Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor. Bu kural yasalarla belirtilmiştir.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Yurtta Kalmak İçin Öğrenci Olmak Şart mı? İlk paragrafta da belirtmiş olduğumuz gibi yurtta kalmak için öğrenci olmak şart mı sorgulamasının cevabı kesinleşmiş bulunuyor. Verilen karar neticesinde örgün eğitim alan öğrencilerin yurtta kalabildiği biliniyor.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Depozitosunu iade alan öğrenci yurda tekrar girdiğinde yeniden depozito ücreti öder. 7. Ay içinde yurttan ayrılan öğrencilerden kaldıkları sürenin (günlerin) ücreti tahsil edilir. Ayın 15' inden sonra ayrılan öğrencilerden o ayın ücretinin tamamı tahsil edilir. 8. Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 120 TL dir.
geçiçi barınma talepleri için illerde il müdürlüklerine; ilçelerde ise yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
KYK Yurtları Ücretsiz Konaklama Nasıl Yapılır? KYK yurtlarında ücretsiz konaklamak için 444 0 472 hattını aramanız gerekir. Bu hat sizleri doğrudan Gençlik ve Spor Bakanlığıyla görüşmenizi sağlayacaktır.
Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmamaktadır.
d) Yurtlara kabul-kayıt işlemleri eğitim öğretim yılı içerisinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun yılsonunda öğrenci bir yıllık yurtta kalma hakkını kullanmış sayılır. Yurtta kalma süresi içerisinde 30 yaşını dolduran öğrenciler, eğitim yılı sonuna kadar yurtta kalabilir.
Gençlik ve Spor Bakanı şöyle dedi: "Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.
Annem, babam, kardeşim veya arkadaşım odamda kalabilir mi? Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
KYK YURTLARINDA KİMLER KALABİLİR? Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.
⚠️ KYK yurt yönetmeliğinde önemli değişiklik. Daha önce “asgari ücretten yüksek ücret alan sigortalı çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden itibaren bir ay içerisinde yurtlara kayıt olduğu halde yerleşmeyen öğrencilerin kaydı silinir. 7. 8. Yurttan çıkarılma kararı verilen öğrenciler, zimmetlerine verilen tüm eşyaları teslim etmek zorundadır.
Conversation. +İzinli öğrencilerden yurt ücretleri alınmayacak olup nöbetçi yurtlarda barınma ve beslenme hizmeti devam edecektir. Bilgilerinize sunar, iyi akşamlar dileriz.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
Konuya ilişkin merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik. İşte KYK yurtlarında ücretsiz konaklama ile ilgili bilgiler... KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ilde 3 gün kalınabilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası gençlere yurt müjdesi verdi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları yaz aylarında rezervasyonla 18-25 yaş arası gençlere ücretsiz olarak açılacak.
Depremzede öğrenciler ise hiçbir ücret ödemeyecek.
Bir yükseköğretim kurumunun herhangi bir programına kayıtlı olmamakla birlikte, en az lise mezunu olmak veya mezuniyet aşamasında lise son sınıf öğrencisi olmak koşuluyla, başvurduğu birimin ilgili yönetim kurulunun kararıyla ders almasına izin verilen öğrencilerdir.
KYK yurt ücretin ödemeleri, Ziraat Bankası ATM'lerinden veya kyk.gsb.gov.tr üzerinden on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı üzerinden yapılabiliyor.
GSB Wi-Fi'yi kullanmak isteyen misafirler, GSB'nin web sitesinden veya GSB kampüsünde bulunan resepsiyonlardan alabilecekleri bir misafir kodu ile giriş yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri