Sodyum klorür: Tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığınız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır. Mükemmel bir bakteri savaşçısıdır ve çok iyi bir temizleyicidir.
Banyo tuzlarında genellikle kullanılan tuz çeşidi deniz veya himalaya tuzlarıdır. Deniz tuzları mikroplastik içeriği yüksek tuzlar, Himalaya tuzları ise tedarik edildiği coğrafyadan dolayı radyasyona maruz kalmış olma olasılığı olan tuz çeşitleridir.
'Sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza tuzlu su dökün'
O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın.
Dişil enerji için tuzlu su banyosu
Duştan çıkmadan önce son adımda deniz tuzu karıştırdığın 1 litre suyu üzerine dökebilirsin.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
İlgili 21 soru bulundu
Tuzlu su yöntemini dişil enerjiyi yükseltmek için kullanılıyormuş. Bu yöntem oldukça basit. 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz döküp karıştırıyor ve duştan sonra istersek sadece sağ omzunuza ya da sağdan başlayıp tüm vücudunuza döküyorsunuz.
Kemik ve kasları hareketlendirir. * Çok kas ve kemik ağrınız varsa bir küvet dolusu sıcak suyun içine bir koca dolusu himayala ya da epsom tuzu dökün 20 dakika bekleyin. * Tuzlu suda yıkanırken banyoda aldığınız nefes burun deliklerinizin içinden geçer.
Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur. Hazırlanışı: Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin. Tuz, sağlıklı bir saç derisi için dolaşımı uyararak kepek oluşumunu azaltır.
Çok eski zamanlardan beri kaya tuzununun negatif enerjiyi temizlediğine inanılmakta. Evinizde negatif enerji olduğunu düşünüyorsanız, giriş kapısının yakınına kaya tuzu koyabilirsiniz.
Dişil enerji kadınlarda ve erkeklerde eril enerji ile birlikte bulunuyor. Dişil enerjinin yüksek olduğu kişiler, sağ beynin daha yoğun çalıştığı yaratıcı, sanatçı, duygusal ve merhametli olan kişilerdir. Kişinin dişil enerjisi ne kadar yüksek olursa o kadar sevgi dolu, hayalperest, hoşgörülü, sabırlı ve nazik olur.
Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır. Kaya tuzu himayala tuzu ya da deniz tuzunu ılık su ile karıştırıp banyoda başınızın üstünden yavaş yavaş dökmelisiniz. Suyun ılık ya da soğuk su olmasına dikkat edin, sıcak su ile tuz negatif enerjiyi çekemez.
Saçınızı tuz ile kepekten arındırabilirsiniz Kepeği gidermenin doğal yollarından biri de tuz kullanmaktır. Saçınıza şampuan dökmeden önce, saç derinize biraz tuz dökün ve en az 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra durulayın ve kepeklerden kurtulun.
Banyodan sonra haftada 1 defa 1 litre suya 2 kaşık tuz karışımını sağ taraftan başlayarak tüm vücuda dökülmeli. 1 gece sabaha kadar durulanmadan bu şekilde kalındığında vücuda sağdan sola pozitif enerji yükleniyor. Bu nedenle psikolog Esra Ezmeci tuzlu suyu sağdan sola doğru dökmeyi öneriyor.
Hangi tuzu tercih edelim? Sofra tuzu yerine kaya tuzu tercih edilmesinin tek faydası topaklanmayı önleyici katkı maddelerinden kaçınmak olacaktır ancak iyotlu sofra tuzunun iyi bir iyot kaynağı olduğu ve günlük iyot ihtiyacının karşılanmasına büyük bir destek sağladığı unutulmamalıdır.
Banyo tuzu yapılışı
*Bir kapta 1,5 bardak İngiliz tuzu ve 1 bardak fincan deniz tuzunu birleştirin ve bir kaşıkla iyice karıştırın. *Seçtiğiniz esanstan iki veya üç damla ekleyin. Esans tuzların içine iyice işleyene ve dağılana kadar karıştırın. *Dilerseniz bir damla gıda boyası ekleyin.
Banyo tuzu nasıl hazırlanır? Kendi banyo tuzu karışımınızı hazırlamak için, bir su bardağı epsom tuzunu bir su bardağı deniz tuzu (veya himalaya tuzu) ile karıştırın. Karışıma 20-40 damla kadar sevdiğiniz esansiyel yağdan damlatın. Rahatlatıcı bir etki için lavanta, gül, papatya yağı kullanabilirsiniz.
Halk arasında tuzun negatif enerjiyi yok ettiğine inanılır. Eğer negatif enerjinin cüzdanınıza geçtiğini düşünüyorsanız, içine bir miktar tuz koymayı deneyin! Negatif enerji, bulunduğu yere huzursuzluk ve şanssızlık getirir. Halk arasında, tuzun negatif enerjiyi uzaklaştığına inanılır.
- Evde tuz bulundurmak bereket getirir. Biterse evin bolluk bereketi kaçar (K.31). - Evin bereketi kaçmasın diye tuz yere dökülmez.
Limon, tuz ve sirke karışımı bereketi artırırken, kötü enerjiye ve nazara iyi geliyor.
Günlük olarak yüzünüze tuzlu su kullanabilirsiniz. Ancak aşındırıcı etkisi olabilir, bu nedenle sonrasında cildi iyice durulamaya özen gösterin. İlave olarak da tuzlu su kuru cildi daha da kurutabilir, bu yüzden de doğal olarak kuru cilde sahip olanlar dikkatli ve daha az kullanılmalıdır.
Ciltteki sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller.
Haftada iki kere sole içerikli maske uyguladığınız zaman cildinizin yeniden dinçleşmeye başladığını fark edeceksiniz. Tuzlu suyu yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgenize maske şeklinde uygulayın, kurumaya bırakın. Duru suyla yıkadıktan sonra bir süre cildinize krem sürmeyin.
Sodyum klorür: Tuz ya da sofra tuzu olarak tanımladığınız sodyum klorür, doğal kristal halde banyoda son derece yararlıdır. Mükemmel bir bakteri savaşçısıdır ve çok iyi bir temizleyicidir. Cilt hastalıkları ve akne tedavisinde doğru seçimdir.
İslâm alimleri tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir şekilde günah olduğuna ilişkin delil bulunmamıştır. Banyodan sonra dökülen tuzlu su doğrudan fiziksel ve zihinsel sağlığa iyi gelir. Bu sebeple günah olmadığı belirtilmiştir.
İş dönüşü ayaklarınızı tuzlu suyla yıkamak tahmin ettiğinizin ötesinde bir yarar sağlar. Tuzlu su bedende birikmiş negatif elektriği iletkenliği sayesinde sizden alır götürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri