Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
Devlete ait yurtlarda öğrenci olmayanların konaklaması ya da bu yurtlarda sunulan herhangi bir hizmetten öğrenci olmayanların faydalanması mümkün değildir.
Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Farklı bir yükseköğretim ortamı, kültürü, kazanımı edinmek ve yürütülen dersleri takip etmek isteyen en az lise düzeyinde eğitimini tamamlamış ve Üniversitede herhangi bir konu veya düzeyde ders alabilecek kişidir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler, Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Yurt ücreti ve Güvence Bedeli: Yurtların 2023 yılı aylık yurt ücreti 750 TL, güvence bedeli 1.620 TL'dir. Beslenme yardımı: Sabah Kahvaltısı 45 TL, Akşam Yemeği 85 TL olmak üzere toplam 130 TL günlük beslenme yardımı yapılmaktadır.
MADDE 13 – (1) Yurt ücreti ve/veya güvence bedeli alınmayacak öğrenciler aşağıdaki şekilde belirtilmiştir: a) Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.
ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARININ TANIMI VE MEVZUATTAKİ YERİ
Dolayısıyla Bakanlığın izni ve ruhsatı olmadan herhangi bir özel yurt açabilmek mümkün değildir. Söz konusu özel öğretim yurtlarının öğrencilerle imzalayacakları sözleşmelerde ilgili yönetmelik hükümlerine bağlı olarak hareket etmeleri gerekmektedir.
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler, burstan yararlanamazlar.
Zorunlu ya da gönüllü staj dersi nedeniyle yurtlarda ücretsiz olarak maksimum iki defa kalabilirsiniz.
Türkiye'de yasal olarak 99 ile başlayan kimlik numarası ve öğrenci ikamet izni sahibi olarak bulunan yabancılar KYK yurtlarında yasal olarak kalabilirler.
Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılmasında başvuru, yurt içinde ve yurt dışında yapılabilir.
Programdan 15 Temmuz - 05 Eylül tarihleri arasında 18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir. Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C.
Yurtta Kalmak İçin Öğrenci Olmak Şart mı? İlk paragrafta da belirtmiş olduğumuz gibi yurtta kalmak için öğrenci olmak şart mı sorgulamasının cevabı kesinleşmiş bulunuyor. Verilen karar neticesinde örgün eğitim alan öğrencilerin yurtta kalabildiği biliniyor.
KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
Daha önce “asgari ücretten yüksek ücret alan sigortalı çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Misafir öğrenci, Üniversitemizin herhangi bir diploma programına kayıtlı olmaksızın, belirli şartlarla ve sınırlı sürelerle Üniversitede ders almalarına izin verilen öğrencidir. Misafir öğrenci kabul kararı en fazla iki yarıyıl için alınabilir.
1) Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM'lerden (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)'ndan ödeyebilirsiniz. 2) Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.
Günlük misafir ücreti (nöbetçi yurt dahil) 60,00 TL dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri