Dosya Gezgini'ni açın. USB sürücünüze veya harici depolama cihazınıza sağ tıklayın. Açılır menüden Biçimlerdir'i seçin. Dosya sistemi açılır menüsünden NTFS'yi seçin.
NTFS, güvenli, sağlam ve yüksek performanslı bir dosya sistemi oluşturmak amacıyla Windows NT için özel olarak üretilmiş bir dosya sistemidir. Bunun yanı sıra yerel dosya sıkıştırma, şifreleme işlemlerini de destekler. OS/2 işletim sistemi içerisinde kullanılan IBM/Microsoft HPFS dosya sistemini temel almaktadır.
Dosya sistemlerine baktığımızda hem Windows hem Mac bilgisayarlarda kullanabilmek için, harici sürücülerinizi exFAT ile formatlamanız gerekiyor. Sadece Windows kullanıyorsanız NTFS yeterli olacaktır. Tüm platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışan bir dosya sistemi mevcut değil.
Dosya sistemi, sabit disk sürücü, katı hal sürücüsü (SSD) veya USB flash sürücü gibi bir veri saklama cihazlarında dosyaları düzenlemek ve yönetmek için bir işletim sistemi tarafından kullanılan bir yapıdır. Verilerin veri saklama cihazında nasıl saklandığını, düzenlendiğini ve verilere nasıl erişildiğini tanımlar.
İlgili 23 soru bulundu
NTFS (New Technology File System; Yeni Teknoloji Dosya Sistemi), Windows NT'nin standart dosya sistemidir ve Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows Vista'da da standart olarak kullanılmıştır. Microsoft'un önceki FAT dosya sisteminin yeniden yapılandırılmasıyla oluşmuştur.
Ancak harici hdd'imin sağlıklı çalışması için ntfs formatında olmalı.
RAW dosyasını açmak için Adobe Photoshop veya Adobe Lightroom gibi bir görüntü düzenleme yazılımına ihtiyacınız vardır. RAW dosyasını açmak için en uygun yazılım, fotoğraf makinenizin türüne ve bilgisayarınızın işletim sistemine veya akıllı telefonunuza bağlıdır.
Yöntem CMD ile RAW'u NTFS dosya sistemine çevirme
“Diskpart” yazın ve ardından Enter'a basın. H: /FS :NTFS yazıp Enter'a basın. (H, RAW depolama aygıtınızın sürücü harfidir.) Artık RAW diskiniz NTFS dosya sistemine çevrilecek ve içinde depolanan verileri tekrar kullanabileceksiniz.
RAW sürücü, dosya sistemi bölümünün bozulduğu veya hasar gördüğü durumlarda ortaya çıkan bir durumdur ve dosya sistemi bölümü normal işlevselliğini kaybettiği için CHKDSK aracı bu tür bir sürücü üzerinde kullanılamaz.
NTFS dosya sisteminin maksimum dosya boyutu teorik olarak 16 terabayttır. FAT dosya sistemi, NTFS'ye göre birçok işletim sistemiyle uyumlu olma avantajına sahiptir. Örneğin, FAT32 Microsoft DOS, Windows 98, Windows 2000, Windows XP, Windows 7 ve Windows Vista ile de çalışır.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
NTFS, Windows açılış sürücüleri için standart biçimdir. Ancak harici Windows exFAT ya da FAT32, USB belleği hem Mac hem de Windows bilgisayarlarda kullanmanızı sağlar.
NTFS, 16 TB'a kadar dosyalara sahip olabilir. * FAT32 kullanıyorsanız, bir sürücü yalnızca 8TB'ye kadar çıkabilir. Varsayılan olarak, Windows 32 GB'den büyük bir FAT32 sürücüye izin vermez. NTFS'nin böyle bir sınırı yoktur, bir sürücü için 100'lerce TB'ye kadar çıkabilir.
NTFS (New Technology File System-Yeni Teknoloji Dosya Sistemi) İlk olarak Windows NT' de varsayılan dosya sistemi olarak geldikten sonra Windows 2000, Windows Xp, Windows 7,8,10 ve Windows Server işletim sistemleri için de varsayılan dosya sistemi olmuştur.
RAW, “Raw” kelimesinin kısaltmasıdır ve İngilizce “ham” anlamına gelir. Fotoğrafçılık terimi olarak kullanıldığında, RAW bir görüntünün işlenmemiş ve doğrudan sensörden alınan verilerini içeren bir dosya formatıdır.
RAW dosyası, dijital fotoğraf makinesi veya tarayıcı sensörleri tarafından yakalanan, sıkıştırılmamış ve işlenmemiş tüm görüntü verilerini içerir. Aynı zamanda kayıpsız kalite sunan bir raster dosya biçimi türüdür. RAW dosyaları görüntü değildir; yalnızca görüntü verilerini yakalandığı gibi saklayan büyük dosyalardır.
Cevap içeride... USB flaş disklerinizde hangi dosya sistemini kullanmalısınız, FAT32 mi, NTFS mi? Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
İçinde önemli veriler olan harici HDD yarıda kesilen partisyon ayırma süreçlerinden dolayı ve mini tool Partition Wizard'daki Save disk olayından dolayı RAW'a dönüştü.
Efekt Kontrolleri panelindeki ayarları yaptıktan sonra Canon Cinema RAW Işık Kaynağı Ayarları'na sağ tıklayın ve Ön Ayarı Kaydet'i seçin. Bu adım, daha sonra Proje panelindeki CRM dosyalarına uygulanabilecek Etkiler panelinde ön ayar oluşturur.
NTFS (New Technology File System), Windows'un eski işletim sistemleri içinde yıllar boyunca kullandığı FAT dosya sisteminin yerini alması için geliştirilmiş olan bir dosya sistemidir. Aynı zamanda günümüzün en esnek, güçlü ve sağlam dosya sistemleri arasında yer alır.
NTFS, FAT32′ye göre daha hızlı çalışır. Fakat belleğinizin ömrü de ona göre kısalır. Sonuç olarak USB belleklerinizde FAT32 kullanmanızı öneririm. Yüksek kapasiteli harici diskleriniz de NTFS kullanmanız daha iyi olacaktır.
1. Windows 10 Dosya Gezgini'ni (Windows + E) açın, USB sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın, "Format" ı seçin. 2. NTFS'yi hedef dosya sistemi olarak ayarlayın, "Hızlı Biçimlendir" i işaretleyin ve biçimlendirmeyi başlatmak için "Başlat" ı tıklayın. 3. İşlem tamamlandığında, onaylamak için "Tamam" ı tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri