İstanbul Okan Üniversitesi 2003 yılında özel bir üniversite olarak kurulmuştur.
Açılan programlarımıza öğrencilerimiz ilk 1100 aday arasından girme başarısını göstermiş ve üniversitemiz vakıf üniversiteleri arasında ilk 7'ye girmiştir.
İstanbul Okan Üniversitesi, İstanbul'un Tuzla Akfırat'ta bulunan bir vakıf üniversitesidir. 1999 yılında kurulmuştur ve 2003-2004 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır .
MADDE 1 — Okan Üniversitesi, İstanbul Okan Kültür Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile Vakıf Yüksek Öğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri uyarınca kurulan ve 4488 sayılı Kanunla kamu tüzel kişiliği kazanmış, merkezi İstanbul'da bulunan bir Yüksek Öğretim Kurumudur.
Devlet üniversitesinde herhangi bir ücret ödenmezken özel üniversitelere kayıt yaptıran adaylar bir eğitim yılında iki kez dönem ücreti alınıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, Anadolu Yakası'nda, Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Kampüse, araçla TEM otoyolu, E-5 karayolu ve Şile yolundan ulaşabilirsiniz.
Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, Anadolu Yakası'nda, Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Tuzla Kampüsümüz, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 10 km, Kurtköy Viaport AVM'ye 7 km, Pendik Tavşantepe Metro İstasyonu'na 19 km, Aralık 2017'de açılacak Çekmeköy metrosuna 23 km mesafededir.
İstanbul'daki Tuzla, Mecidiyeköy, Kadıköy kampüslerinde öğrencilerini kaliteli eğitimle buluşturan Okan Üniversitesi 2016 yılından itibaren Bahçelievler Kampüsü'nde de eğitim vermeye başladı.
133P 'nolu İETT otobüslerini kullanarak ( Tepeören – Tuzla hattı ) Okan Üniversitesi Hastanesine ulaşım sağlanmaktadır. 17B 'nolu İETT otobüslerini kullanarak ( Gebze – Kartal Metro Hattı ) Okan Üniversitesi Hastanesine ulaşım sağlanmaktadır.
Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 1999 yılında kurulan İstanbul Okan Üniversitesi, 85 öğrencisiyle başladığı eğitim serüveninde bugün 26.000 öğrencisine üst düzey kalitede eğitim veriyor.
Vakıf üniversitesi aslında özel okul statüsünde kabul edilmektedir. Direkt olarak devlete bağlı olmayan bu okullar, kurucu olan vakıf tarafından işletilirler. Vakıf üniversitelerinin kurulması için bazı kurallar bulunmaktadır fakat Yükseköğretim Kurulu'nun özel önerisiyle de üniversite kurulabilir.
Vakıf üniversitelerini devlet üniversitelerinden ayıran en temel fark bu üniversitelerde eğitimin burslu programlar dışında ya kısmi ya da tamamen ücretli oluşudur. Bu ücretler de üniversiteden üniversiteye, hatta aynı üniversite içinde bölümden bölüme farklılıklar gösterebilir.
This opens in a new window. İstanbul Okan Üniversitesi'nde öğretim dili, Çince, İngilizce ve Rusça Mütercim Tercümanlık bölümleri ve yabancı dille eğitim yapan bölümler dışında Türkçe'dir.
Kampüste yer alan Okan Yaşam Merkezi'nde ünlü markaların yer aldığı restoranlar, kafeteryalar, dükkanlar, sinema ve oyun salonu gibi olanakların yanı sıra yarı-olimpik yüzme havuzu, kapalı basketbol sahası, jimnastik salonu, fitness, squash ve aerobik salonlarını içeren bir Spor Merkezi, açık basketbol, tenis ve futbol ...
Eğitim dili %100 Türkçe olan programlarda İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Eğer siz İngilizcenizi geliştirmek için bu eğitimi almak istiyorsanız Fakülte Dekanlığınıza veya Yüksekokul Müdürlüğünüze bir dilekçeyle başvurunuz. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden başarı notu 60'tır.
Marmaray'dan Pendik durağında inmeli ve yaklaşık 4 dakika Sancak Köprüsü'ne yürümelisiniz. Bu noktadan da 132D numaralı otobüse binmeli ve Ballıca Sapağı durağında inmelisiniz. İndikten sonra yaklaşık 4 dakika yürüyerek ana kampüse ulaşabilirsiniz.
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.
Enformatik Enstitüsü'nün yayınladığı sıralamaya göre İstanbul'un en iyi üniversitesi İstanbul Üniversitesi olurken onu İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi takip ediyor.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri