Kablosuz termostatların daha esnek bir kullanım sağladığını, ancak daha fazla sorunla karşılaşabileceğinizi unutmamalısınız. Kablolu termostatlar ise daha kararlı bir bağlantı sağlar ve daha uygun fiyatlıdır, ancak yerleşim esnekliği sunmaz.
Oda termostatı, tercihen camlara ve kapıya yakın olmayacak şekilde konumlandırılmalıdır. Eğer kapıya yakın konması gerekiyorsa cihazla kapı arasında en az 50 cm bulunmalıdır. Termostatın konum olarak yerden yüksekliği ise en az 50 cm en fazla 1,50 metre olmalıdır.
Alacağınız kablo 2 x 1mm2 özelliğinde olmalıdır. Kablonun hangi uzunlukta olması gerektiğine gelince; kombi ile oda termostatının konacağı/takılacağı duvardaki yer arasını ölçerek bulabilirsiniz.
Kablosuz oda termostatı kumanda aracılığı ile de belirli bir mesafeden komut alır. “Kablosuz oda termostatı kaç metreden çeker?” sorusu, ortalama 30 metreye kadar olarak yanıtlanabilir. Modelin uzaktan kontrol edilmesi, kişilere kullanım kolaylığı sağlar.
Ortalama olarak yerden yüksekliği 50 cm – 1.5 metre arasında olmalı. Genellikle kablolu oda termostatları kablo görüntüsünden dolayı daha düşük seviyelere koyulurken, kablosuz termostatlar ise 1.5 metre seviyelerinde konumlanır.
İlgili 19 soru bulundu
Termostat ayarımızı düşürdüğümüz her 1 derece sıcaklık yaklaşık %5–8 arasında daha az doğalgaz tüketmemizi sağlayacağından dışarda ya da uykuda olduğumuz zamanlarda termostat ayarlarımızı düşürerek daha fazla tasarruf etmemiz mümkün olmaktadır.
Oda Termostatı Kullanımı
konulmalıdır. Oda termostatı yanına bir termometre konularak oda termostatının doğru ayarda çalışıp çalışmadığı da kontrol edilebilir. Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır.
Oda termostatı evinizde, yaşam alanınızda en uzun süre kullandığınız odaya/bölüme yerleştirilmelidir. Örneğin oturma odası gibi. Tercihen camlara ve kapıya yakın olmayan şekilde konumlandırılmalıdır. Kapıya yakın konması gerekiyorsa arada en az 50 cm bulunmalıdır.
Oda termostatları genel kural olarak evde ya da yaşam alanlarında en uzun süre kullanılan odaya ya da bölüme yerleştirilmelidir. Buna en iyi örnek oturma odası ya da salon gösterilebilir.
Oda termostatı, ortam sıcaklığını kullanıcının ayarladığı derecede sabit tutmak için kombiyi ortamın ihtiyacı kadar optimum sürede çalıştıran, bu sayede konforun yanı sıra hem doğalgaz hem de elektrik tasarrufu sağlayan bir cihazdır.
Siz en üst seviye kombiyi çalıştırıyorsunuz. Yoğuşmalı kombi olup olmaması önemli değil oda termostatı kullanmak size tasarruf sağlar. Termostatın bulunduğu odanın hangi ısıda olmasını istiyorsanız o ayara getirip sık sık sıcaklığı değiştirmezseniz tasarruf sağlamış olursunuz.
Kablo çok telli 0.75 kesitinde kablodur.
En ideali, oda termostatı ile termostatik vananın birlikte kullanılmasıdır. Ancak oda termostatını kullandığınız odada termostatik vana kullanılmamalıdır. Çünkü termostatik vana radyatör sıcaklığı istenen seviyeye geldiğinde sıcaklığı sabitler.
Garantisi devam eden bir kombiniz varsa, aynı markalı bir oda termostatı alabilir ve markanın yetkili servisine montajını yaptırarak kombi garantinizi bozmadan kullanabilirsiniz.
oda termostatı hangi kombiler ile uyumludur. Ürün gamımızda yer alan oda termostatlarının tümü; 220 V ve kuru kontak aç/kapa sistemiyle çalışan tüm kombi markalarıyla uyumlu olarak çalışmaktadır.
Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları enerji tüketimini kontrol altında tutarak faturadaki tutarı düşürüyor.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Oda termostatı kombimi ne zaman açar ya da kapatır? Oda sıcaklığı ayarladığınız sıcaklığın 0.5 C üstüne yükseldiğinde oda termostatı kombinizi kapatır. Oda sıcaklığı ayarladığınız sıcaklığın 0.5 C altına düştüğünde ise oda termostatı kombinizi açar.
Kombiler, çalışma prensibi olarak ayarladığınız dereceyi peteklerdeki suyun sıcaklığına göre dengeler. Bu da oda sıcaklığı veya ortam sıcaklığıyla bağlantısızdır. İşte bu ve benzeri durumların önüne geçmek adına oda termostatı kullanmanız en sağlıklı sonucu almanızı sağlar.
Kablosuz oda termostatları Alıcı ve Verici denilen iki parçadan oluşmaktadır. Verici kısmı odanıza takılan oda termostatıdır. Alıcı ise kombi yanına takılan ve kombiye kablo ile direk bağlanan cihazdır. Odanızdaki termostat oda sıcaklığını ölçüp vericiye sinyal göndererek devamlı veri akışı sağlar.
Öncelikle bilinmesi gereken oda termostatı kullanılmadığı durumlarda kombiler nasıl çalışır? Eğer bir oda termostatı kullanmıyorsanız kombiniz ayarladığınız kalorifer suyu sıcaklığına göre çalışır ve bu ayar sıcaklığına yaklaştıkça modülasyon kabiliyetince kombi gücünü kısmaya başlar.
Isı mühendisliğine göre konfor şartları bakımından bir evin farklı mekanlarının farklı sıcaklıklarda olması gerekir. Bu değerler antre, hol, koridor için 15°C, oturma ve yatak odaları ile mutfaklar için 20°C, banyo için 24°C'dir (Bkz. Makina Mühendisleri Odası Yayınları-Kalorifer Tesisatı Kitabı Yayın No: 352).
Kombinizi ihtiyacınızdan daha yüksek ısılara ayarlamak fazladan enerji tüketimine neden olur. Oturma odanız için önerilen sıcaklık 22 °C (Santigrat derece), yatak odaları içinse 20 °C'dir. Ayrıca bu sıcaklıkları birer derece düşürerek enerji tüketiminde %7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.
Eğer yoğuşmalı kombi kullanıyorsanız kombinizin ısı ayarı 55 dereceyi geçmemelidir. Yoğuşmalı kombilerde ısı ayarı 50 derecenin üzerine çıkarsa yoğuşma oranı düşecektir. Yoğuşma oranının düşmesi demek, kombiden istenilen performansı alamamak demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri