Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
YAZ AYLARINDA AÇIK KALACAK NÖBETÇİ YURTLAR
il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmamaktadır. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilmektedir.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Evet yapabilirsiniz. Günümüzün ekonomik şartları gereği, bir işyerinde ücretli olarak çalışmakta olan (ve bu durumunu; maaş bordrosu, ücret belgesi, kurum kimliği, resmi yazı vs. ile sınıf danışmanı veya program koordinatörüne ispat eden) öğrencilerimizin halen çalıştıkları yerde staj yapmalarında sakınca yoktur.
KYK yurtlarında barınmak isteyenlerin yaş aralığı 18-25'ten 18-30'a yükseltildi. Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Yaz dönemi için sadece sınav, staj vb. sebeplerle kurum yurtlarında barınma imkânınız bulunmaktadır. Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Özel öğrenci yurtlarında öğrenci olmayanların konaklaması elbette duruma göre mümkün olabilir. Ancak bu yurtların azınlıkta olduğunu ifade etmekte de yarar vardır. Zira özel öğrenci yurtları pek çok zaman önceliği öğrencilere tanımakta ve ancak yeterli kontenjan kalırsa öğrenci olmayanlara imkan tanımaktadır.
Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar. KYK misafir öğrenci ücreti 2021 ne kadar?
Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarasıyla rezervasyon yoluyla ilgili yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılır.
Misafir öğrenci, Üniversitemizin herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle Üniversitede ders almalarına izin verilen öğrencidir. Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir.
1) Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM'lerden (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)'ndan ödeyebilirsiniz. 2) Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Yetiştirici sınıf programının ders yılı bitmeden önce tamamlanması hâlinde öğrenciler, ders yılının sonuna kadar adrese dayalı olarak kayıt yaptıracakları ilköğretim kurumunda misafir öğrenci olarak bu Yönergenin 21 inci maddesinde belirtilen sınıfa devam ettirilirler.
Türkçemizde yolculuk, davet veya ziyaret sebebiyle, birinin evine uğrayarak, hâne halkından olmadığı hâlde geçici bir süre burada ağırlanan kimseye misafir denir. İbn-i Abbâs'tan nakledildiğine göre İbrâhim (as)'a gelen bu misafirler Cebrâil ile birlikte İsrâfil ve Mîkâil idi.
Yurt ücretleri eylül ayı hariç en geç içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar banka aracılığıyla ödenir. 3. Yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir.
YURT ÇIKMAYANLAR İÇİN MİSAFİR ÖĞRENCİ İMKANI
Kendisine ilk etapta yurt çıkmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak yurtlarda konaklayabilecek. Yedek olarak yurt bekleyen öğrenciler, bu sayede açıkta kalmadan kendi yurtlarının çıkmasını bekleyebilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK yurtlarında konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir günöncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
İşte KYK yurtlarında ücretsiz konaklama ile ilgili bilgiler... KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ilde 3 gün kalınabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri