Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
Doğru Sıcaklıkta Saklama
Kalıcı ojeleri +15 ile +25 derece arasındaki ortam sıcaklığında saklamak en idealidir. Ancak, ojeleri düşük sıcaklıkta veya ultraviyole lambaya çok yakın bir yerde tutmaktan kaçınmalısınız. Ani sıcaklık değişiklikleri, ojenin kalitesini olumsuz etkileyebilir.
Kusursuz ve sağlıklı bir görünüm için tırnak eti yağı kullanın. Bu tırnak bakım ürünleri, hem tırnaklarınızı nemlendirir hem de ojelerinizin bozulmasını önler. Böylelikle tırnaklarınız hep yeni yapılmış gibi görünür.
Kalıcı oje uygulamasının en önemli adımlarından biri, baz katman uygulamasıdır. Baz katman, ojenin tırnak yüzeyine yapışmasını sağlar. Kalıcı ojeyi sürmeden önce baz katmanı, ince bir tabaka halinde uygulayın ve UV lambada 60 saniye kurutun. Baz katmanının uygulanması, ojenin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Baz ojeden son kata kadar tüm uygulamalarda tırnaklarınızın ucunu kapatmaya özen gösterin. Dikey hareketlerle ürünü tırnağa yaydıktan sonra yatay fırça hareketiyle de tırnak uçlarını kapatın. Bu adım, ojenin kenarlardan soyulma sürecini geciktirecek.
İlgili 43 soru bulundu
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
- Üst kaplama, tırnak cilası veya ojenin üzerine uygulanan bir katman olarak işlev görür. Bu katman, tırnağın rengini korur ve çiziklere karşı dayanıklılık sağlar. Günlük aktivitelerde veya temasla tırnaklara uygulanan baskılar sonucu oluşabilecek çiziklerden korur.
1) Ojeyi kullandıktan sonra ojenin kapağının tamamen ve sıkıca kapandığından emin olun. Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır.
Oje Tırnakta Ne Kadar Süre Kalır? Tercih edilecek oje türüne ve kalitesine bağlı olarak sürdüğünüz ürünler tırnakta 2 ila 7 gün arasında kalabilir. Oje, tırnağın günlük aktivitelerde sürtünmesi ve darbeleri nedeniyle daha kısa sürede soyulabilir veya çatlaklar oluşabilir.
Yapmanız gereken şey; oje sürmeden önce bir pamuğa aseton dökmek ve tırnaklarınızı silmek. Tırnaklarınızdaki fazla yağı aldığınızda ojeniz daha kalıcı olabilir. Oje sürmeden önce tırnak bazı kullanmak tırnaklarınızı ojeden koruyacağı gibi kalıcılık süresinin de artmasını sağlar.
Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır. 3) Ojeleri güneş ışığı altında da bırakmamak gerekir. En ideal saklama yeri serin ve kuytu yerlerdir, dolap ya da çekmece içi gibi.
Kurutma makinesinin mümkünse en soğuk ayarını kullanarak ojelerinizin çok daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Ojelerinizi sürdükten sonra parmaklarınızı 5 dakika boyunca suda bekletin. Tırnaklarınızın üzerinde olan su damlacıklarını kurulamayın. Soğuk su yöntemi en etkili yöntemlerden birisidir. Hızlı kurutma cilaları sayesinde tırnaklarınız daha kısa sürede kuruyacaktır.
Yapısı bozulan ojenizin içine birkaç damla inceltici dökün. Ardından kapağını kapatın ve sallayın. İnceltici ile oje birbirinize iyice karışsın. Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir.
2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır. Her bir tırnak üç adımda bitirilmelidir.
Ayak tırnakları "Nefes alamıyor", yani tırnakların nefes alması gerekmez. Tırnaklarınızın ve ayak tırnaklarınızın sert, oje sürülebilir alanını oluşturan tırnak plağı, cansız keratinden (tıpkı saçınız gibi) oluşur. Canlı olmadığı için acı hissedemez ve nefes alamaz.
Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır.
Özellikle nude ojelerde ten renginden 1 ton açık bir renk tercih etmenizi öneririz. Pastel tonlarda kısa tırnaklara daha uzun bir görünüm veriyor.
Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır. Böyle maddeler suyun bedenle temasına engel olursa abdest ve gusle de engel olurlar. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Jel tırnak uygulamasının bakımı da oldukça kolaydır. Tırnaklarınıza özel bir koruma katmanı ekleyerek, jel tırnakların daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz. Jel tırnaklar üzerine oje sürülebilir ve tırnaklarınızı istediğiniz renkte süsleyebilirsiniz.
Bu ojeleri kullanan kadınlar, heyecan verici olayları benimsemektedir. Siyah rengi giyinmeyi seven kadınlar için aynı zamanda siyah oje sürmek de oldukça ilgi çekicidir. Siyah oje, istikrarı ve gücü temsil etmektedir. Siyah oje süren kadınlar ise güçlü ve ne istediğini bilen kişilerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri