Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Soruşturma bittikten sonra ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Soruşturma bittikten sonra ne olur?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar, soruşturmayı sona erdiren bir karardır. Savcılık, ceza davası açılmasının şartları oluşmadığında soruşturmayı sona erdirerek takipsizlik kararı verir. Savcılığın soruşturma neticesinde verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair karara itiraz etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Soruşturma sonunda ne olur?

SORUŞTURMA SONUNDA;

Soruşturma dosyası tamamsa, şüphelinin savunmasını alır. Kendi yetkisine giren cezalarda (uyarma-kınama) gerekli kararı verir; yetkili değilse dosyayı yetkili amire veya yetkili disiplin kuruluna gönderir. Kendisinin veya Kurulun verdiği cezayı üst yazıyla ilgiliye tebliğ eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.bingol.edu.tr

Soruşturma ne zaman tamamlanmış sayılır?

# Soruşturma, görevlendirme yazısının tebliğ tarihinden itibaren 2 AY içinde tamamlanmalıdır. Bu süre içinde tamamlanamazsa soruşturmacı gerekçeli olarak ek süre talep edebilir. Disiplin amiri gerekçeyi değerlendirerek ve zamanaşımı sürelerini (2-6 yıl) dikkate alarak karar verir (m.53/A-l).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.subu.edu.tr

Memur soruşturma ne kadar sürer?

Uyarma, kınama, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması gerektiren hâllerde 1 ay içinde, devlet memurluğundan çıkarma cezası gerektiren hâllerde ise 6 ay içinde disiplin soruşturmasına başlanması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Disiplin soruşturması en fazla kaç ay sürer?

15 (on beş) gün içinde tevdi edilir. Disiplin kurulu, dosyayı aldığı tarihten itibaren 30 (otuz) gün içinde soruşturma evrakına göre kararını bildirir. tevdiinden itibaren azami altı ay içinde bu kurulca, karara bağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kafkas.edu.tr

SORUŞTURMA NEDİR?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Disiplin Suçu Ne zaman silinir?

Bunlar göre devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra memur atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Disiplin cezası kaç yıl sonra silinir?

Uyarma ve kınama cezalarında 5 sene, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında ise cezanın uygulandığı tarihten itibaren 10 sene geçmesiyle birlikte atamaya yetkili amire başvurularak disiplin cezasının sicilden silinmesi talep edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Soruşturma ne zaman kapanır?

Soruşturmanın tamamlanması için kanunda herhangi bir süre öngörülmemiş olmakla birlikte, somut olayın özelliğine göre soruşturmanın makul sürede bitirilmesi gerekir. Soruşturma, 1 ay sürebileceği gibi 1 yıl da sürebilir. Ancak, soruşturma süresinin yapılacak işlemlerle orantılı olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Devam eden soruşturma memurluğa engel mi?

Görüldüğü üzere Yargıtay'da dosyanız devam ederken memur olmanız da herhangi bir engel yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulinbabaoglan.av.tr

Soruşturmanın bittiği nasıl anlaşılır?

Güvenlik soruşturması sonucu ilgili kurumun ilgili birimi telefonla aranarak ya da bizzat yüz yüze ziyaret edilerek öğrenilebilir. Ancak bu sonucu sadece ama sadece güvenlik soruşturması bittiğinde öğrenebilirsiniz. Yani tahkikat halen yürürken bunu öğrenmeniz mümkün değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetgorunmez.av.tr

Soruşturma ne zaman sona erer?

Bu iddianamenin düzenlenmesiyle beraber mevcut suç şüphesi yargılama yapmaya yetkili mercilerce öğrenilir. Fakat soruşturma aşaması iddianamenin düzenlenmesiyle değil bu iddianamenin mahkemece kabul edilmesiyle sona ermektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agahhukuk.com

Soruşturma 3 yıl sürer mi?

Soruşturma süreleri suç türü ve fail sayısına göre değişir. Ekonomik malvarlığına yönelik dolandırıcılık, hırsızlık gibi suçlarda yaklaşık 1,5 yıl sürer. Kişilik haklarına yönelik hakaret, tehdit, iftira ve şantaj gibi suçlarda yaklaşık 5-6 ay sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: baharcebi.av.tr

Memur kaç gün içinde savunma verir?

Devlet memuruna disiplin cezası verilebilmesi için memura en az 7 günlük bir savunma hakkı tanınması gerekmektedir. Eğer savunma hakkı tanınmadan bir disiplin cezası verilirse bu durumda verilen ceza hukuka aykırı olacaktır ve idare mahkemelerinde bu disiplin cezası işlemlerinin iptalini talep etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Soruşturma geçirmek sicile işler mi?

Şüpheli veya Sanık Olarak İfade Vermek Adli Sicile İşler Mi? Kişinin bir soruşturma veya kovuşturma kapsamında ifade verdiği gerekçesiyle bu durumun adli sicil kaydına işlenmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Adli sicil kaydına sadece kesinleşmiş mahkumiyet kararları ve güvenlik tedbirleri kaydedilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Soruşturma açılması sicile işler mi?

Soruşturma aşaması adli sicile işlemez, eğer soruşturma sonucunda mahkumiyet kararı almışsanız bu durumda adli sicilde gözükecektir. Bunun haricinde eğer soruşturma aşamasında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiş ise ve dosya kapanmışsa adli sicile işlemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bugrayildiz.av.tr

Şüpheli sıfatı ne zaman kazanılır?

Hakkında soruşturma yapılan kişi hakkındaki delillerin niteliği ne olursa olsun, suçu işlediği delillerden açıkça anlaşılsa bile, iddianame ile hakkında dava açılana kadar kişi şüpheli konumundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Kaç yıl ceza memurluğa engel?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

2 yıl ceza alan memurluktan atılır mı?

Her bir ceza ayrı ayrı değerlendirilir. Bir yıldan daha az hapis cezası verilen mahkûmiyet hallerinde memuriyete engel bir durum bulunmamaktadır. Ancak cezanın infazı süresince bu kişi tedbiren görevden uzaklaştırılır, süreç sonunda görevine geri döner.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Soruşturma geçiren memur olabilir mi?

Bu karar birey hakkında suç işlediğinin kesin bir kanıtı olmadığı ve masumiyet karinesi ile kişinin lekelenmeme hakkı gereğince kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığı için memuriyete engel teşkil etmemektedir. Dolayısıyla takipsizlik kararı- kovuşturmaya yer olmadığına dair karar memuriyete engel değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Savcı dosyayı kapatabilir mi?

KYOK Kararı Yeterli Şüphe Bulunmaması

KYOK kararı alınacağı zaman yeterli şüphe bulunmaması durumunda savcılık dosyayı sonlandırma kararı alabilir. Cumhuriyet savcısı bir suç işlendiğine dair haber aldığında kendiliğinden ya da şikâyete tabi suçlarda şikâyete bağlı olarak soruşturma başlatır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Soruşturma nasıl kapanır?

Soruşturma sürecinin sonunda, savcı, elde edilen delil ve bilgiler ışığında şüpheli hakkında dava açmayı uygun görürse iddianame hazırlar ve mahkemeye sunar. Eğer yeterli delil bulunamaz veya suç şüphesinin ortadan kalktığına karar verilirse, soruşturma kapatılır ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Soruşturma evresinin sonunda savcı hangi kararları veremez?

Ceza Muhakemesi Kanununun 172. maddesinin 1. fıkrasına göre; “Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Cezalar kaç yılda silinir?

Adli sicil kaydına işlenen suçlar infaz tamamlandıktan sonra adli sicil arşiv kaydına alınır. Adli sicil arşiv kaydından kayıtların silinmesinde ise suçun ve cezanın niteliğine göre 5-15 ve 30 yıllık sürelerde silinir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Soruşturmada taraf olan disiplin cezası verebilir mi?

-Olayda taraf durumunda bulunan (şikâyetçi, tanık, mağdur vb) veya soruşturulanla arasında önceden husumet bulunan kimseler soruşturmacı olarak atanamaz. Soruşturmacı olarak atananlar, sonradan disiplin amiri olarak ceza veremez veya dosyayı görüşecek olan disiplin kuruluna katılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.sakarya.edu.tr

Memur kaç yıl ceza almazsa kademe alır?

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Kademe ve kademe ilerlemesi" başlıklı 64 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında, "Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü, " ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT