Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Katkı payı/öğrenim ücretleri; ilgili dönem başlarında kayıt olma veya kayıt yenileme sırasında ödenir. Süresi içinde katkı payı/öğrenim ücretini ödemeyenler ile mazeretleri ilgili yükseköğretim kurumunun yönetim kurulunca kabul edilmeyenler, o dönem için kayıt yaptıramaz ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
1- Normal öğrenim süresi içerisinde olan birinci öğretim öğrencileri harç yatırmadan sadece ders kaydı yapacaklar, normal öğrenim süresini aşmış olan birinci öğretim öğrencileri ise katkı payını (harç) öğrenci numarası ile Halk Bankası ve Ziraat Bankası bankamatiklerinden ödeyebilirler.
İlgili 36 soru bulundu
Katkı payı / öğrenim ücreti yatırması gerekenler nasıl bir yol izlemelidir? Türkiye'nin her yerindeki Ziraat Bankası ATM'lerinden kartsız işlem menüsünden ya da Ziraat İnternet Bankacılığını kullanarak katkı payı/öğrenim ücretinizi yatırabilirsiniz.
a) Üyelerin yurt içinde yükseköğrenim gören çocuklarına öğrenimleri süresince yılda 9 ay süreyle ve her ay yapılan yardımdır. 2022-2023 öğretim yılında her üniversite öğrencisi için aylık 640,00 -TL. ve açık öğretim öğrencisi için aylık 256,00 -TL öğrenim yardımı ödemesi yapılacaktır.
İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen öğrencinin kaydı yapılmaz veya yenilenmez. Öğrenciler, her yarıyıl başında akademik takvimde belirlenen süre içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Silinmez kaydın görünür. Devam edersen dönem uzatmış olursun.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
Haklı ve geçerli sebeplerle ders kaydı yapamayan öğrenciler, 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde Meslek yüksekokulumuz müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak zorundadır. Bu öğrencilerin kayıtları, mazeretlerinin haklı ve geçerli olduğu birimin yönetim kurulunca kabul edilmesi koşuluyla yenilenebilir.
Sadece güz döneminde okul uzadıysa ilk taksiti yatırıp dönem sonunda mezun olabilir. Bu durumda ikinci taksitin ödenmesine gerek yoktur. İkinci dönem dersleri varsa dönem başlamadan önce 2. harç taksitini de ödemelidir.
Ödeme nasıl yapılır? Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1.155 TL harç ücreti ödemesi gerekiyor. Bu ücretin 577,50 TL'sini güz döneminde 577,50 TL'sini ise bahar döneminde ödeyecektir.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle tezli yüksek lisansta 5. dönemine girecek, doktorada 9'uncu döneminde başlayacak veya ikinci bir üniversitede kaydı olan tüm öğrencilerin katkı payı ödemeleri dönemlik 343 TL, yıllık 686 TL'dir.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Açıköğretim sisteminde pasif öğrenci, kayıt yenileme işlemini yapmayan veya gerekli şartları sağlamayan öğrenciyi ifade eder. Pasif öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamazlar ve sınavlara giremezler. Pasif öğrenciler, kayıt yenileme işlemini yaparak aktif öğrenci olabilirler.
Kayıt yenileme nedir? - Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Öğrenciler her akademik yarıyılın başında kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Yarıyıl kayıtlarının yapılabilmesi için o yarıyıla ait eğitim-öğretim ücretinin Akademik Takvim'de belirlenen tarihlerde ödenmiş olması gereklidir.
Bu kapsamlara göre Materyal ücreti ile Dönem Öğrenci Katkı Payını ödemesi gereken öğrencilerden bu ücretleri belirlenen tarihlerde ödemeyenler kayıt yapma ya da kayıt yenileme hakkını elde edemezler.
2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı ders kayıtları ve katkı payı/öğrenim ücreti ödemeleri 4 Ekim 2023 saat 23:59'a kadar uzatılmıştır. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılı Öğrenci Katkı Payının Yatırılması 18-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Ders kaydı 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Belirtmek gerekir ki başvurma harcının iadesi mümkün değildir. Bu harç, yargı merciine başvurmanın bedeli olarak tahsil edildiğinden diğer harç türlerinden farklı olarak kullanılmayarak artması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
Öğrenciler, her yıl öğretim birimlerinin özelliğine göre Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen ve Üniversitemizce ilan edilen miktardaki katkı paylarını, yılda iki kez akademik takvimde belirtilen katkı payı/öğrenim ücreti yatırma ve kayıt yenileme tarihlerinde yatırmak zorundadırlar.
BİRİNCİ ÖĞRETİMLER HARÇ ÖDEMEYECEK
Karar'da yer alan 1. maddenin 3. fıkrası şöyle: "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenimine devam eden veya yeni kayıt yaptıracak birinci öğretim ve açık öğretim öğrencilerinden, 3 üncü ve 10 uncu maddelerdeki hükümler saklı kalmak kaydıyla, öğrenci katkı payı alınmaz.
DERS KAYDI İÇİN ÖDEMENİZ GEREKEN ÖĞRENİM ÜCRETİ VARSA ZİRAAT BANKASI ATM VE İNTERNET BANKACILIĞINDAN ÖĞRENCİ NUMARANIZ İLE YATIRILABİLİRSİNİZ. ÜZERİNİZDE ÖĞRENİM ÜCRETİ YÜKLENMİŞ İSE ÖĞRENİM ÜCRETİNİ YATIRMADAN DERS KAYDI KESİNLEŞTİRİLEMEMEKTEDİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri