Yani bir çocuğun yürümeyi öğrenmesi, yabancı dil öğrenmek, araba sürmeyi öğrenmek, piyano çalmayı öğrenmek ve iletişim kurmayı öğrenmek bu aşamalardan oluşur. Şu an yaptığımız her şeyi içgüdüsel olanlar hariç bu aşamalardan geçerek öğrendik, bundan sonra da yeni bir şey öğrenmek istediğimizde bu aşamalardan geçeceğiz.
Bir tanım yapmak gerekirse, öğrenme süreci; karşılaşılan bir duruma reaksiyon göstererek bir faaliyetin meydana getirilmesi veya değiştirilmesi sürecidir. Ancak, faaliyetlerdeki değişmeye organizma- nın doğal olarak olgunlaşması ve geçici oluşumu dahil değildir.
Bireyin eğitim sürecine aktif olarak katılarak, belirli bir çaba ve kasıtlı olarak bilgi edinmesi şeklinde gerçekleşir. Bireyin kişisel yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak istendik değişimi ortaya çıkarma süreci. Bireyin yaşam boyunca edindiği deneyimler ve eğitim süreci sonucunda davranış değişikliklerini ifade eder.
İlgili 32 soru bulundu
Çocuk gelişim evreleri bebeklik (0-3 yaş), ilk çocukluk (oyun) dönemi (4-6 yaş), ikinci çocukluk (okul) dönemi (7-11 yaş) ve ergenlik (12-18 yaş) aşamalarından oluşur.
Söz konusu anahtar yeterlilikler (1) ana dilde iletişim, (2) yabancı dilde iletişim, (3) matematik, fen ve teknolojide temel yetkinlikler, (4) dijital yeterlilik, (5) öğrenmeyi öğrenme, (6) sosyal ve beşeri yeterlilikler, (7) girişimcilik ve (8) kültürel bilinç ve ifade olarak sınıflandırılmaktadır.
Öğrenme yöntemlerinin üç ana başlığı şunlardır: İşitsel Öğrenme. Görsel Öğrenme. Kinestetik Öğrenme.
Öğrenme, bir kişinin deneyimleri, gözlemleri ve etkileşimleri yoluyla yeni bilgiler, beceriler veya anlayışlar elde etmesi ve bu bilgileri zihinsel olarak işlemesi ve anlamasıdır. Öğrenme, beynin sinir hücrelerindeki (nöronlar) bağlantılarının güçlendirilmesi ve yenilerinin oluşturulmasıyla gerçekleşir.
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN.
Üç farklı türde öğrenci vardır: görsel, işitsel ve kinestetik. Her tür en iyi farklı bir şekilde öğrenir.
Öğrenmeyi Öğrenme Stratejileri Nelerdir? Öğrenmeyi öğrenme stratejileri beş başlıkta toplanır: Tekrarlama, anlamlandırma, örgütleme, anlamayı izleme-denetleme ve duyuşsal stratejilerdir.
Öğrenme, bireyin çevresiyle etkileşime girmesiyle beyninde oluşan biyo-kimyasal değişiklikler sonucu meydana gelir. Öğrenme bireylerde bilişsel, duyuşsal ve hareketsel değişimlere sebep olur. Öğrenmenin bu etkileri, öğrenmenin nasıl meydana geldiği konusunda farklı kuramların doğmasına neden olmuştur.
Öğrenme olgusu, edinilen bilgi uygulamaya aktarıldığında anlam kazanır; çünkü eğitimdeki dolayısıyla öğrenmedeki temel amaç, bireye edindiği bilgiler doğrultusunda yeni davranışlar ve düşünceler kazandırmaktır.
Öğrenme çeşitleri, temel olarak ilişkisel öğrenme ve ilişkisel olmayan öğrenme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. olayla daha önceden karşılaşmış olması gerçeğine bağlıdır. İlişkisel olmayan öğrenmenin, “alışkanlık” ve “duyarlılaştırma” olmak üzere iki çeşidi vardır.
Eğitim sürecinde üç temel özellikle vardır. Bunlar amaç, öğretme ve öğrenme etkinlikleri ile değerlendirmedir.
Belirli bir plan ve program dâhilinde, öngörülen bilgi, beceri, tutum ve davranışları kazandırmayı amaçlayan öğretim süreci, bazı öğrenme ve öğretme etkinliklerini içerir. Bu nedenle öğretim süreci, öğrenme-öğretme süreci olarak da ifade edilir.
En iyi öğrenme yöntemi, yazıp anlatarak öğrenme tekniğidir çünkü bu teknikte birçok beceriyi aynı anda kullanılır ve beyin daha aktif hale gelir. Bir derse çalışırken bilgileri okuduktan sonra bir kağıda yazın, daha sonra bunları anlatın.
En kalıcı öğrenme tekniği, bilgi ve beceri kazanımını etkili öğrenme yöntemleriyle desteklemek ve hafızaya doğru yerleştirmektir.
Anahtar yetkinlikler ise bütün bireylerin sahip olması gereken, kişilerin HBÖ çerçevesinde bireysel gelişimini, topluma etkin ve sorumlu bireyler olarak katılımlarını sağlayan, istihdam edilmelerine destek veren temel yetkinlikler olarak tanımlanmıştır (MYK, 2015).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri