Aseton kullanmaktaki amaç alkol bazlı çözücü maddelerle boyanın çözünmesini sağlamaktır. Evde asetonsuz oje çıkarma işlemi yapmak isterseniz ilk olarak, limon ve sirke önerilir. Beyaz sirke ve limon karışımı tırnaklar üzerinde bir süre bekletilip silindiğinde ojeyi temizler.
Diş macununun içinde bulunan etil asetat, ojelerin kolayca çıkmasını sağlar. Bunun için diş macununu pamuğa sürüp tırnaklarınızı ovalamanız yeterlidir. Sprey formdaki deodorantlar da, ojelerin çıkarılması konusunda etkilidir. Tırnaklarınızın üzerine bir miktar deodorant sıkın ve pamukla ovalayarak ojeyi çıkartın.
Ilık su dolu bir kap içine sıvı sabun ekleyin ve tırnaklarınızı bu suyun içinde 5 dakika tutun. Ardından yumuşayan tırnaklarınızı limonla ovalayarak ojeleri çıkarın. Diş macunu da yeri geldiğinde aseton yerine geçebiliyor.
Asetonsuz Oje Lekesi Çıkarma Yöntemi
Sirke: Oje lekesinin bulaştığı bölgeye sirke uygulayabilirsiniz. Islak bez yardımı ile alanı temizleyebilirsiniz. Sirke birçok lekeyi temizlemekte kullanılan etkili bir yöntemdir. Cam Temizleyici: Bulaşık süngeri yardımı ile lekeye cam temizleyici uygulayabilirsiniz.
En etkili ve pratik leke çıkarma tekniği ise tırnaklardan kullanılan oje çıkarıcı asetonlardır. Bir pamuk ya da bez üzerine bir miktar aseton dökerek çizikler silinebilir. Eğer aseton yoksa saç spreyi ya da diğer temizlik ürünleri de kullanılarak ojenin rahat bir şekilde çıkması sağlanır.
İlgili 21 soru bulundu
Pamuklara bolca aseton sıktıktan sonra pamukları alüminyum folyo dışta kalacak şekilde parmağınıza sarın ve 1-1,5 dakika bekleyin. Ardından pamuğu parmağınızdan birazcık ovalayarak çıkardığınızda asetona direnen tüm simlerin ve pulların yola geldiğine şahit olacaksınız.
Kolonya Kullanın
Tırnaklarınızı 5 dakika kadar kolonya içerisinde bekletin. Kolonya sayesinde yumuşayan ojelerinizi çıkarmak için pamuk yardımıyla tırnaklarınızı güçlü bir şekilde silin. Daha sonra kolonyanın kurutucu etkisini yok etmek için tırnaklarınıza nemlendirici sürerek işlemi sonlandırın.
Aseton içermeyen güçlü bir formüle sahip olan bu ürün, tırnak yüzeyindeki ojeyi tek seferde çıkarır. Ojenin dağılmasına sebep olmaz, böylelikle ojeleri tam olarak çıkarmak için dakikalarca uğraşmak gerekmez. Flormar asetonsuz oje çıkarıcı besleyici içeriğiyle bunu yaparken tırnaklara zarar da vermez.
Pamuğu veya asetonluy bezi kıyafetinizin üzerine uygulayın; fakat fazla bastırmayın. Özellikle kırmızı gibi koyu renkli bir oje kullanıldıysa aseton ile oje lekesi tamamen çıkmayabilir. Oje lekelerini tamamen çıkarmak için su ve Peros Bulaşık Deterjanı kullanabilirsiniz.
1) Tırnak yüzeyindeki cilayı zımparalayarak açın. 2) Bir kaseye sıcak su ve limon suyu ekleyin. 3) Tırnaklarınızı bu karışıma batırın ve kasenin içerisinde tırnaklarınız 10-15 dakika bekletin. 4) Ojenin çözündüğünü gördüğünüzde, tırnak çubuğu veya tırnak fırçası kullanarak oje kalıntılarını temizleyin.
Tuzlu Sıcak Su: Sıcak suyun içine bir çay kaşığı tuz ekleyin ve ellerinizi yaklaşık 15-20 dakika boyunca bu suyun içinde bekletin. Ardından tırnaklarınızı kurulayın ve ojenin çıktığını göreceksiniz. Diş Fırçası: Diş fırçası, ojenin çıkarılması için kullanabileceğiniz pratik bir araçtır.
Öncelikle kumaşın arkasına birkaç kat havlu kağıt yerleştirin. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önleyecektir. Şimdi oje lekesinin olduğu bölgeye elma sirkesi dökün ve birkaç dakika bekleyin. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyebilirsiniz.
Odunun kuru kuruya damıtılmasından, asetat tuzlarının ısıtılmasından ve teknikte izopropil alkolün bakır katalizörlerinden 250 °C'de dehidrojenasyonundan elde edilir. Yağ, boya, kauçuk ve diğer maddelerin çözücüsü olarak kullanılır.
Hemen ojeli tırnaklarınızın üzerine bir kat daha oje sürün ve ıslak mendil yardımıyla tamamen silin. Tırnaklarınızın tertemiz olduğunu fark edeceksiniz.
Aseton yerine biraz kolonyaya bir miktar su ekleyerek de hassas mobilyalarınızdan ve halınızdan oje lekesini çıkarabilirsiniz. Limon ya da sirke de oje lekesini çıkarmada size yardımcı olabilir. Ayrıca özel leke çıkarıcı deterjanlar da oje lekesi gibi zor lekeler için işinize yarayabilir.
Aseton gibi standart oje çıkarıcı materyaller jel ojeler üzerinde etkili değildir. Jel tırnakların doğru bir şekilde çıkarılabilmesi için kişilerin jel oje üzerine profesyonelleşmiş merkez ve kişilerden destek alması önerilir.
1. yöntem: Kağıt havlu yardımıyla ojeyi yaymadan kabasını alın. Temiz bir pamuğa aseton dökün ve lekenin ortasına doğru nazikçe silin. Leke çıkana kadar bu işleme devam edin. Leke çıktıktan sonra ılık suyla halıyı temizleyin ve üzerine havlu koyarak kurumasını sağlayın.
Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir. Kuruyan ojenizin şişesini sıcak su dolu bir kabın içine koyun. Şişenin ağzının sıkıca kapalı olduğundan da emin olun. Şişeyi yaklaşık 3 dakika suda bekletin ve daha sonra biraz sallayın.
Kolay bir şekilde koltuk üzerine dökülen oje lekesini çıkarabilirsiniz. Dökülen ojeyi çıkarmak için yapmanız gereken her evde bulunan sirkeyi oje dökülen bölgeye bir pamuk yardımı ile ya da bir bezin üzerine sirke dökerek hafif bir şekilde tampon uygulayın. Daha sonra 1-2 saat kadar oje lekesinin üzerinde bekletiniz.
Asetonsuz oje çıkarıcılar sayesinde tırnaklarına zarar vermeden dilediğin ojeyi sürebilir, anında temizleyebilirsin. Oje çıkarma işleminden sonra tırnak bakım malzemeleri ile tırnaklarına gereken bakımı yapmayı yine de unutmamalısın.
Aseton içermeyen formülü, tırnakların güçlenmesine ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
ÜZERİNE OJE SÜRÜLEBİLİR
Aseton hiçbir şekilde kalıcı ojenize zarar vermiyor çünkü.
Oksijenli su
Şifon bir bez parçasının ucunu oksijenli suya batırın ve oje lekesine hafifçe sürtün.
Cildi tahriş eder ve alerjen etkisi vardır. Endokrin sistemine zarar vererek vücutta toksinlerin birikmesine sebep olur. Vücutta bazı enfeksiyonların oluşmasına sebep olur. İçeriğinde bulunan formaldehit, fitalat gibi maddeler sinir sistemine zarar vericidir.
1) İstediğiniz ojeyi tüm tırnaklara tamamen uygulayın. 2) Elinizi UV cihazına koyarak 30-60 saniye kadar bekletin. 60 saniyeden daha fazla eliniz UV cihazında kalabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri