Kitap Dosyanızı Gönderdiniz Sonra Ne Var? Yayınlatmak istediğiniz kitabınızın dosyası yayınevlerine gönderildikten sonra ön incelemesi yapılır. Kitap dosyanız yayınevlerinin editörleri tarafından incelenerek yayınevinin eseriniz hakkındaki görüşü netleştirilir.
Dosyanıza atanan ilk editör, dosyayı baştan sona dek okur, kontrol eder, düzenleme ve değişiklikler yapar. Çalışma süresince yazar ile editör karşılıklı yazışır ve dosya üzerinde fikir alışverişi yapılır. Çalışma nihayete erdiğinde yazarın onayına sunulur ve alınacak onay ile birlikte süreç son okuma aşamasına geçer.
Bilgisayar ortamında yazılmış kitap veya makalenizden iki nüsha halinde (disketi ile birlikte) bir dilekçe ve özgeçmiş ekinde Bakanlığımız HAGEM'e başvurulur. II. Başvurusu yapılan eser, makale veya derleme Genel Müdürlüğümüzün Yayın Şubesi Müdürlüğünce Yayın Danışma Kurulunda (YDK) görüşülmek üzere gündeme alır.
E kitap bir kez yazıldıktan ve yayınlandıktan sonra bir şey yapmanıza gerek kalmaz. Örneğin 1 ayda yazdığınız kitap size ömür boyu kazandırmaya devam eder. 10 adet kitap yazarsanız kazancınız aynı oranda artar. Kitap yazmayı seviyor ve bu konuda iyiyseniz diğer yazarların önüne geçer ve daha çok satış yapabilirsiniz.
Kitap çıkarma maliyeti, 2023 yılı başları itibariyle ortalama 25 Bin TL ile 40 Bin TL arasında değişmekle birlikte, Loti Kitap markamızda bu ücretler 8-12 Bin TL bandında olarak çok daha aşağıda seyretmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Kitabevleri belirli periyotlarla sattıkları kitaba dair dağıtımcıya bir telif öderler, dağıtımcılar da kendi paylarını düştükten sonra yayınevinin telifini aktarırlar. Türkiye şartlarında, bir kitabın telif hakkının %40'ını yazar ve yayıncı, %60'ını dağıtımcı ve kitabevi paylaşmaktadır.
Dünyanın en önemli online kitap satış sitesi Amazon'un yakın zamanda açtığı "self-publishing" bölümüyle artık yazarlar yayınevine ihtiyaç duymadan ve masrafa girmeden kitaplarını satabiliyor.
Yayıncılık piyasasında bin 500 ile 15 bin lira arasında değişen maliyetleri karşıladığınız takdirde kitabınızı bastırmanız mümkün. Sürecin her aşamasında profesyonel destek sağlayan firmalar yazar adaylarını yayın dünyasına taşıma sözü veriyor.
Leonardo Da Vinci'nin Codex Leicester kitabı 48,4 milyon dolar ile Bill Gates tarafından alınarak bugüne kadar satılan en pahalı kitap oldu.
Örneğin telif anlaşmanız % 10 ise 40 Kuruş % 50 ise 2 TL olur. Kısaca 1000 adet kitabınız satılırsa toplamda 400-2000 TL para kazanmış olursunuz ki bu miktarda telif ücreti veren yayınevi bulmanız da oldukça zordur. Bu nedenle yayınevleri genellikle telif ücreti olarak size 25-100 arasında kitap verirler.
The Rothschild Prayerbook
Dünyanın en pahalı kitapları arasında yer alan bu kitabın günümüzdeki sahibi Kerry Stokes olup değeri de 13,4 milyon dolardır.
Kitap basımı için gerçekleştirilen her aşamada yapılan işler titizlikle kontrol edilmektedir. Bir kitabın baskı süreci genellikle matbaaların yoğunluğuna göre değişiklik göstermekle birlikte on iş günü kadar sürmektedir.
KDY'de kitap bastırmak isteyenler için yaş sınırı var mıdır? Hayır, ancak reşit olmayan (18 yaş altı) yazarlarımızın sözleşmelerini yasal vasileri (ebeveynleri) imzalamak durumundadır.
Eğer günde 1 sayfa yazarsanız kitabınızı 200 günde, yani yaklaşık 6,6 ayda; Eğer günde 2 sayfa yazarsanız kitabınızı 100 günde, yani yaklaşık 3,3 ayda; Eğer günde 4 sayfa yazarsanız kitabınızı 50 günde, yani yaklaşık 1,6 ayda; Eğer günde 10 sayfa yazarsanız kitabınızı 20 günde bitirebilirsiniz.
Telif hakkı ödeyen mükellef ödemenin brüt tutarında % 17 GV stopajı yapar. Ayrıca (2) nolu KDV beyannmesi ile % 18 KDV hesaplar ve öder.
Bu nedenle ilk defa 2020 yılında 600.000 lirayı aşan telif kazançları için Mart/2021'de yıllık beyanname verilecektir. Bu durumda, örneğin 2020 yılında 600.000 TL'yi aşan telif kazancı elde eden bir yazar, söz ve beste sanatçısı, senarist, ressam, heykeltraş tarafından yıllık beyanname verilecektir.
Basılı kitap ve süreli yayınların teslimi 22/2/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere KDV'den istisna olmuştur.Yani bu tarihten sonra kitap aldığınız zaman fiş ve faturalarınıza dikkatli bakmanız , boşuna katma değer vergisi ödememenizi öneriyorum.
Wattpad yazarı bir Büşra olsanız, 400 küsur sayfalık romanınız basılıp 40 liradan satışa sunulsa ve % 15 telif alsanız, kitabınız da 200 bin satsa, 1 milyon liranın üzerinde bir telif kazanmanız mümkün. Bir yıllık emek için oldukça iyi bir gelir.
Türkiye'de bir köşe yazarının maaşı, aylık ortalama 15.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir. Ancak, bu rakamlar yazarın popülaritesi, tecrübesi ve çalıştığı yayın organına göre artabilir veya azalabilir.
Kitap okumak düzenli yapıldığı taktirde hafızayı güçlendirir, kelime haznesini genişletir ve ifade yeteneğini geliştirir. Bunun yanı sıra stresi azaltarak uyku ve yaşam kalitesini arttırır. Düzenli olarak kitap okuyan insanların beyninde yeni nöron bağlantıları oluştuğu ve zeka kapasitesinin arttığı gözlemlenmiştir.
SORU : Yazdığım romanımın telif hakkını almak istiyorum. Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
İsteğe bağlı tescil işleminin hukuki dayanağını 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu oluşturmaktadır. Başvuru, eseri meydana getiren kişiler, mirasçıları veya vekilleri aracılığıyla ve ibraz edilmesi zorunlu olan belgelerle birlikte şahsen ya da posta aracılığıyla Telif Hakları Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.
Tasarım olarak bitmiş bir kitabınız var ise ücretsiz bir şekilde basabilirsiniz. Talep üzerine baskı yapıldığı için kazan-kazan durumu oluşuyor ve basım için sizden ücret alınmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri