Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar? Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 145 + 624 TL'dir. Toplamda 769 TL'ye denk gelmektedir.
Böylece ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 oldu. Buna göre; Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret 15 TL. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret 769 TL.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Evlilik Nedeniyle Ehliyet Yenileme Ücreti 769 TL! Ehliyet yenileme harcı 769 TL kimlik kartı yenileme ise 83 TL!
Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
İlgili 45 soru bulundu
Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı; Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır.
Ehliyet yenilemek için gerekli evrak nelerdir? - Ehliyet belgesi değerli kağıt bedeli ve hizmet bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontu, - Kan grubu kartı (Eski ehliye belgenizde kan grubunuz yazıyorsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.)
Dijital Vergi Dairesi. T.C. Kimlik Kartı bedelinizi 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. İlinizde bulunan vergi dairelerinden / malmüdürlüklerinden sadece harç ve değerli kâğıt bedeli tahsilatına yetkili olan vergi daireleri / malmüdürlükleri listelenmektedir.
Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır. Başvuruda talep edilen belgeler azaltılarak bürokrasinin önüne geçilmiştir.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: 825 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 1.594 TL. B Sınıfı İçin Harç Ücreti: 2.489,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: 624 TL, Vakıf Payı: 145 TL, Toplam: 3.258,9 TL.
Ehliyet Yenileme Ücreti 2023
Eğer eski tip ehliyete sahipse ve ehliyetini yenilemek istiyorsan ehliyet yenileme harcı ödemesi olarak toplam 15 TL yatırman gerekir. Ehliyet değiştirme ücreti olarak ifade edilen bu tutar, 13 TL değerindeki kâğıt bedeli ve 2 TL değerindeki Polis Vakfı hizmet bedelinden oluşur.
Kimlik Kartı bedeli vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir.
Sürücü belgesinin yenilenebilmesi için bazı evraklar gerekiyor. Bunlar arasında kimlik belgesi, eski sürücü belgesi, harç ücreti makbuzu, sürücü sağlık raporu, adli sicil belgesi, bir adet 6 aydan eski olmayan biyometrik fotoğraf ve kan grubunu gösteren belge bulunuyor.
Kimlik kartı satış bedeli, pasaport, sürücü belgesi harcı ve değerli kağıt bedellerinin tahsilatları vergi dairesi müdürlükleriyle gelir servisi bulunan mal müdürlükleri, anlaşmalı bankalar ve PTT vasıtasıyla yapılabilecek.
Ehliyet yenileme için gerekli evraklar; kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport), sürücü sağlık raporu, anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu, eski sürücü belgesi, kan grubunu gösteren belge, 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir) ve adli sicil belgesidir.
Kişiler yenileme ücretlerini PTT kurumlarına giderek de kolayca ödeme yapabilir. Oldukça basit olan işlemlerle, kimlik yenileme ücretleri ödenebilir ve ödendiğine dair makbuz alınabilir.
Kimlik yenileme yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gerekli evrakları toplamaları ve kimlik yenileme ücretini gerekli mercilere ödemeleri gerekir. Bankadan, ATM'den ya da internet üzerinden kimlik bedeli ödemesi yapılabilir.
Ehliyet Harcı Hangi Bankalara Yatırılıyor? Sürücü belgesi harç yatırma işlemleri bu bankalardan herhangi birinde yapılabilir. Kendinize en yakın şubeye giderek harç bedelini nakit olarak yatırabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet sitelerinden de online olarak ödeme yapabilirsiniz.
Alınan Bedel BAĞIŞ DEĞİLDİR. Not : Bu bankalardan Ziraat Bankası ve Halk Bankası, Değerli Kağıt Bedeli ve Vakıf Hizmet Bedelini (13+2=15 TL.) birlikte tahsil etmektedir. Diğer bankalar Vakıf payı ve Maliye payını ayrı ayrı tahsil etmektedirler.
ÜCRETİN YATIRILMASI
Kimlik Kartı bedeli vergi dairesi müdürlüklerine, PTT Şubelerine, anlaşmalı bankalara veya Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ödenebilmektedir. (Ödeme bilgileri sistem üzerinden görüntülendiğinden başvurularda ayrıca makbuz/dekont talep edilmemektedir.)
Ehliyet Bilgilerinin Kimlik Kartlarına Yüklenmesi Tercihe Bağlı, Zorunlu Değil - Uluslararası Nakliyeciler Derneği.
Eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2022'de sona erecekti. Yıl sonuna kadar yenilenmeyen eski tip ehliyetler geçersiz sayılacaktı. İçişleri Bakanlığı eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi süresini 31 Aralık 2024'e kadar uzattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri