Eğitim dili %30 - %100 Đngilizce olan bütün Bölümlerde Đngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Eğitim dili %100 Türkçe olan Bölümlerde ise Đngilizce Hazırlık Sınıfı isteğe bağlı olarak alınabilir, zorunlu değildir.
Lisans Zorunlu İngilizce Dersleri Muafiyet Sınavı 14 Eylül 2019 tarihinde yapılacak olup sınav yerleri ve sınav saati daha sonra üniversitemizin websitesinden öğrencilerimize duyurulacaktır. ZORUNLU İNGiLİZCE DERSLERİ MUAFİYET SINAVIna girmek zorunlu mu? Hayır, zorunlu değildir.
Hazırlık programı; öğrencilerimizin seçtikleri meslek dallarında, gelecekte iş yaşamlarında, politik, güncel, sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası yayınları rahatlıkla izleyebilecek düzeyde bir yabancı dil edinmeleri amacıyla hazırlanmıştır.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İngilizce Hazırlık sınıfına kayıtlı öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre haftalık 20 ile 30 saat arasında öğrenim görmektedirler.
İlgili 19 soru bulundu
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
Hazırlık Eğitimi ücretli midir? Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
4 bölümden oluşan sınav, Tuzla Kampüsü'nde yüz yüze yürütülecektir.
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.
Derse asgari devam zorunluluğunu sağlayamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yarıyıl sonu/yıl sonu/bütünleme sınavlarına giremez. Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan derslerin tekrarında devam zorunluluğu vardır.
sağlık sorunlarından dolayı derslere gelinemezse A Düzeyi öğrencileri için 220 saat, B Düzeyi öğrencilerin için ise 145 saat devamsızlık hakkı mevcuttur.
Lisans eğitimi %100 Türkçe olan Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi için İngilizce hazırlık sınıfı mecburiyeti bulunmuyor. Öğrenciler, istedikleri taktirde hazırlık sınıfı okuyabiliyor.
Proje ve laboratuar dersleri gibi niteliği gereği ilgili yönetim kurulu tarafından sınav yapılmasına gerek görülmeyen dersler dışında tüm dersler için yarıyıl sonu sınavı yapılır. Yarıyıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler için her dönem sonunda bütünleme sınavı yapılır.
İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur.
Bölümüme geçebilir miyim? - Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
Hazırlık sınıfı, kişilerin 1 yıl boyunca alacağı ifade eden bir sistemdir. Farklı bölümde bulunan öğrenciler, bir araya getirilerek yabancı dil eğitimi alır. 1 yıl boyunca hazırlık eğitimi alacak olan kişiler, hazırlık sınıfına dahil edilir.
Düzey Belirleme Sınavından B1 seviyesi alan öğrenciler Muafiyet Sınavına girmeye hak kazanır. B1 alan öğrencilerin muafiyet sınavı oturumlarına hangi sınav salonlarında girecekleri Yabancı Diller Yüksekokulu internet sayfasındaki Duyurular kısmında ilan edilecektir.
İsteğe bağlı hazırlık programına nasıl başvurabilirim? Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri