Dilediğiniz kadar sarımsağı rendeden geçirin ve bir miktar tuz ile karıştırın. Bozulmasını önlemek için de üzerine zeytinyağı ilave edin. Tuz ve yağ ile harmanlanan sarımsağı saklama kabında veya cam kap içinde koruyabilirsiniz.
Ayıkladığınız sarımsakları uzunca bir süre saklamak istiyorsanız, buzdolabı poşetlerine koyup, derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı döküp, kapağını sıkıca kapatın. Ardından buzdolabına koyun.
Sarımsakları soyduktan sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Yıkadığınız sarımsakları temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla tamamen kurutun. Tamamen kuruyan sarımsakları buzdolabı poşetine veya kapaklı, hava almayan kaplara doldurun. Sarımsakları hava almayacak şekilde yerleştirdikten sonra dondurucuya aktarın.
Ardından nasıl kullanmayı tercih ettiğinize göre sarımsakları küçük küçük kesin, rendeleyin ya da havanda ezin. Bu işlemin ardından sarımsaklarınızı yine hava almayacak şekilde kapanabilen cam kavanozlara aktarın. Son aşamada üzerine bolca zeytinyağı ve dilerseniz biraz tuz ekleyin.
İlgili 39 soru bulundu
Bu durumda ilk akla gelen saklama yeri buzdolabı olsa da, sarımsak buzdolabına konmaz. Oda sıcaklığında ve fırın, ocak gibi ısı kaynaklarından uzakta tutulmalıdır. Dolayısıyla sarımsağın ömrünün en uzun olacağı yer kilerdir.
NEREDE SAKLANIR? Bitmiş sarımsak tozunu serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta muhafaza ediniz. Kavanozu ilk hafta süresince arada bir sallayınız. Bu sayede sarımsak tozunun eşit olarak karışmasını sağlamış ve küf oluşumunu engellemiş olacaksınız.
Dilediğiniz kadar sarımsağı rendeden geçirin ve bir miktar tuz ile karıştırın. Bozulmasını önlemek için de üzerine zeytinyağı ilave edin. Tuz ve yağ ile harmanlanan sarımsağı saklama kabında veya cam kap içinde koruyabilirsiniz.
Sarımsaklar dişlerine ayrılıp soğuk suya atılır. Yarım saat sonra kolayca soyulur. Yıkanıp kurulanır ve bir kap içerisinde buzluğa atılır. Bu şekilde aylarca kullanılabilir.
Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza koyun. Son olarak taze sarımsakların üzerini örtecek kadar zeytinyağı ya da sıvıyağ dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bu şekilde hazırladığın sarımsakları, hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine koyabilir ve dondurucuda uzun süre saklayabilirsin. Sarımsaklarını soyduktan sonra rendeleyerek de saklayabilirsin.
Sarımsağı eğer parçalara ayırmadıysanız, buzdolabına koymayın. Bunun yanında dilimlenmiş sarımsakların buzdolabına koyulması gerekir. Diğer yiyeceklerin sarımsak kokusu almasını önlemek için kapağı kapalı bir saklama kabına veya buzdolabı poşetine koyun.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Tazelik demişken, marketten aldığınız sarımsakların taze olmasına da dikkat edin. Dışarıda kalan dişleri yumuşamış ya da kurumuş ya da filizlenmeye başlamış sarımsakları kesinlikle almayın. Sarımsak eskidikçe acılaşır ve keskinleşir. Bu da yemeğinizin lezzetini olumsuz etkileyecektir.
Pratik Sarımsak Püresi (Uzun Süre Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır? Mutfak robotumuzda sadece sarımsağı çekiyoruz. Püre haline gelen sarımsağımızı bir kavanoza dolduruyoruz . Üzerine hava almasını engellemek amacı ile sıvı yağımızı döküp kapağını kapatıp buzdolabımızın kapağında muhafaza ediyoruz.
Ezilen sarımsaklar cam kavanoza koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenerek güneş gören bir yere kavanoz yerleştirilir. Günde bir iki kez tahta kaşık kullanılarak karıştırılır. 15-20 gün bekletilen sarımsak yağı kullanıma hazır hale gelir.
Dondurucudan Çıkan Sarımsak Nasıl Kullanılır? Buzluktaki soyulmuş sarımsak poşetini çıkartıp, içinden kullanacağınız kadar alın. Tekrar poşeti dondurucuya koyun. Donmuş sarımsakları tek tek suyun altına tutup, buzu çözündüğünde yemeklerinize kullanabilirsiniz.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genelikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Kemik ve eklem ağrılarına müdehale ediyor, Vücut savunma mekanizmasını güçlendiriyor, Metabolizmayı hızlandırıyor ve daha pek çok fayda sağlıyor. Zeytinyağı ve sarımsak karışım faydaları arasında en çok bilineni saç dökülmesine iyi gelmesidir.
Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuğu soyulmuş taze sarımsakları bir kavanoza doldurun ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. Son olarak kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Bitkinin ampullerinin raf ömrünü uzun süre koruyabilmesi için havalandırmaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle sarımsağı kilerde, torbada veya hava geçirmez bir saklama kutusunda saklamak yerine evde saklamak en iyisidir.
SERİN YERDE SAKLAYIN
Ancak yine de en serin noktayı belirleyip (pencere ya da balkon yanı, fırından, ocaktan ve diğer ısı kaynaklarından uzak bir dolap) sarımsağınızı ortaya yerleştirebilirsiniz.
Sarımsak tozu bozulur mu sorusunun cevabı da her gıda gibi evettir ama bozulma süresi tozun paketli ya da doğal yapılıp yapılmadığına göre değişir. Paketli bir ürün aldıysanız zaten son kullanma tarihi üzerinde yazıyor olacaktır.
Sarımsak Tozunu; hamur işlerinde (ekmek,mantı, pizza, poğaça) çorba, sos, et - balık - tavuk - sebze yemeklerinde köfte yapımında, omletlerde, yoğurda karıştırarak kullanılabilirsiniz. Katkısı maddesi ve gluten içermez. İçindekiler:sarımsak tozu.
Sarımsak tozu, içinde bulunan mineraller ve antioksidanlardan gelen bağışıklık arttırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca düzenli olarak tüketilirse, sizi çeşitli bakteriyel, fungal ve viral enfeksiyonlardan korur. Sarımsak tozundaki organik bileşikler, demir ve diyet lifi, midenizi sağlıklı tutmak için mükemmeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri