Süresi dolunca sivil bakiye düşer, karta bir şey olmaz.
Öğrencilerin belirlenen akbil yenilenme tarihinde akbillerini yenilemesi gerekmektedir. Bu tarihten önce mutlaka öğrenci kartlarının yenilenmesi gerekiyor. MEBSİS ve YÖKSİS'den yenileme işlemi sağlanan bilgilerle kart yenileme işlemi otomatik olarak gerçekleştirilebiliyor.
Ayrıca mevcut kartı olan öğrencilere otomatik vizeleme talimatı gönderilerek işlem yapmaları sağlanacaktır. 2022 mezunu olan bir vatandaşımız kartını kaybetmediği veya yeniletmediği sürece İstanbulkart'larını 1 yıl daha bir sonraki öğretim yılının yıl sonuna kadar (31 Aralık 2023) indirimli kullanacaklardır.
Arkadaşlar eğer kaydınız aktifse yani o dönem harcınızı ödeyip kayıt yenilemişseniz öğrenci akbili alabilirsiniz.
Karara göre liseden mezun olup üniversite sınavına girmiş ancak hiçbir bölüme yerleşememiş öğrenciler de kartlarının süresini vizeleme işlemiyle bir yıl uzatabilecek.
İlgili 38 soru bulundu
Evet iptal oluyor ama imamoğlu mezun kartı da çıkarmıştı. Ben de mezuna kaldığım yıl öyle kart çıkartmıştım internetten bakın neye ihtiyacınız oldugunu akbil çıkarma yerlerinden yaptım lise diploması ve vesikalık götürdüğümü hatırlıyorum.
18'i doldurduysan ve liseden mezun olduysan üniversitede okumadan öğrenci kartı alamazsın.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
AÜ rektörü Çomaklı: Pasif öğrencilere indirimli kart verilmiyor.
Akbil yenileme işlemi Biletmatik'ler aracılığıyla yapılabiliyor. Bunun için öncelikle akbilinizi Biletmatik'e dokundurarak gelen ekrandan vizelemeyi seçmeniz gerekiyor. 5 TL karşılığında vizeleme işlemi yapılıyor. Bu noktada bir sorun yaşanması halinde ise ALO 153'ten Beyaz Masa'ya ulaşarak destek alabilirsiniz.
Mezuna Kalan Öğrenci
Tanımlanan Kart İle Şehir İçi İçerisinde Hizmet Veren Ulaşım Araçlarında İndirimli Yararlanabilmektedirler.
Kimler öğrenci kartı alabilir? İşte merak edilen bütün soruların cevapları... Şehir içi ulaşım araçlarında indirimli geçiş hakkı sağlayan öğrenci akbilini Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunuyor.
Öğrenci belgesi mezuniyet durumundan sonra kullanılmaz hale gelir. Bu yüzden yükseköğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olmuş kimseler e-Devlet üzerinden öğrenim belgesi alma hakkına sahip olamaz.
Belbim, son işlem tarihinden itibaren üç yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkart'ların kullanıma kapatılacağını açıkladı. Üç yıl boyunca kullanılmayan İstanbulkart'ların kullanıma kapatılacağı açıklandı.
Kartınızın son vize tarihinden önce güncelleme işlemi yapılmazsa kartınız bloke olacaktır veya tam tarifeye geçecektir.
İstanbulkart vizeleme işleminin Biletmatik'lerden yapabiliyor. İndirimli kart okutulduğunda ekranda çıkan vizeleme onay butonuna basarak vizeleme işlemini yapılabiliyor. İkinci bir seçenek olarak vizeleme işlemi İstanbulkart mobil uygulaması ya da istanbulkart. istanbul internet adresinden yapılabiliyor.
Ancak aynı vatandaş Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bölümlerinden birine kayıt yaptırarak öğrenci belgesi alıyor. Aldığı öğrenci belgesi ile sistem üzerinden başvurup kendisine öğrenci akbili çıkartıyor.
HANGİ KARTA ABONMAN YAPILIR? Aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil tam aylık ve öğrenci aylık olarak kullanılabilir. Öğrenci olmayan vatandaşlar aylık 602 lira karşılığında öğrenci aylık için ise 109 lira ödemek zorundadır.
Öğrenci akbiline 25 yaş sınırlaması
Öğrenci biletlerinin 25 yaş ile sınırlanabileceği yönünde İBB'nin bir çalışma içinde olduğunu belirten Bilgili, “Öğrenci abonmanı kullanan 25 yaş üstü çok kişi var. Bu İETT'nin tek başına belirleyeceği bir konu değil. Bu İBB'nin konusu ve mart ayında esnaf ile iki kere görüşüldü.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
İlgili Eğitim - Öğretim yılı içinde mezun olup üniversite sınavına girmiş gençlerimiz, indirimli Öğrenci Kart alma hakkına sahiplerdir. İstanbulkart Başvuru Merkezlerine giderek, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.
Öğrenci Abonman uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Aktif Öğrenci (İndirimli) Ankarakart'ının olması gerekmektedir. Örgün öğretimde yaş sınırı olmaksızın, Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencilerinde 27 yaş sınırı (28 yaşından gün almamak) şartı aranmaktadır.
Dershaneler öğrenci belgesi vermezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri