Bunun için bir bardak ılık su içerisine çeyrek tatlı kaşığı tuz eklemeniz yeterlidir. Bir parça pamuğu hazırladığınız karışıma batırarak nazikçe piercing bölgesine bastırarak birkaç dakika tutarak bakım işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Kabuğun ağrı vermeden nemli kalması için tuzlu su uygulamak gerekir. 1 bardak temiz kaynamış suya 1 çay kaşığı tuzlu su katarak bunu yara ve takı çevresine uygulayın. Yara çevresinde iltihap yoksa fazla kuvvetli temizlik solüsyonlarına ihtiyacınız yok demektir. Hiçbir aşamada alkol kullanmayın; cildinizi kurutursunuz.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin.
Burun piercing bakımı için öncelikle uygulama yapılan bölgeyi tuzlu suyla durulamanız gerekir. Solüsyonu evinizde kullandığınız sofra tuzuyla hazırlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra, piercing bölgesini kulak pamuğuyla temizleyiniz. Kâğıt havlu veya pamuklu bez kullanarak burnunuzu kurulayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
Denize girilebilir ama havuza 3 hafta girilmemesi gerekir. Yaptırılan bölgeye göre, dikkat edilmesi gereken piercing bakımı değişiklik gösterir. Genellikle piercing yapılan bölgeler ; kaş bölgesi, burun kıkırdak yapısı, kulak bölgesi, göbek deliği, dudak ve çene bölgeleridir.
Antibakteriyel Krem veya Jel: Piercing iltihabında, bir antibakteriyel krem veya jeli (eczane veya doktor önerisiyle) iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir krem veya jeli kullanmadan önce doktorunuzun veya piercing uzmanınızın önerilerini almanız önemlidir.
Burun direğine yeni bir piercing takdırdıysan ana temizleme yöntemi buruna günde üç kez deniz tuzlu su çekmektir. Ayrıca yüzme gibi aktivitelerden kaçınarak ve piercing'e yalnızca temiz ellerle dokunarak piercing'i temiz tutmaya çalışmalısın.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin. Tuz, sağlıklı bir saç derisi için dolaşımı uyararak kepek oluşumunu azaltır.
Tuz bir yara ile temas ettiğinde, ozmoz adı verilen bir süreçle çevredeki dokulardan nemi çeker. Bu da dokuların susuz kalmasına ve hücrelerin zarar görmesine ya da ölmesine neden olabilir. Ayrıca tuz, yarada iltihaplanma ve tahrişe neden olarak ağrıyı artırabilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır. Okyanus suyu ( serumfizyolojik) spray yada damlalar bakım için uygundur.
Solunum yolu enfeksiyonunu hafifletir
Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir. bu enfeksiyonu yaklaşık yüzde 40 oranında azaltır.
Neredeyse her alanda aktif olarak kullanılan tuzlu su, cildin kaybettiği birçok şeyi geri kazandırmaya da yardımcı oluyor. Ayrıca tuzlu su, soğuk algınlığına da iyi geliyor. Soğuk algınlığı ve gripte akciğerlerde ve sinüslerde mukusa katkıda bulunuyor. Tuzlu suyun uykusuzluğa da iyi geldiği biliniyor.
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
Deniz suyundaki maddeler antienflamatuar etkiye sahiptir ve iltihapla mücadele eder. Bu özelliği sayesinde deniz suyu grip ve soğuk algınlığı semptomlarını hafifletir.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Evde uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şu şekildedir: Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Bölgeye genellikle 1,2 mm kalınlığında düz bar ya da halka piercing takılır. Kıkırdak dokuda kan akışı az olduğu için iyileşme süresi 2 ila 6 ayı bulabilir.
Kulak deliminin ardından delinmiş kısım yara olur. İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Burun deldirdikten hemen sonra duş alınmaz. Bu sadece burun için değil, deldirdiğiniz tüm bölgeleriniz için geçerlidir. Deldirdiğiniz bölgeye 24 saat boyunca su değdirmemelisiniz. Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri