Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS'den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır. ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir.
Sınava Girmek İçin Mezun Olmak Şart Mı? Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz.
KPSS Alan Bilgisi her yıl yapılarak ilgili kadrolara atama yapılır. Bu sınava lisans mezunları ve mezun olabilecek durumda olanlar (son sınıf öğrencileri) girebilir. Sadece adayın kamu kurum ve kuruluşlarına iş başvurusu yaptığı zaman mezun durumda olması gerekir.
Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adayların, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.
ÖABT, Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak ÖSYM tarafından yapılan, lisans düzeyinde toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testidir. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak ÖABT'ye katılması zorunludur.
İlgili 40 soru bulundu
Kaldırılan maddede; "Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak.
KPSS ÖABT ZORUNLU MU, KİMLER GİRECEK? Öğretmen adayları, KPSS ÖABT sınavına katılıyorlar. Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracakların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT'ye girmeleri zorunludur.
Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS'den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır. ÖABT SınavI, lisans düzeyindedir.
ÖABT SINAVINA KİMLER KATILACAK? Öğretmen adayları, KPSS ÖABT sınavına katılıyorlar. Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracakların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT'ye girmeleri zorunludur.
Sınav 2 senede bir olur.
Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği için KPSS genel kültür- genel yetenek ve eğitim bilimleri oturumuna girilmesi gereklidir. Buna göre alınan P10 puanı ile atama yapılmaktadır. Okul öncesi öğretmenliği için KPSS genel kültür- genel yetenek, eğitim bilimleri ve okul öncesi öabt oturumlarına girilmesi gereklidir.
Öğretmen atamasında aşağıda belirtilen 18 branştaki öğretmen adaylarına Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri testlerinin yanı sıra uygulanan, adayların alanlarındaki bilgi seviyelerini ve alan eğitimi becerilerini ölçen sınavdır.
KPSS ÖABT Sınavı Öğretmen olarak görev almak isteye ve Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların 4 Yıllık Üniversite Mezunu olup İlgili Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin girdiği bir sınavdır.
İngilizce Öğretmenliği (DİL) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Üniversite bölümlerinde Tarih Öğretmenliği bölümü okuyarak mesleğe başlamak mümkündür. “Tarih öğretmeni nasıl olunur?” sorusunun bir diğer cevabı da pedagojik formasyon eğitimi almaktır. Tarih bölümü mezunları Pedagojik Formasyon Sertifika sahibi olduğu zaman öğretmen olarak görev yapmaya hak kazanır.
Hangi Puan Türü Kullanılmaktadır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.
Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır.
Sınavlara girerken herhangi bir yaş sınırlaması yok, bütün adayların şartları tamamen eşit ancak aldıkları puanlarla tercih yaparken önlerine 35 yaş engeli çıkıyor. Özellikle askeriye, polis ya da bu gibi farklı meslek grupları doğrultusunda 35 ya da 40 gibi yaş sınırları bulunuyor.
KPSS puanları kaç yıl geçerli olacak? 2023-KPSS sonuçları, açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak ancak öğretmen adayları için 2023-KPSS'de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yılla sınırlı kalacak.
MEB öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırını kaldırdı.
2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 23 Temmuz 2023 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumu ise 6 Ağustos 2023 tarihinde uygulanacaktır.
ÖABT, öğretmenlik mesleği için gerekli olan bilgi ve becerilerin ölçüldüğü bir sınavdır. Sınav, öğretmenlik alan bilgisi testi olarak bilinir ve öğretmen adaylarının atanabilmek için girmeleri gereken bir sınavdır. Bu sınav öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen adayların mutlaka geçmesi gereken bir sınavdır.
Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) kaldırılıyor..
Genel Kültür – Genel Yetenek Netiniz x 0.15 + Eğitim Bilimleri Netiniz x 0.15 + Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) netiniz x 0.6 + 40 = KPSSP121 Puanınız ile yakın bir puan elde edebilirsiniz. Yani buradaki puan ile sadece tahmini puan elde edebilmektesiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri