Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden randevu alabilirsiniz.
RANDEVUSUZ kimlik başvurusu yapmak için, randevu talep etmeyen bir ilçe nüfus müdürlüğünü tercih etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan kimlik kartı için: Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu.
Kimlik kartını yenilemek isteyen vatandaşlar; gerek 199 numaralı hattı arayarak, gerek https://randevu.nvi.gov.tr/ web adresinden gerekse e-devlet üzerinden randevu başvurusu yapabilmektedir. Randevunun hangi tarihte alınabileceği, tercih edilen il ve ilçenin yoğunluğuna göre değişebilmektedir.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN NASIL RANDEVU ALINIR? Yurttaşlar, nüfus ve vatandaşlık işlemleri için ALO 199 hattının yanında https://alo199.nvi.gov.tr/ sitesinden bilgi alınıp, ''BAŞVURU OLUŞTUR'' seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaraları ve diğer bilgileri ile başvuru talebinde bulunabiliyor.
Nüfus Dairesi üzerinden adres değişikliği için vatandaşların randevu alması gerekiyor. Adres değişikliği randevusu https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden alınabilir. Eğer taşınılan adres daha önce başka biri tarafından beyan edilmişse, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturası gibi belgeler istenir.
İlgili 28 soru bulundu
İkametgah değişikliği yapabilmek için bağlı bulunulan nüfus müdürlüklerine gitmek gerekmektedir. Adres değişikliği, belirli şartlar altında e-Devlet sistemi üzerinden de kolaylıkla yapılabilmektedir.
e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin. Uyarı: Bu hizmetten, geçerli e-imza, mobil imza, SMS ile doğrulama yöntemlerinden birini kullanarak yararlanabilirsiniz.
Üstte açıklandığı üzere ödemeler Nüfus Müdürlüğü'nde sistem üzerinden kontrol edilmektedir. Bu nedenle ödeme dekontunu kaybedenlerin de ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur.
Nüfus müdürlüklerinden alınan randevular konusunda yeni bir uygulama başlıyor. Bundan sonra randevu alıp gitmeyenlerin, bir sonraki randevuları iki hafta sonraya verilecek.
Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabiliyor.
Nüfus Müdürlükleri mesailerine sabah saat 08:30'da başlayıp 12.30'ta öğle yemeği arası veriyor. 13.30'da tekrar mesaiye başlayan Nüfus Müdürlükleri, 16:30'da mesailerini bitiriyor.
Gelir İdaresi Başkanlığınca uygulamaya konulan İnteraktif Vergi Dairesi ile artık Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi değerli kağıtlar bedeli ile Pasaport harç bedelleri internet üzerinden ödenebilecektir.
Nüfus Cüzdanı Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş) Kimlik Kartı Bedelinin yatırılması Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş)
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Nüfus müdürlükleri sabah 08.30'da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor. Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30'a kadar sürüyor.
Bu kurumun mesai saatleri ise çalışanlar, okuyanlar, şehir dışında olanlar veya farklı nedenlerden dolayı vakit bulamayanlar için önemlidir. 2023 yılı düzenlemesine göre Nüfus Müdürlüklerinin mesai saatleri, 08:30 ile 16:30 arasındadır.
İstediğiniz bir PTT şubesinden TC kimlik numarası yardımı ile kimlik değiştirme para yatırma işlemleri gerçekleşmektedir. - Banka şubelerinden de ödemeler kabul edilmektedir. T.C. kimlik numarası ile istenilen banka şubesinden yeni kimlik kartın harcı yatırılmaktadır.
Sertifikanız elinize ulaşır ulaşmaz, emniyet müdürlüğünden randevu almanız ve daha sonra sertifikanız ile sizlerden istenen belgeleri götürmeniz gerekir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sürücü kimlik kartınız bulunduğunuz adrese 15 gün içinde teslim edilir.
Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösterir. 2022 yılında 130 TL olan ehliyet sınav ücreti de yükseldi. 2023'te A sınıfı sürücü belgesi harcı 825,70 lira olarak belirlenirken, bu tutar B sınıfı sürücü belgesi harçlarında 2 bin 489,90 lira olarak uygulanacak.
İkametgahınızı tanıdığınız bir kişinin yanına alacaksanız nüfus müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan adres değişikliği bildiriminde bulunabilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için adreste oturan bir kişinin size muvafakat vermesi yani onaylaması gerekiyor. Muvafakat işlemini de e-Devlet'ten yapılabilirsiniz.
İstediğim kişiye yetki verebilir miyim? Yerleşim yeri ve diğer adresi aynı olan (işlem anında aynı adreste kayıtlı bulunan) ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres değişikliği bildiriminde bulunabilirler. Vekâletname ibraz edenler de kişilerin adresleri ile ilgili bildirimde bulunabilirler.
Adres beyan işlemi sırasında beyan yapılacak adres dolu gözüküyorsa e-devlet üzerinden işlem yapılamıyor. Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri