Norveç vatandaşlığı için ikamet şartı olarak son 11 yıl içinde toplam 8 yıl boyunca en az 1 yıl süreli oturma izinleri ile Norveç'te bulunmuş olmanız gerekmektedir.
Norveç'te en az 7 yıl yaşa.
"Kalma süresi" koşulu, Norveç vatandaşlığına hak kazanmak için yerine getirmen gereken ilk koşuldur. Çoğu başvuru sahibi, kesintisiz en az 7 yıl boyunca oturma izni ile Norveç'te yaşamalıdır.
Norveç Kalıcı Oturma İzni Başvurusu
https://www.udi.no/en/ adresinden kalıcı oturum izni için başvuru formu doldurulur. Başvuru harcı ödenir. Gerekli evraklar uygun şekilde hazırlanır. Başvuru evrakları yerel polise teslim edilir.
Öncelikle vurgulamak gerekir ki; Almanya, ABD, Avustralya, Belçika, Birleşik Krallık, Bulgaristan, Brezilya, Çekya, Ermenistan, Fransa, Güney Kore, İrlanda, İspanya, İsrail, Kanada, İtalya, İsveç, İsviçre, Kıbrıs, Meksika, Norveç, Mısır, Romanya, Portekiz ve Şili gibi birçok ülke çifte vatandaşlığa izin vermektedir.
İlgili 24 soru bulundu
Norveç'te yaşamak istiyorum
Türk vatandaşlarının Norveç'te çalışmak veya 90 günden fazla kalmak için oturma izni almaları gerekmektedir. ³ Norveç'te oturma izni Göçmen Bürosu (UDI) tarafından verilir. Vizeye başvurmadan önce ne tür bir oturma iznine ihtiyacınız olduğuna karar vermeniz gerekir.
Türkiye'de de çifte vatandaşlığın hangi koşullarla kazanılacağına ilişkin yasalar bulunuyor. Çifte vatandaşlık için müracaat edilmeden evvel yalnızca öteki ülkenin değil, kişinin kendi ülkesinin yasalarını da iyi bilmesi gerekir. Zira vatandaşlık hakkı, iki ülkenin de müracaatı kabul etmesi halinde gerçekleşebiliyor.
Uzun dönem oturma izni, İçişleri Bakanlığının onayıyla valilikler tarafından verilmektedir. Türkiye'de süresiz oturum izni almak isteyen yabancıların kesintisiz olarak en az sekiz yıl oturma izni ile ülkede kalmış olması gerekmektedir.
Umuma mahsus pasaport hamillerinin, Norveç'teki eğitim kurumlarında dil eğitimi alabilmeleri için Norveç dil okulu vizesi almaları gerekmektedir.
İNGİLTERE. Birleşik Krallık vatandaşı olmak isteyen adayların, geçmiş taramasından geçmesi, İngilizce dil sınavlarından yeterli puan alması ve başvuru esnasından en az beş yıldır ülkede ikamet etmesi gerekiyor. Birleşik Krallığı vatandaşı olmak dünyadaki en pahalı ve zorlu vatandaşlık işlemleri arasında yer alıyor.
Dünya Vatandaşı olmak kısaca; yeryüzünde yaşayan insanların renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan kendilerini gezegenin vatandaşı olarak görmesidir. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir.
2021 yılında İsveç, her 100 yerleşik yabancıya 10 vatandaşlık vererek AB bloğundaki en yüksek vatandaşlığa kabul oranını yakaladı. İsveç'i Hollanda (100 yerleşik yabancı başına 5,4 vatandaşlık), Romanya (4,6), Portekiz (3,7) ve Belçika ve İspanya (her ikisi de 2,7) izledi.
Türk vatandaşlığının kazanılmasına ilişkin esaslar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda (TVK) düzenlenmiştir. Bu Kanun uyarınca Türkiye'de kesintisiz olarak en az beş yıl ikamet eden yabancı uyruklu kişiler, mevzuatta aranan diğer koşulları da yerine getirmeleri halinde Türk vatandaşlığı alabilmektedir.
Norveç Vatandaşlığı İçin İkamet Şartı
Yeterli geliri bulunan kişilerin son 10 yılda toplam 6 yıl Norveç'te ikamet etmiş olması yeterli iken; Norveç'te doğan veya 18 yaşından önce norveç'e gelen kişilerin son 7 yılda toplam 5 yıl boyunca her biri en az bir yıl geçerli olan oturma izinleri ile ikamet etmesi yeterlidir.
Norveç, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından korunan iltica hakkına saygı gösteren bir ülkedir ve iltica başvurularını ciddiye alıyor.
Meskeni Bulunan Yabancılar İçin Gerekli Belgeler
Gayrimenkulle oturum izni almanın ilk adımı mesken edinmektir. Meskeni olanlar, bulundukları kentin şartlarına tabidir. Büyük şehirlerde 75.000 Dolar, küçük şehirlerde 50.000 Dolar alt sınırdır. Tapuyla gayrimenkul değeri belgelenmelidir.
İkamet izni Türkiye'de kalmak isteyen yabancılara verilen izin belgesidir. Ülkemizde vize veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak yabancıların, e-ikamet sistemi üzerinden, şartlarını taşıdığını düşündüğü ikamet izni türüne müracaatta bulunmaları zorunludur.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor? Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan'dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği'nde yer almayıp Avrupa Kıtası'nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir.
En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız. Kendinizin (ve ailenizin) geçimini bağımsız olarak sağlayabilmelisiniz, yani Jobcenter'dan veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir. B1 seviyesinde Almanca konuşabilmeli ve gerekli sertifikaları sunabilmelisiniz.
Oturma izni almadan direk yurt dışı başvurusu yaparak çalışma izni alabiliriz. Aldığımız çalışma izni oturma izni yerine de geçecektir. Fakat kendi ülkesine göndermeden ilk önce oturma izni sonra da çalışma izni alabiliriz, bu sizin için maliyetli olabilir. Restoranda yabancı çalıştıracağım oturma izni var.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
Aynı anda iki vatandaşlığa sahip olmak ve iki devletin vatandaşlık kanunundan faydalanıp bunlara tabi olmak, uluslararası hukukta vatandaşlık edinimi ile ilgili bir kural birliği olmaması sebebiyle mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri