Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenler genellikle kimyasal madde içerikli kremleri veya losyonları kullanıyor. Ancak bu yan etkileri olan ürünlerden daha sağlıklı bir yöntem var: Tuzlu su... Genellikle yemeklerde kullandığımız tuz suyla karıştırılıp yüzünüzü yıkadığımızda cildimize birçok fayda sağlıyor.
Deniz tuzunu gözenekleri derinlemesine temizlemek, siyah nokta oluşumuna engel olmak, akne ve bakterileri önlemek için de kullanabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve dört tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.
Yüzünüz çok yağlı ya da aşırı kuruysa Çankırı tuzu kullanarak cildinizin nem ve yağ dengesini koruyabilirsiniz. Kaya tuzunu bir miktar suya karıştırıp, pamukla temiz cildinize yedirerek etkili cilt bakımı yapabilirsiniz. Tuz maskesinin ardından cildinizi bol suyla yıkamalı ve hiçbir şey sürmemelisiniz.
Rahatlatıcı tuz banyosu
Tuz; cildinizdeki gözeneklere giren kiri ve toksinleri temizler. Tuzun içerdiği mineraller, ciltte koruyucu bariyer oluşturmayı sağlar ve cildin nemini korumasını sağlar. Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.
BANYO YAPARKEN HANGİ TUZ KULLANILMALI? Mineral açısından en zengin tuz himayala ve epsom tuzlarıdır. Bunlarda yıkanmak yukarıda sayılan faydaları kısa sürede hissetmenizi sağlayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Cildin ölü derilerden arındırılmasına yardımcı olur. Ciltteki sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir.
Kaya Tuzu Rahatlatır ve Stres Azaltır
Kaya tuzuyla yapılan banyo, stresli bir günün ardından rahatlamanın harika bir yoludur. Sıcak su, kasları gevşetir ve rahatlamanıza yardımcı olur. Kaya tuzunun içeriğindeki mineraller, vücutta olumlu bir etki yaparak sakinlik hissi yaratır.
TUZ. Tuz sivilce oluşumu için oldukça risk taşıyan bir yiyecektir. Çünkü çok fazla sodyum alımı cildinizi kurutur ve ayrıca teninizde şişmelere neden olabilir.
Eğer cildiniz kuruysa, deniz suyu cildin nemini yeniden kazanmasını teşvik eder. Bunun yanında ölü hücrelerden arınmasını da sağlar. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak hayalinizse, deniz suyu yüzünüzü güldürecektir. Deniz tuzunda bulunan magnezyum hidrat daha pürüzsüz ve parlak bir cilt için anahtar niteliğinde.
Kepek Sorununun Tedavisine Yardımcı Olur
Kepek, kafa derisi üzerinde oluşan ve genellikle kan dolaşımı eksikliğinden kaynaklanan ölü cilt hücrelerinin küçük pullarından başka bir şey değildir. Deniz tuzu, sağlıklı bir kafa derisini muhafaza etmek ve kepeği gidermek için gerekli dolaşımı uyarabilme özelliğine sahiptir.
Cildin yüzeyin de biriken kir gözeneklere tutunur. Kalıcı olan bu kirden hızla kurtulmak güçlü bir antioksidan gerektirmektedir. Tuz antioksidan açıdan da doğada bulunan en güçlü mineraldir. Selülit ve baş belası çatlaklar bilhassa kilo alıp vermede ciltte adeta kalıcı kalırlar.
İşte bu nedenle önce yağ bazlı bir temizleyici kullanarak ciltteki fazla sebum, ölü deri hücreleri, silikonlar, güneş koruyucular ve makyajın temizlenmesi sağlanıyor. Ardından kullanılacak su bazlı bir temizleyici, yani jel ya da köpük ise cildi derinlemesine temizliyor ve pH dengesinin korunmasını sağlıyor.
İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz. Cilde zarar veren en önemli şeylerden biri de sert ve kireçli sudur. Bunun için yüzünüzü, yıkadıktan sonra içme suyuyla ya da sodayla durulayın.
TUZ TUZDUR
6 yıl kadar önce yine bu köşede “Hangi tuz?” sorusuna yanıt aramaya çalışmış ve size şu tavsiyede bulunmuştum: “Rafine tuzu da doğal tuzlardan herhangi birini de (deniz, kaya, göl tuzları) gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Aralarında ciddi bir 'sağlık faydası farkı' söz konusu değil.
Cildi sakinleştirme, yatıştırma, renk tonunu eşitleme özelliklerine sahiptir. Kırışıklığı engelleyerek yaşlanma karşıtı etkisi oldukça fazladır. Nemlendirme etkisi ile besleyici mineraller içermesi sayesinde cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar.
O yüzden haftada bir banyodan sonra 1 litre suya 2 kaşık tuzu ekleyip, karışımı banyodan sonra sağ tarafınızdan başlayarak tüm vücudunuza dökün. 1 gece öyle kalın. Ertesi gün kendinizi çok iyi hissediyor olacaksınız. Karşı taraftan gelen iltifatlara hazır olun.
· Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır. · Yağlı ciltleri kurutur ve mikroplardan arındırır. 1 su bardağı doğal içme suyunun içerisine 2 çay kaşığı doğal kaya tuzunu atın ve eritin. Bu su ile yüzünüzü her gün düzenli olarak yıkayın.
Nem dengesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Uyku kalitesini artırır.
Deniz tuzu, içeriğinde bulunan sülfür minerali sayesinde ciltte oluşan akne ve sivilceleri iyileştirir. Deniz tuzu, aynı zamanda sivilce ve aknelerin sebep olduğu yara izlerini de gidermeye yardımcı olmaktadır. Deniz tuzu yüzdeki siyah noktaları da temizleyici bir etkiye sahiptir. Cildi temizler ve yağ dengesini korur.
Tuz ve baharatın akneyi artırdığını gösteren çalışmalar mevcut değildir.
Su. Bol bol su içmek sivilceden kurtulmak için çok önemli bir faktördür. Meyve sularının, çorbalarının veya sodaların içerdiği sulardan bahsetmiyoruz, normal içme suyundan yeterli miktarda tüketmelisiniz. Su cildinizi nemli tutarak sivilceye neden olan kimyasalların temizlenmesine yardımcı olur.
Dişil enerji için tuzlu su banyosu
Duştan çıkmadan önce son adımda deniz tuzu karıştırdığın 1 litre suyu üzerine dökebilirsin.
Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır. Kaya tuzu himayala tuzu ya da deniz tuzunu ılık su ile karıştırıp banyoda başınızın üstünden yavaş yavaş dökmelisiniz. Suyun ılık ya da soğuk su olmasına dikkat edin, sıcak su ile tuz negatif enerjiyi çekemez.
İslâm alimleri tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir şekilde günah olduğuna ilişkin delil bulunmamıştır. Banyodan sonra dökülen tuzlu su doğrudan fiziksel ve zihinsel sağlığa iyi gelir. Bu sebeple günah olmadığı belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri