Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Bu hizmeti kullanarak nüfus kayıt örneğinizi sorgulayabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Bu hizmeti kullanarak aldığınız belgelerin resmi geçerliliği vardır. Üzerindeki barkod numarası sayesinde, teslim ettiğiniz kurumlar tarafından belgenin doğruluğu sorgulanıp teyit edilebilir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için, e-Devlet sistemine PTT'den aldığınız şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Ardından e-Hizmetler sekmesinden Kişisel Bilgiler kısmına tıklıyor, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümünde yer alan Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ya da Doğrulama kısmını seçiyorsunuz.
https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tescil- ve-hizmet-dokumu Pdf Barkodlu belge oluştur tuşuna basarak belgeyi oluşturunuz. Açılan sayfada dosyayı indir tuşuna basarak belgeyi kaydediniz. İndirilen dosyanın çıktısı alınarak teslim edilecektir.
Nüfus müdürlüklerinden doğrudan almaya yetkilidirler. Maddeler halinde sayılanlar dışında kalan kurumlar ve tüzel kişilerin, yazılı olarak başvurmak ve istem nedenini açıkça belirtmek suretiyle Bakanlık veya mülki idare amirinin emri ile nüfus kayıt örneğini alabilirler.
İlgili 37 soru bulundu
Nüfus kayıt örneği tercümanlık ücreti ve noter onay ücreti ayrı olarak belirlenmektedir. 2022 yılı için ADIGÜN tercümanlık ofisimizde nüfus kayıt örneği tercümanlık ücreti 300 TL'dir.
Bu belgeye tüm aile bireylerini gösteren vukuatlı nüfus kayıt örneği de denilmektedir. Belgenin içerisinde tüm aile bireylerinin isim, soy isim, baba adı, anne adı, doğum yeri ve tarihi, medeni hali ve dini, tescil tarifi gibi bilgileri yer alır.
e-devlet sistemine giriş yapınız, Arama kısmına nüfus kayıt örneği yazdıktan sonra karşınıza çıkan ekranda gerekli onaylamaları yapın, Fakat unutmamanız gerekli olan bir unsur ise; e – devlet üzerinden nüfus kayıt örneği alma işlemini sadece bir defa gerçekleştirebilmenizdir.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak.
Nüfus cüzdanı sureti, nüfus cüzdanımızda bulunan bütün bilgilerin listelendiği ve e-devletten ya da nüfus dairelerinden alınabilen bir belgedir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Bunun dışında eğer hali hazırda bir e-Devlet şifreniz ve hesabınız varsa nüfus kayıt örneği belgesi olmak ücretsizdir.
Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini istedikleri herhangi bir nüfus müdürlüğünden alabilirler. Nüfus kayıt örneği alındığı tarihten itibaren 6 ay geçerlidir.
Depremden etkilenen illerimizde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzede vatandaşlarımız, kendisi, veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini e-Devlet'ten barkodlu alabiliyor. E-Devletten alınan barkodlu geçici kimlik belgesi üç ay yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli.
Vukuatlı nüfus kayıt örneğinde kardeş çıkmıyor? Şu an güncel nüfus kayıt örneklerinde aile bireyleri listelenirken kardeşler yer almamaktadır. Şayet kardeşlik bağınızı göstermeniz gereken bir durum varsa, bu belgeyi hem siz hem de anne veya babanızdan alıp dosyanıza eklemeniz gerekmektedir.
Apostilli kayıt örneği almak için farklı yöntemler mevcuttur. İlk olarak, yerel belediyeden nüfus kayıt örneği talep edebilirsiniz. Bunun için belediyenin ilgili birimine başvurmanız gerekmektedir. Ayrıca, E-Devlet üzerinden de nüfus kayıt örneği alabilirsiniz.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir.
Öncelikle ifade etmeliyim ki, e-Devlet Kapısı'ndan alınan belgeler resmi belge niteliğindedir ve geçerlidir.
E-devlet üzerinden nüfus kayıt örneği almak mümkündür. Bireyler sahip olduğu e-devlet şifresiyle sisteme giriş yapabilir ve arama yerine nüfus kayıt örneği yazabilir. Yapılan arama sonucunda ekrana gelen nüfus kayıt örneği seçilir ve kolayca ulaşılabilir.
Yazıcıdan kimlik fotokopisi çektirmek için kimlik kartını tarayıcı camın sol alt köşesine yerleştirin. Tarayıcının kapağını kapatın ve yazıcı kontrol panelindeki ana ekranda bulunan kopyala düğmesine tıklayın. Ardından kopyalama düğmesine dokunun ve yazıcının kimlik fotokopisini çekmesini bekleyin.
Kimlik fotokopisi ile resmi işlemler yapılamaz. Ancak fotokopi üzerindeki kimlik bilgileri, veriler art niyetli kişilerce sahte kimlik üretmek için kullanılabilir.Genelde basına yansıyan olaylara muhatap olan sağlıklı kimliğe sahip olmayan veya kimlik bilgilerine önem vermeyen kişilerdir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sadece sizin bilgilerinizi değil, aile bireylerine ait bilgileri, boşanma, ölüm, evlenme gibi durumları da gösteren bir belgedir. Aile bireylerine ait bilgiler de görüldüğü için belgeye, Aile Nüfus Kayıt Belgesi'de denmektedir.
Tam tekmil Vukuatlı nufus kayıt örnegi, Alınacak bu kayıt örneğinin alt kısmında DÜŞÜNCELER bölümü mutlaka bulunmalıdır. E-Devletten veya Nüfüs Müdürlüklerinden alınabilinir, özellikle BARKOTLU olarak alınmalıdır.
Fotoğraflı Pasaport veya Sürücü Belgesi veya MEB-ÖSYM Sınav Giriş Belgesi. (Fotoğraflı bir belge olmaması durumunda, 18 yaşından büyük, birinci derece akrabanın şahsen gelip beyanda bulunması gerekmektedir.) Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş) Kimlik Kartı bedelinin yatırılması
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri