1.Öğrenme davranışta bir değişmenin meydana gelmesi halidir. 2.Davranıştaki değişme oldukça kalıcı ve uzun sürelidir. Yani öğrenme oldukça kalıcı bir davranış değişikliğidir. 3.Öğrenme bireyin aktif oluşunun, bir takım edimlerde bulunmasının veya yaptığı egzersizlerin sonucudur.
Öğrenilmiş davranışlar, doğuştan gelen bileşen veya destekleyenleri olsa da, özgün bir organizmanın çevredeki değişimlere uyum sağlamasına imkan verir. Öğrenilmiş davranışlar geçmiş tecrübeler tarafından değişime uğratılabilir; basit öğrenilmiş davranış örnekleri alışkanlık ve damgalamayı içerir.
İlgili 26 soru bulundu
Öğrenmenin özellikleri aşağıdaki maddelerle açıklanabilir: Öğrenme, değişim gerektirir. Öğrenme etkileşim gerektirir. Öğrenmeyi oluşturmak için değişimin kalıcı olması gerekir.
Üç farklı türde öğrenci vardır: görsel, işitsel ve kinestetik. Her tür en iyi farklı bir şekilde öğrenir.
Öğrenme, bilgide ve davranışta kalıcı değişikliklere neden olan yaşantı sürecidir. Öğrenme, tekrar ya da yaşantı sonucu davranışta meydana gelen genellikle devamlı bir değişikliktir. Öğrenme, insan davranışında pratikten kaynaklanan göreceli sürekli bir değişimdir.
Çocukların gelişim düzeylerine uygun şekilde öğrenebilmeleri için üç temel koşula sahip olmaları gerekir. Bunlar; normal sınırlarda zekâ düzeyi, dikkat ve öğrenme becerisidir. Zekâ doğuştan var olan bir yetimizdir. Normal zekâya sahip olmak öğrenmenin birinci koşuludur.
Öğrenme alanları kullanım, öğrenme stilleri, konfigürasyon, konum ve eğitim kurumlarında çeşitlidir. Sessiz çalışma, pasif veya aktif öğrenme, kinestetik veya fiziksel öğrenme, mesleki öğrenme, deneyimsel öğrenme ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli pedagojileri destekler.
öğrenme, üç ana bölümden oluşur. bunlar; bilişsel (kognitif), duyuşsal (affetif) ve devinişsel (psikomotor) öğrenmelerdir.
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN.
Öğrenme, kişinin karar verme yeteneğini ve kavramayı geliştirmesine yardımcı olur. Aynı zamanda, öğrenme, kişinin problem çözme yeteneklerini geliştirmesine ve çevresine uyum sağlamasına yardımcı olur.
Öğrenmeyi etkileyen faktörler, davranışlarda ortaya çıkan değişiklikleri yani öğrenme sürecini doğrudan ya da dolaylı olarak etkiler. Öğrenmeyi etkileyen faktörler üç ana maddeye ayrılır. Bunlar: Öğrenen kişi ile ilgili özellikler, öğrenme yöntemi ve öğrenme malzemesi.
Öğrenmeyi öğrenme süreci, bir kişinin öğrenmeyi etkin bir şekilde kullanmasına yardımcı olan dört temel adımdan oluşur. Bunlar; (1) hedef belirleme, (2) öğrenmeyi öğrenmeyi planlama, (3) öğrenmeyi uygulama ve (4) öğrenmeyi değerlendirme şeklindedir. Hedef belirleme, öğrenmeyi öğrenme sürecinin birinci adımıdır.
Öğrenme çeşitleri, temel olarak ilişkisel öğrenme ve ilişkisel olmayan öğrenme olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. olayla daha önceden karşılaşmış olması gerçeğine bağlıdır. İlişkisel olmayan öğrenmenin, “alışkanlık” ve “duyarlılaştırma” olmak üzere iki çeşidi vardır.
En iyi öğrenme yöntemi, yazıp anlatarak öğrenme tekniğidir çünkü bu teknikte birçok beceriyi aynı anda kullanılır ve beyin daha aktif hale gelir. Bir derse çalışırken bilgileri okuduktan sonra bir kağıda yazın, daha sonra bunları anlatın.
Öğrencinin öğrenme stili, onun öğrenmeyi nasıl algıladığını, çevresiyle nasıl etkileşime girdiğini ve çevresindeki öğelere nasıl tepkide bulunduğunu gösterir. Okullarda öğrencilerin öğrenme stilleriyle ilgili bilgiler toplanır.
1- Sunuş yoluyla öğretim stratejisi. 2- Buluş yoluyla öğretim stratejisi. 3- Araştırma-inceleme yoluyla öğretim stratejisi.
Görsel (visual), işitsel (auditory), okuma/yazma (reading/writing) ve kinestetik (kinesthetic) öğrenme stillerini ifade eder.
Alanyazında yaygın kabul gören üç temel öğrenme kuramı vardır, Bunlar: Davranışçı öğrenme kuramı, bilişsel öğrenme kuramı ve yapılandırmacı öğrenme kuramıdır (Özerbaş, 2007).
Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir. Bir bilgi ve becerinin, öğrenme sayılması için davranışta değişiklik yapması ve davranıştaki değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri