Öğretmen Nöbet Ücretleri: Nöbet ücretleri haftada bir tuttukları nöbetler karşılığında öğretmenlerimizin hesaplarına yatıyor. 1 nöbet ücreti 3 ek derse tekabul ediyor. 1 EK Ders 45,83 TL Buna göre kadrolu bir öğretmenin nöbet ücreti 137,48 TL lira yapıyor.
Sağlık personelleri için 2023 yılı 1 Temmuz'dan geçerli olacak saatlik nöbet ücreti 37,95 TL ile 85,38 TL arasında değişiyor.
ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3'ten fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 56 saati geçemez.
c) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter. Ancak bu süre, okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla 15 dakikadan az olmamak kaydıyla kısaltılabilir. İkili öğretimin yapıldığı okullarda öğretmenler tek devrede nöbet tutarlar.
Ücretli Öğretmenlere Nöbet Ücreti Verilmemektedir
Zira ek bir ücrete tabi olan bu görevi yapamayan ücretli öğretmenler bu ek ücretten de yararlanamamaktadır. 2022 yılında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere yaklaşık olarak 120 TL ödenmekte olup bu ücret haftalık en az bir nöbet tutan öğretmenlere verilmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
2023 yılı Nöbet ücretleri ne kadar olacak? Nöbet ücretleri haftada bir tuttukları nöbetler karşılığında öğretmenlerimizin hesaplarına yatıyor. 1 nöbet ücreti 3 ek derse tekabul ediyor. 1 EK Ders 45,83 TL Buna göre kadrolu bir öğretmenin nöbet ücreti 137,48 TL lira yapıyor.
Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu. KADROLU ÖĞRETMEN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU EYLÜL 2023? Kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Güncel rakam ise 70.15 TL oldu.
Yaygın Eğitim Kurumlarında nöbet ücreti ödenmesini sağladık Halk eğitim merkezleri ve olgunlaştırma enstitülerinde görev yapan yöneticilere ve öğretmenlere nöbet görevi karşılığı haftada 3 saat ek ders ücreti ödenmesini sağladık.
SONUÇ OLARAK; YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRETMENLERE HAFTADA BİRDEN FAZLA NÖBET VERİLEMEZ!
Uzman tabiplerin normal nöbet ücreti 75,89 TL olurken riskli birim nöbet ücretleri ise 113,83 TL, resmi ve dini bayram nöbet ücreti 94,86 TL, resmi ve dini bayramlarda acil Servis gibi riskli birimlerde tutulan nöbet ücreti ise 142,29 TL olmuştur .
Hafta içi nöbetler 17:00-08:00 saatleri arasında onbeş saat olarak yapılmaktadır. İşçinin yaptığı işin niteliğine göre zorunlu ihtiyaçlar nedeniyle üç saat ara dinlenmesi indirilerek hafta içi nöbette oniki saat fazla çalışma yaptığı kabul edilmektedir.
Maddesi hükümlerinde "öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir" şeklinde bir hüküm bulunmadığından ortaöğretim kurumlarında öğretmenlere sadece haftada bir gün nöbet görevi verilebilmektedir.
Yasalarda öğretmene nöbet görevi zaten zorunlu tutulamaz çünkü nöbet görevi bir güvenlik hizmeti olup öğretmenlik ise yasada öngörüldüğü üzere, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olup bu görevler arasında nöbet görevi bulunmamaktadır.
(5) Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar. (6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez.
İcap nöbeti ücreti ödenebilmesi için personelin kesintisiz en az 12 saat icap nöbeti tutması gerekmekte ve bir personele bir ayda en çok 120 saat için icap nöbeti ücreti ödenebilmektedir.
"NÖBET ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM"
Nöbet ücretlerinde önemli bir iyileştirme yapıyoruz. Nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapıyoruz. Tüm sağlık çalışanlarımız da bu iyileştirmeden yararlanacak. Önceki düzenlemelerle birlikte, acilde ve diğer riskli yerlerde nöbet tutanların ücretlerine yüzde 75 zam gelmiş olacak.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Evet,mevzuatta var.Nöbetçi öğretmenin dersi varsa müdür yardımcısı girer.
“(6) Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, kadınlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere, istememeleri hâlinde nöbet görevi verilmez. Ancak ihtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.
Mevzuata göre nöbet tutan öğretmenlere ise nöbet ücreti ödeniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılacağını açıklamıştı. Bu hesap doğrultusunda öğretmenlere haftalık 3, aylık ise 12 saat nöbet ücreti ödeniyor.
Örnek : Haftada 12 saat derse giren ve klüp veya sınıf rehber öğretmenliği görevi olan bir öğretmene maaş karşılığını doldurup doldurmadığına bakılmaksızın bu görevlerinden dolayı 2 saat ek ders yazılır.
İlgi (b) Yönetmeliğin 44 üncü maddesinde sağlık raporu veya sağlık kurulu raporu alan öğretmenlerin nöbet tutmayacağına dair bir hüküm bulunmamaktadır.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen ek ders ücretlerinde yapılan değişiklik ile; Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL'den 5 bin 740 TL'ye yükselirken, Haftada 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 TL'ye çıktı.
30 SAAT DERSE GİREN BRANŞ ÖĞRETMENİ KAÇ SAAT EK DERS ALIR? 30 saat derse giren branş öğretmeni sınıfı yoksa 18 saat sınıfı varsa 20 saat ek ders alır.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 22 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri