Stajyer Öğretmen Ne Kadar Maaş Alır? Stajyer Öğretmen olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Stajyer Öğretmen maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.800 TL civarındadır.
Stajyer Öğretmen maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 16 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Stajyer Öğretmen maaşları 12060 TL'dir. En düşük Stajyer Öğretmen maaşı 11400 TL iken, en yüksek Stajyer Öğretmen maaşı 16260 TL'dir.
Zorunlu Çalışma Stajı Nedir? Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin mezun olabilmesi için şart koşulan zorunlu stajlarda stajyerin sigorta primleri okul tarafından karşılanmaktadır. Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum net asgari ücretin %30'u ödenmek zorundadır.
Her hafta 6 ders saati olmak üzere, öğrenciler bir yarıyılı boyunca toplam 14 hafta ilgili uygulama okulunda staj yapmaktadır. 6 ders saati aynı günde tamamlanabileceği gibi haftanın farklı günlerinde de tamamlanabilir.
2-Pedagojik Formasyon Eğitimi Sürecinde Stajyer Öğretmenlik
Stajyer öğretmenlikte, stajyer öğretmen herhangi bir ücret almamaktadır. Fakat staj dönemi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı” sigorta kolları primi yatırılmak zorundadır.
İlgili 21 soru bulundu
*Kesin kayıt işlemleri şahsen veya noter onaylı vekâletname ile yapılacaktır. * Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı harç ücreti (8200 TL) iki eşit taksitte (4100 TL + 4100 TL) dönem başlarında bankaya yatırılacaktır.
Zorunlu stajlarda 3308 sayılı Kanunun kapsamına dahil olmayan ve mesleki olarak eğitim görmeyen öğrenciye ücret verilme zorunluluğu bulunmamaktadır. Gönüllü stajda ise normal bir çalışan olarak görülen stajyerlere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılması gerekmektedir.
Yeni göreve başlayacak öğretmen seçtiği bir ilde 'usta' öğretmen yanında 3.5 ay staj yapacak. Deneyimli öğretmenle birlikte derslere girecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) öğretmen atama sisteminde yapacağı değişiklikler netleşmeye başladı.
Staj süresinde öğretmen adayları, iletişim, etkileşim, gözlemleme ve dönüt alma-verme gibi süreçleri bütüncül bir şekilde deneyimlemelidir. Bu süre zarfında danışman öğretmen, öğrencilere hizmet sınıfları ve görev alanlarıyla ilgili bilgi ve beceriler kazandırarak temel eğitimi sağlar.
Atanan öğretmenler, 4 ay staj yapacak. Staj, görev yapılacak ilin dışında da gerçekleştirilebilecek. Yeni atanacak öğretmenlerin 4 ay kıdemli öğretmen yanında yapacağı stajın detayları netleşti. Buna göre; aday öğretmenler, asıl görev yapacakları ilin dışında staj yapabilecek.
Memurlara yapılan Temmuz zammı ile birlikte 1/4 derecesinde 15 bin 793 lira olan öğretmenlerin maaşları 26 bin 654 liraya yükselmiş oldu. Uzman öğretmenlerin maaşları ise 18 bin 246 liradan 29 bin 538 liraya yükseldi.
Bu çalışmaları karşılığında da 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına göre kendilerine “stajyer maaşı” adı altında belirli bir ücret ödeniyor. İlgili kanunun “Ücret ve Sosyal Güvenlik” başlıklı 25. maddesinden de anlaşılacağı üzere, staj süresince işverenlerin öğrencilere maaş ödemesi zorunlu tutuluyor.
"Öğretmenlik Uygulaması" adıyla geçen "öğretmenlik stajı"mızın yeri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün anlaşmalı olduğu ilçe okullar arasından seçilerek belirleniyor. Ancak bu seçim, staj okullarıyla öğrencilerin yaşadığı yerler arasındaki mesafe dikkate alınmadan yapılıyor.
CEVAP: Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar” Yönetmeliğinin 10. Maddesinin 4 . Bendinde Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olabilmek için “öğretmenlik ya da öğreticilik” yapmak gerektiği vurgulanmıştır.
Staj ilanlarını https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden takip ederek staj başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Öğretmenlik Uygulaması Dersi: Fakültede teori ve uygulama okulunda uygulamayı içeren, uygulama öğretmenleri ile uygulama öğretim elemanlarının ortak gözetiminde, bir dönem boyunca haftada 6 saati uygulama, 2 saati teoriden oluşan 5 kredilik bir derstir.
Uygulama ve ders aşamasında puanlama ile karşı karşıya kalmalarından dolayı stajyer öğretmenlere resmi parçalar tercih etmeleri önerilir. Kumaş pantolon, gömlek ve blazer ceket kombini, stajyer öğretmenler tarafından sıklıkla tercih edilir.
Yükseköğretim Genel Kurulu ve Üniversitemiz Senatosu'nun kararı gereği; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı Bahar döneminde Öğretmenlik Uygulaması II dersinin stajı yüz yüze eğitim metoduyla uygulanacaktır.
Bu nedenle öğrencilerin ekli listede belirtilen okullara bu hafta gidip giriş, tanışma ve staj günlerini ve programlarını okul yönetimi ve danışman öğretmenleri ile birlikte planlamaları gerekmektedir. Öğretmenlik uygulamasında devamsızlık hakkı bulunmamaktadır.
Pedagojik Formasyon Eğitimi Programı Öğretmenlik Uygulaması Bahar Dönemi Stajları 06 Mart-02 Haziran aralığında başlayacaktır.
6) Formasyon eğitimi ne kadar sürmektedir? Cevap: Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde yürütülür. Her yarıyıl 14 haftadan oluşur.
Pedagojik formasyon eğitimi süresi içerisinde toplam 9 ders alınacaktır. Bu derslerden; 3 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde uzaktan öğretim yoluyla, 5 ders 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Döneminde yüz yüze verilecektir.
Her öğrenci,Net Asgari ücretin %30´undan az olmamak üzere, stajyer maaşı alır. Öğrencilere ödenecek ücretler her türlü vergiden müstesnadır. Maaşlar mutlaka Banka hesabına, En geç ayın 10´una kadar yatırılır. Devlet katkısı olarak, ayın 25´ine kadar iş verene ödenir.
17- STAJ ÜCRETİ BANKA HESABIMA NE ZAMAN YATIRILMAKTADIR? -Stajyerlerin ücretleri, staj yaptıkları birim bütçesinden staj bitimini müteakip en geç on (10) iş günü içerisinde ödenir.
Staj parasını alamayan öğrencilerin alacaklarına kavuşabilmeleri için yasal süreç başlatmaları gerekmektedir. Staj parasını alamayan öğrencilerin mağduriyetlerini giderebilmek için staj parası alacağı davasını açması veya icra takibi başlatması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri