Yöresel lezzetlere yönelik ilgili son dönemde iyice arttı. Çorbalardan köftelere birçok yöresel lezzet, sofralarımızda yerini aldı. Bunlardan biri de Gaziantep yöresine ait öcce. Un, yumurta, soğan ve baharatlarla yapılan öcce kahvaltılarda da diğer öğünlerde de yenebilir.
Öcce (Gaziantep Yöresi)
Öcce (Hatay Usulü Mücver) Tarifi Nasıl Yapılır? Yeşilliklerin hepsini mink minik doğruyoruz. Sonra içine un yumurta pul biber kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Antakya Usulü Öcce Tarifi Nasıl Yapılır? Tüm yeşillikler temizlenir irice doğranır ve yıkanır ardından süzülmeye bırakılır süzülen yeşillikler robotta çekilir(çok fazla çekmeyin az irice kalsın) bir kaba alınır sonra baharatlar, yumurta ve un eklenip karıştırılır ve kızartma tavasında kızartılır. Afiyet olsun.
İlgili 38 soru bulundu
Soğan, patates, sarımsak rendelenir. Maydanoz ince doğranıp içine eklendikten sonra baharatlar konur. Daha sonra yumurta kırılır.Yarım fincan kadar da zeytinyağı ve 5 yemek kaşığı un eklenip iyice karıştırılır. Bir yemek kaşığı aldığımız harcı tavada kızdırdığımız yağda önü arkası çevirerek pişirilir.
Hatay, Kilis, Gaziantep yöresine ait öcce çırpılmış yumurta, un, baharat ve ince doğranmış taze soğan, taze sarımsak ve maydanozla yapılan bir tür mücverdir. Kahvaltı, beş çayı ve diğer öğünlerde de yenebilen mücverdir.
Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri...
Antakya köftesi, Antakya dürüm, Antakya çiğ köfte ve daha pek çok yöresel yemekleri tadabilirsiniz.
Kabartma tozu ya da karbonat ilavesini de ihmal etmeyin. Hafif kabarık bir mücverin sırrı bu malzemelerde saklı. Ardından hazırladığınız bu harcı dilerseniz üzeri kapalı bir biçimde buzdolabında dinlendirebilirsiniz. Bu sayede tüm malzemeler birbirleriyle güzel bir şekilde bütünleşecektir.
Piçik (Güneydoğu Anadolu Yöresi ) - Nefis Yemek Tarifleri.
Gaziantep yöresine ait olan şiveydiz, genellikle Nisan ve Mayıs aylarında yapılır. Ana malzemeleri kuzu eti ve taze sarımsak olan bu besin, protein deposu olarak da bilinir. Özellikle gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Sindirim sistemine iyi gelmesinin yanı sıra kanser riskini de düşürür.
İçine yumurtaları, unu, karabiberi, kırmızı pul biberi, kimyonu, tuzu koyalım ve iyice karıştıralım. Tavaya 1,5 su bardağı sıvı yağı koyalım ve kızınca hazırladığımız karışımdan 1 yemek kaşığı sıvı yağa dökelim. Arkalı önlü kızartalım.
Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.
Kentin yerlileri arasında Türkler, Araplar, Kürtler, Hristiyan Araplar, Ermeniler bulunmaktadır. Hatay'ın çoğunluk nüfusunu Türkler oluşturmaktadır. İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.
Hatay adının kaynağına ilişkin ilk bilgiler İ. Ö. 1200'le başlayan Genç Hitit prenslikleri dönemine tarihlenmektedir. Bu dönemde, Amik Ovası´ndaki Hitit Prenslikleri'nin birleşerek Hattena Krallığı adını aldıkları bilinmekte, Hatay adının da buradan geldiği sanılmaktadır.
Türkiye ise, 7 Temmuz 1939 günü çıkarılan bir yasa ile "Hatay" ilini kurarak katılma işlemini sonuçlandırdı. 23 Temmuz 1939 tarihinde de Fransız birlikleri Hatay'ı terk ettiler.
İlk önce Ortaylı'nın maddi hatasıyla başlamak gerekir ki, kendisi Antakya isminin 5000 yıllık bir geçmişi olduğunu söylüyor. Fakat Antakya ismi, M.Ö. 313 yılında Büyük İskender'in önemli komutanlarından Selevkos Nikator tarafından babasını onurlandırmak için şehre verilmiş.
Kabak, patates soyulup rendenin ince tarafıyla rendelenir sularını sıkıp içine yumurta kırılır. Yeşil soğan ve maydanoz doğranır. Galeta unu ve un eklenip tuzu atılır ve iyice karıştırılır. Kızgın yağda 1 er kaşık koyulur ve çevrilerek pişirilir.
Un yerine veya unla birlikte ekmek kırıntısı ve biraz nişasta da kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri