Kimlik Yenileme İşlemi İçin Gerekli Evraklar Bu evrakların randevu saatinden önce tamamlanması ve randevu saatine götürülmesi şart. Aksi taktirde kimlik yenileme işlemi yapılamaz. Yeni nüfus cüzdanı için gerekli belgeler; Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi.
2- Nüfus Müdürlüklerinin Çalışma saatleri illere göre değişse bile genellikle 08.00-17.00 veya 08.30-17.30 saatleri arasında randevu alabilmektesiniz. 3-Randevu saatinizden en geç 30 dk önce nüfus müdürlüğünde olmalı ve işlem için ayrıca sıra numaranızı almayı ihmal etmemelisiniz.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI BAŞVURUSU
Kimlik başvurusu yapmak için telefon ile ALO 199' u arayarak veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internetten adresinden randevu alabilirsiniz. Randevular haftalık olarak verilmektedir. Her işlem için, ayrı randevu alınması gerekmektedir.
Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden randevu alabilirsiniz.
Randevu alma süresi de 15 güne çıkarıldı. İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, nüfus hizmetlerinde geçmiş yıllara oranla 5 kat artan yoğunluk nedeniyle oluşabilecek mağduriyeti önlemek ve talepleri hızlı şekilde karşılamak için yeni tedbirler aldı.
İlgili 19 soru bulundu
Kimlik yenileme işlemi Nüfus Müdürlüklerinden 2024 yılına kadar yapılmaya devam edecek. Ancak yoğunluk nedeniyle Nüfus Müdürlüklerine gitmeden randevu alınması gerekiyor. Randevu işlemleri telefon veya internet üzerinden yapılabiliyor.
2016 yılından bu yana basılan yeni çipli kimlik kartı sayısı ise 39 milyon 343 bin 355 oldu. Nüfus müdürlüklerinde artırılan kapasite ve personel sayısı randevu alma sürelerini kısalttı. Daha önce yoğunluktan dolayı 61 güne kadar uzayan randevu süreleri bir güne düşürüldü.
Pasaport, sürücü belgesi ve kimlik kartı ile ilgili olarak tek bir randevu portali üzerinden randevu alınabilmesi sağlanmıştır, Yeni geliştirilen randevu sistemi ile birlikte aynı güne randevu alınabilmesi sağlanmıştır.
Eğer randevu iptal edilmez ve randevuya gidilmez ise bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Kimlik yenileme randevusuna 2 defa gidilmezse 1 ay boyunca tekrar randevu alınmaz. Bu sebeple randevu iptal ettirmek gerekmektedir. Yeni kimliğe geçmek için nüfus müdürlüğünden randevu alınması gerekmektedir.
Kimlik kartı çıkarmak isteyen vatandaşlar, öncelikle Alo 199 Çağrı merkezini kullanarak veyahut https://randevu.nvi.gov.tr adresi üzerinden istedikleri gün ve saat için randevu alabilirler. Randevu almadan, doğrudan ilgili İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne giderek de kimlik kartı çıkarmak için başvuruda bulunmak mümkün.
T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir.
SÜRÜCÜ BELGESİ (EHLİYET) BAŞVURUSU
Kimlik kartına yazdırılması işlemi için de randevu almak gereklidir.
Bakanlığın bu hizmet anlayışıyla vatandaşlar, 15 günlük süre içerisinde uygun olan tarih, gün ve saatte randevu alınması durumunda, randevu günü hastaneye, randevu saatinden 30 dakika önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip olunabiliyor.
Nüfus müdürlükleri sabah 08.30'da açılıyor ve mesaiye başlıyor. Kurum bünyesinde çalışanları ilgilendiren öğle arası tatili 12.30 ile 13.30 arasında yapılıyor. Bu zaman aralığında nüfus müdürlükleri işlem kabul etmiyor. Öğle tatili arasından sonra başlayan mesai, 16.30'a kadar sürüyor.
Bu kurumun mesai saatleri ise çalışanlar, okuyanlar, şehir dışında olanlar veya farklı nedenlerden dolayı vakit bulamayanlar için önemlidir. 2023 yılı düzenlemesine göre Nüfus Müdürlüklerinin mesai saatleri, 08:30 ile 16:30 arasındadır.
Kimlik yenileme randevusunun iptali ardından yeni randevu için tarih alınır. Yeniden randevu alma işlemi ALO 199 hattından yararlanılabilir.
Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında; Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL. Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN NASIL RANDEVU ALINIR? Yurttaşlar, nüfus ve vatandaşlık işlemleri için ALO 199 hattının yanında https://alo199.nvi.gov.tr/ sitesinden bilgi alınıp, ''BAŞVURU OLUŞTUR'' seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaraları ve diğer bilgileri ile başvuru talebinde bulunabiliyor.
Nüfus müdürlükleri, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Arefe günü gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi resmi tatil günlerinde de hizmet vermemektedir. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır.
Ehliyet ve kimlik yenileme randevusu aynı anda alınabilir mi? Tek randevu ile kimlik ve ehliyet birleştirme yapılabilir.
Kimlik işlemleri ve pek çok nüfus işlemleri için randevu hattı 199'dur.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan kimlik yenileme işlemi için; üzerinde TC kimlik numarası yazan mevcut nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport, 1 adet biyometrik fotoğraf ve yenileme ücreti olan 37,5 TL'nin ödendiğine dair makbuz gerekiyor.
Kimlik kartı başvuruları Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) alınacak randevu ile veya randevusuz olarak yurt içinde ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik kartı başvurusu, kimlik belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.
Nüfus Müdürlüklerinde saat 08.30'da mesai başlıyor. 12.30 - 13.30 arası öğle arası veriliyor. Mesai 16.30'da sona eriyor. NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU (CUMARTESİ-PAZAR) AÇIK MI? Nüfus Müdürlükleri hafta sonu, bayramlarda ve resmi tatillerde hizmet vermemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri