranda MEBBİS kullanıcı adı ve Şifrelerini girdiklerinde sisteme girmiş olacaklar. Sisteme girildikten sonra Kurum Bilgileri tıklanırsa norm bilgileri görülebiliyor.
* 53. Madde 2. Fıkrasına göre norm fazlası öğretmenlerden İl içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanların atamaları, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın (3 yıl şartı aranmaksızın) tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına yapılabilir.
Okula sonradan gelen norm fazlası olur gibi bir durum söz konusu değildir, önceki çalışanlarda sonradan gelen de hizmet puanı değerlendirmesine göre en az puana sahip olan norm fazlası öğretmen olur.
Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması halinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il milli eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.
Öğretmenler aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabilecek!
MEB bir genelge ile bu tür ilişik kesen veya ilişiğini kesmiş bu durumdaki öğretmenleri istekleri halinde eski okullarına geri döndürülmelidir.
Norm fazlası olan Alan/Bölüm, atölye ve laboratuvar şefi olarak görevlendirilemez.
Kadrosu ilçe milli eğitim müdürlüklerinde olan norm kadro fazlası öğretmenlerin işlenmesi ve başvurularının onay süreci ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır. işlemi ile ilgili tüm sorumluluk okul/kurum müdürlüklerine aittir.
CEVAP 4: Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç veya norm kadro fazlası olan öğretmenler zorunlu çalışma yükümlülüğüne ilişkin durumları da dikkate alınmak suretiyle, atama için başvuru yapabileceklerdir.
Yani öğretmenlere yine maaş karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın fiilen okuttuğu her 10 saate 1 ek ders ücreti yazılmaktadır. Örnek : Okulunda haftalık olarak fiilen 12 saat ders okutan öğretmene 15 saat maaş karşılığını doldurmasa da 10 saat fiilen ders okuttuğu için ayrıca 1 ek ders yazılır.
a) 6-31 saate kadar 1, b) 31-42 saate kadar 2, c) 42'den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir.
Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; öğretmenlerin aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini görev yaptıkları okulda/kurumda doldurmaları halinde başka okulda/kurumda geçici olarak görevlendirilmesi yasal ve hukuki değildir. Ayrıca Anayasa'mızın 18. maddesinde yer alan "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı yer değiştirme mevzuatına göre yer değiştirmelerde zorunlu hizmet affına uğrayanlarda 3 yıl şartını kaldırdığı görüldü. 3 yıl şartı bulunmaktadır. Değişiklik sonrası tüm öğretmenler zorunlu hizmetten muaf edilmişlerdi.
Milli Eğitim Bakanlığı veya Valiliklerce istihdam fazlası oldukları gerekçesiyle norm kadro açığı olmayan okullara norm kadro dışında öğretmen atamaları yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri