-Kişinin kendini huzurlu, güvenli ve rahat hissetmesini sağlar. Kehribar takı takmak, doğal bir ağrı kesiciden uyku ve yaşam kalitesini iyileştirmeye kadar birçok iyileştirici fayda ile ilişkilidir. Kehribar taşının duygusal özelliklerine baktığımızda ise kaygı, stres gibi problemlerin üstesinden geldiğini görebiliriz.
Kehribar Taşı Özellikleri
Kehribar taşı, bir mücevher değil, fosilleşmiş reçinedir. İlk çıkarıldığında mattır. İşlendikçe ve kullandıkça saydamlığı ve parlaklığı artar. Gerçek taş olmadığından, ultra hafif ve yumuşaktır.
Kehribar taşı oksijen, karbon, hidrojen ve süksinik asit minerallerini içerir. Reçine fosilleşmeden önce sinek, kurtçuk, arı gibi canlıları içine hapseder, onların da fosilleşmesini sağlar. Bu şekilde kehribar taşı çıkarılır. Kehribar taşı fiziksel ve ruhsal açıdan iyi gelir.
Kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, garnet, hematit, oniks ve yeşim taşı koç burcu için tercih edilen taşlardandır.
İlgili 32 soru bulundu
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
Nazardan korur. Sindirimi düzenler. Ayrıca kehribar statik elektriği de topladığı için çocuğumuzu negatif enerji akışından da korur. Kehribarın bakımı kehribar kolye ve bileklikleri akan ılık suyun altında tuttuktan sonra yumuşak pamuklu bir bez ile silebilirsiniz.
Halk arasında bilinen en iyi Kehribar Rusya'nın Kaliningrad kehribarı diye bilinir fakat aynı kalitede kehribarlar da Ukrayna ve litvanyadan çıkarılmaktadır. Bu bölgelerin kehribar rengi sarıdır.
Genellikle kehribar kolye takıldıktan sonraki 2-3 gün içerisinde etkisi görülmeye başlanır. Kehribarın içerisinde mevcut bulunan doğal yağ ve asitler vücuda nüfuz etmeye başladıkça takan kişinin daha huzurlu ve mutlu bir ruh haline büründüğü görülür.
Bunun için öncelikle bir miktar suyun içine katılmış sofra tuzuyla hazırladığınız solüsyonu yaklaşık 30 dakika boyunca karıştırmanız gerekir. Taşı tuzlu suyun içerisine koyduğunuzda gerçek kehribarlar suyun üzerinde kalırken sentetik olanlar batar.
Bu taş, 2.Karın Çakrası için kullanılır. Bahsi geçen çakra, 'Alt Karın Çakrası' diye de isimlendirilir. Bu çakranın özünde; hazlar, zevkler, arzular, yaşama sevinci, fiziksel güç vardır.
Kehribar Kolye ve Kehribar Bilekleriniz kesinlikle gerçek, test edilmiş Baltık Kehribar taşı olmasına çok dikkat ediniz. Baltık kehribar taşı süksinik asit olarak en yüksek orana sahip kehribardır. Kehribar kolye ve kehribar bileklik gibi takıların mutlaka %100 gerçek baltık kehribarından yapılması gerekmektedir.
Kehribar Bileklik Hangi Kola Takılır? Orijinal kehribar taşı kullanılarak yapılan bileklikler süs amacıyla her iki kola da takılabilmekle birlikte, sağlığa katkı sağlamak adına sol kola takılmalıdır.
Kehribar taşları, düzenli bakım gerektirir. Kehribar takılarının birkaç haftada bir, toprağa gömülerek temizlenmesi önerilir. Toprağa gömülen kehribar taşları, topraktaki mineraller sayesinde temizlenir ve enerjileri yenilenir.
İnsan vücudundaki gelişen pek çok ağrıyı azaltır. Kehribar taşlarının doğal bir ağrı kesici özelliği vardır. Uzun süreli kehribar kullanımında ise bağışıklığı önemli ölçüde kuvvetlendirir. Kişiye pozitif enerji verir.
Baltık Denizi'den çıkarılan kehribar, yüzyıllardır süs eşyası tasarımlarında kullanılır. Dünyadaki kehribar yataklarının yaklaşık %90'ı Rusya sınırları içinde yer alır. Rusya dışında Ukrayna, İsveç, İngiltere, Hollanda ve Romanya gibi ülkelerde de zengin kehribar rezervleri bulunur.
Kolye ve bilekliklerin kullanımında en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biri sabun ve benzeri kimyasalların kehribar taşına zarar vereceğinden banyoda çıkarılması gerekmesidir.
Kehribar tesbih elde çekilirken vücutta bulunan elektriği bertaraf eder. Bu sayede nazara karşı da etkili bir savunma sağlar.
Kehribar taşından yapılmış kolyelerin fiziksel anlamda birçok faydası bulunmaktadır. Fiziksel faydaları ağrılara iyi gelme, bağışıklık sistemini güçlendirme ve hamilelik döneminde oluşabilecek solunum yolu hastalıklarında tedavi amacıyla kullanılması, iştahsızlığa iyi gelmesi olarak sıralanabilmektedir.
Kehribar saf bir kroma rengidir ve renk çarkında turuncu ile altın rengi arasında yer alır. Renk ismini kehribardan almıştır, Kehribarın rengi; sarı kahverengi kırmızı ve turuncunun karışımı gibidir.
Kehribarın gerçek olup olmadığını anlamanın yolu, kehribarı yakmaktan geçmez. Şimdi soru cevapla konuyu toparlayıp son noktayı koyalım; Soru: Kehribar Yanar mı? Cevap: Evet kehribar ateşle temas etmesi halinde yanar.
Ya da en iyi damla kehribar hangisidir? Damla kehribar, özelliği itibariyle son derece kıymetli ve özel ürünlerdir.
Uzun süre güneş ışığı altında kaldığında, organik olması nedeniyle kehribar içerisinde bulunan nemi kaybederek zarar görebilir ve çatlama yapabilir. Haftada bir kehribar kolyelerin ılık akan su altında tutulması için kehribar taşının kendini yenilemesi için etkili bir yöntem olmaktadır.
Kehribar kullanılarak yapılan takıların temizlenmesi için ise bu takılar sirkeli suyla ıslanılan bir bez yardımı ile 5 dakika boyunca ovulmalı ve takılar bu şekilde temizlenmelidir.
Kehribar taşı kırılgandır. Bu nedenle her kullanımdan önce ürünlerimizde çatlamış/kırılmış bir alan bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir. Çatlamış/Kırılmış bir alan bulunuyorsa kesinlikle takılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri