Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, seçim dolayısıyla oy kullanacak vatandaşların T.C. kimlik kartı talepleri için cumartesi ve pazar günü nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi.
Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.
Nüfus Müdürlükleri mesailerine sabah saat 08:30'da başlayıp 12.30'ta öğle yemeği arası veriyor. 13.30'da tekrar mesaiye başlayan Nüfus Müdürlükleri, 16:30'da mesailerini bitiriyor.
SEÇİM GÜNÜ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK MI? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, seçim dolayısıyla oy kullanacak vatandaşların T.C. kimlik kartı taleplerini yerine getirmek için seçim günü yani bugün nüfus müdürlüklerinin açık olacağını bildirdi. İşlemler, randevusuz olarak yapılıyor.
Nüfus Müdürlükleri hafta sonu, bayramlarda ve resmi tatillerde hizmet vermiyor. ÖSYM sınav tarihlerinde, yeni kimlik kartları ya da bazı başvuruların yoğun olduğu dönemlerde hafta sonu nöbetçi olarak çalışıyor.
İlgili 33 soru bulundu
RANDEVUSUZ kimlik başvurusu yapmak için, randevu talep etmeyen bir ilçe nüfus müdürlüğünü tercih etmeniz gerekmektedir. Yeni doğan kimlik kartı için: Anne veya babanın şahsen ve Nüfus Cüzdanı/Kimlik kartı ile başvurusu.
Nüfus Müdürlükleri hafta içi 08:30 ile 17:00 saatleri arasında çalışıyor. Ancak değişiklikler ve mesailer olabileceği için, en doğru bilgiyi bağlı bulunduğu Valilikten alabilirsiniz.
Bu kurumun mesai saatleri ise çalışanlar, okuyanlar, şehir dışında olanlar veya farklı nedenlerden dolayı vakit bulamayanlar için önemlidir. 2023 yılı düzenlemesine göre Nüfus Müdürlüklerinin mesai saatleri, 08:30 ile 16:30 arasındadır.
1-İnternet üzerinden randevu alırken öncelikle TC Kimlik No doğrulama ve güvenlik işlemlerini tam yapmalısınız. 2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz.
Başvuru işleminin ardından yeni kimlik kartı belirtilen adrese ve kişiye PTT aracılığı ile teslim edilir. Teslimat ortalama bir hafta içerisinde tamamlanır.
Yurt içinde Alo 199 Çağrı Merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı ya da e-Devlet uygulaması üzerinden öğrenilmekte ve takip edilebilmektedir.
Geçici kimlikler, normal kimlikler gibi Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla alabiliyor. Kimlikleri olmayan bireyler, yeni kimlik başvuru işlemleri sırasında, yetkililere geçici kimlik almak istediğini bildirmesi gerekiyor. Geçici kimlik belgesi talep edilmemesi durumunda, kişilere geçici bir kimlik verilmiyor.
Genel Müdürlüğümüzün görev alanına giren konularda; Vatandaşların Bilgi isteği, Şikayet, Öneri ve Başvuru işlemleri ve Kamu Kuruluşlarının (Mernis, Kps, Maks, Adres vb.) taleplerinin kayıt altına alınarak tek elden karşılanması amaçlanmaktadır.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında; Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL.
Başvuru sonrası, fotoğrafınız ve geçersiz hale getirilmiş halde eski nüfus cüzdanınız geri verilmektedir. Yeni Kimlik Kartınız, kısa süre içinde (2-3 gün içinde) teslim için bildirdiğiniz adrese PTT Kargo aracılığıyla ulaştırılacaktır.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
TC Kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıl olup, 10 yıllık sürenin bitimini izleyen tarih itibari ile başvuru üzerine yenilenir. TC Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi kart üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecek.
Üstte açıklandığı üzere ödemeler Nüfus Müdürlüğü'nde sistem üzerinden kontrol edilmektedir. Bu nedenle ödeme dekontunu kaybedenlerin de ekstra bir şey yapmasına gerek yoktur.
Kimlik kartı başvurusu yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Alo 199 Çağrı Merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır.
Kimlik kartımı kaybettim, ne yapmalıyım? e- devlet kapısı üzerinden veya yurt içinde Alo 199 numaralı çağrı merkezi aranarak kartın iptali yapılmalı ya da yeniden kimlik kartı başvurusu için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklerimize kimlik kartı başvurusu yapılmalıdır.
Tanımlar Madde 2- Bu yönetmelikte geçen deyimlerden; a) Bakanlık : İçişleri Bakanlığını, b) Genel Müdürlük : Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünü, c) İşletme : Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan döner sermaye işletmesini, ifade eder.
Resmi tatil günlerinde ise nüfus müdürlükleri kapalı olan kurumlar arasında yer almaktadır. NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ BAYRAMDA AÇIK MI? Nüfus müdürlükleri bayram günlerinde de hizmet vermemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri