Genel olarak oksijen sensörü 200 bin kilometreye kadar bir ömre sahiptir.
Oksijen (lamda) sensörünün günümüz araçlarında yüz bin kilometrede bir yenisiyle değiştirilmesi asla ikinci el kullanılması tavsiye edilir.
Oksijen sensörü bozulursa egzoz emisyonlarında artış görülür ve bunun sonucunda motorun çalışma verimliliği düşer. Motor arıza lambası yanması dolayısıyla aracın yakıt tüketiminin normale göre arttığından dolayı bozuk olan oksijen sensörü araçla uyumlu olarak tamiri gerçekleştirilmeli ya da yenisiyle değiştirilmelidir.
İlgili 32 soru bulundu
Oksijen Sensörünün Arıza Belirtileri
Kötü yakıt ekonomisi: Lambda sensörü sayesinde motor performansı artarken emisyon değerleri azaltılır. Fakat oksijen sensörü arızası meydana gelirse yakıt tüketimi artar. Egzoz duman renginin değişmesi: Verimsiz yanmanın sinyali olarak egzoz duman renginde siyahlaşma yaşanabilir.
oksijen sensörü fişini çekersek ne olur sorusuna cevap olarak arıza lambası yanacaktır geri taksanızda belli km sönmeyecektir diyebiliriz.
Oksijen sensörü arızalı ise egzozdan arda kalan oksijen ölçümünü yapamayacak ve aracınızın motoru için yakıt verimliliği sağlayamayacaktır. Arızalanan bir oksijen sensörü sadece araç sahipleri için değil aynı zamanda doğa için de oldukça riskli bir durumdur.
Bu durumda motor hava-yakıt karışımını ideal olarak ayarlayamaz, yakıt sarfiyatı artar, egzoz emisyonları artar, motor performansı azalır.
Oksijen sensörünün motor arıza lambasını yakmasına neden olan sorun, motorun mekanik arızası, ateşleme sistemi arızası veya diğer sensör veya elektronik donanımların arızalı olması olabilir. Oksijen sensörü sağlam ancak yine de motor arıza lambası yanıyor ise bunların farklı sebepleri olabilir.
Oksijen sensörünüzün kirli olabileceğinden şüpheleniyorsanız, sensörü araçtaki yuvasından çıkararak ve ardından sensörü bir gecede benzin emdirerek temizleyebilirsiniz.
Bu 2 ila 14 ohm arasında olmalıdır.
Arızalı Oksijen Sensörü yakıt sarfiyatının %30 değerine kadar artmasına neden olur.
Oksijen sensörleri, araçta genellikle iki tanedir. Biri aracın egzoz manifoldu ve katalizörü arasında bulunur. İkincisi ise katalizör çıkışında yer alır.
Muayeneye hiçbir etkisi yok. Oksijen sensörü arızalıysa hemen değiştirin.Aracınız çok yakar. Muayeneye hiçbir etkisi yok.
- 22 anahtar tutan oksijen sensörlerini (lambda) sökmekte kullanılır.
Oksijen sensörü değeri motora giren hava ve yakıt karışımını her zaman 1 değerinde tutmaya yarar. Hava sensörü bu şekilde aracın performansını en etkili şekilde sürdürmesini sağlar. Bu nedenle aracın düzgün çalışması oldukça önemlidir.
Lamda sensörü soğuk havalarda çalışmadığı için, motor gerektiği kadar düzenli çalışamayacak ve dolayısıyla gerekli düzenlemeleri yapamayacaktır. Bu durumu önlemek için oksijen sensörünün hemen ısınıp çalışabilmesi için gerekli olan ısı yaklaşık 600 santigrat derecedir.
Oksijen sensörü hava - yakıt karışımını kontrol eden ve aracınızın egzoz sisteminde yanmamış halde bulunan yakıtın tespit edilmesini sağlayan önemli bir parçadır. Oksijen sensörü arızasının en büyük sebepleri ise aracınızın yaşı, oksijen sensörü bakım ve temizliğini aksatmaktır.
Oksijen sensörü üzerinde de ancak kurum oluşur. Onu da spreyle temizleyemezsin.
Örneğin otomobilin hızlanmasında kesiklik olması, fazla yakıt tüketimi, çekiş gücünün düşmesi, düzensiz dalgalı rölanti devri oksijen ya da lambda sensörü sisteminde arıza olduğunu göstermektedir.
Renault Megane 2 Oksijen Sensörü 7700107433 - 926.69 TL.
VURUNTU SENSÖRÜ ARIZASI: BELİRTİLER
Motor arıza ışığının yanması Hata kodunun kaydedilmesi. Daha düşük motor performansı Artan yakıt tüketimi.
Hava akışmetresi ne işe yarar ne işe yarar denildiğinde, havanın yeterlilik miktarını belirlemek için de kullanılmaktadır. Arıza durumları olması ya da yanlış veri gönderilmesi durumlarında motor istenilen şekilde çalışmayacaktır. Zorlanma, istenmeyecek şekilde devirlenme ve stop etme gibi durumlar meydana gelebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri