Oksijenli su ve karbonat evde diş beyazlatma yöntemlerinin en sık kullanılanıdır.
Diş ve ağız bakımı için birebirdir
Düzenli kullanılmaya başlandıktan bir süre sonra dişlerin gözle görülür bir biçimde beyazladığı görülmektedir. Bir miktar oksijenli suyla aynı oranda ılık suyu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı ağzınıza alın ve ağzınızda gargara yapın, sonrasında tükürün.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Bir bardağa 1 çay kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı tuz eklenip iyice karıştırılır. Macun kıvamına gelen karışıma diş fırçası batırılarak dişler fırçalanır. Bir hafta süreyle günde bir kez yapılan uygulama dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayacaktır.
OxyGeneo etkin içeriği sayesinde leke tedavisinde kullanılır. Hem cilt üzerindeki renk farklılıklarını giderir hem lekenin rengini açar.
İlgili 30 soru bulundu
Daha sonra bu karışım sprey yardımıyla saça uygulanmakta ve güneş ışığında saçın kuruması için 20-30 dakika beklenildiği, bir iki uygulama sonunda da saç rengini açıldığı belirtilmiştir.
Sıkça görülen ve sizi rahatsız eden sivilceleri yok etmek için; öncelikle cildinizi saf su ile temizleyin. Daha sonra ıslanmış ve suyu alınmış pamuğa bir iki damla oksijenli su dökün. Bu pamuk ile cildinizi temizleyin. Oksijenli su bu uygulamada yüzünüzde oluşan mikropları kıracak ve sivilcelerinizi yok edecektir.
Ağız içinden ölçü alınarak kişiye uygun beyazlatma plakları hazırlanır. Hazırlanan bu plağın içine belirli miktarlarda beyazlatma jeli ( % 10-15 'lik karbamid peroksid) uygulanır. Ev Tipi Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürer? Plak gün içinde en az 4-6 saat kullanılacak şekilde ortalama 10-15 gün süren bir tedavidir.
Bunlardan en yaygın olanı şüphesiz ki: Karbonat. Doğal bir aşındırıcı olan karbonat, lekeleri mekanik olarak çıkarabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için karbonat denemek istiyorsanız, eşit miktarda su ve karbonatı karıştırarak bir macun yapın. Diş fırçanızı 1 dakika boyunca dişlerinize sürtün, ardından tükürün.
1 çay kaşığı karbonat ile yarım limon suyunu karıştırın. Daha sonra üzerine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu şekilde de bir müddet karıştırdıktan sonra dişlerinize bu karışımı sürün. Belirli bir süre bu şekilde dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişteki sarı lekeler ortadan kalkacaktır.
Bu nedenle, diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunulmamaktadır.
Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır. (DOĞRU) Diş beyazlatma işlemi, mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım alınarak yapılmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle diş beyazlatmaya çalışmak son derece yanlıştır.
% 3'lük bir hidrojen peroksit(oksijenli su) çözeltisi ile ağzı temizlemek iltihabı ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Ağız gargara yapıldıktan sonra çözeltinin yutulmaması gerekir.
Oksijenli suyun ağız ve diş sağlığında da etkisi çok büyüktür. Diş eti hastalıklarının tedavisinde oksijenli suyun mucizevî etkisi keşfedilebilir. Gargara şeklinde uygulanan oksijenli suyun saf su ile yarı yarıya karıştırılarak uygulanması daha doğrudur. Oksijenli su güçlü bir temizleyicidir.
Oksijenli su nedir sorusuna genelde hijyen ve dezenfeksiyon işlemleri için kullanılır cevabı verilebilir. Mikrop ve bakterilerle mücadele ettiği için iltihapların yok edilmesinde de etkili rol oynayabilir.
Aşırı fırçalama neden sarı dişlere neden olur? Diş minesini aşındırır: Aşırı diş fırçalamak; dişin minesini sıyırarak daha sarı görünmesine yol açabilir. Diş minesinin aşınması güçtür; fakat bu mümkün olabilir. Eğer bu durum meydana gelirse, dişin dentin tabakası olarak isimlendirilen ikinci tabakası açığa çıkar.
Örneğin birçok sarışın ve kızıl insanın genetik olarak dişleri daha sarıdır. Dişler yaşla beraber daha sarı ve daha gri renk alabilir. Bu, yıllar sonra diş minesinin (dişin sert ve daha beyaz olan dış tabakası) aşınmasıyla daha transparan bir hale gelip altta daha sarı olan diş dokusunun (dentin) yansıması sonucu olur.
Çözücü olarak etanol içeren benzersiz formülü ile lekelere karşı savaşır ve dişlerinizi renk değişiminden korur. LISTERINE® Advance White'ın 2 haftada daha beyaz dişler sağladığı klinik olarak kanıtlanmıştır.
Kahve, siyah çay ve kırmızı şarap diş minesinde renk değişikliğine neden olabilir. Neyse ki, diş beyazlatma teknolojisi hiç olmadığı kadar iyi. Sizi gülümsetmek için ofis tipi ve reçetesiz satılan etkili tedavi seçenekleri mevcuttur.
Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılı güncel fiyatı; lazer tipi ve ev tipi olarak ikiye ayrılır ve Ev tipi diş beyazlatma yönteminde 1500 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde Ofis tipi diş beyazlatma fiyatları 2500 TL ile 3500 TL fiyat aralığındadır.
Karbonat, dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir ancak çürükleri, diş eti hastalıklarını ve diğer diş problemlerini önlemek için tek başına yeterli değildir. Karbonatlı diş macunu kullanmak, diş sağlığı rutininizin herhangi bir bölümünün yerine geçmemeli, tamamlayıcı olarak görülmelidir.
Hidrojen perosit olarak bilinen oksijenli su, tüylerinizi sarartmak için kullanabileceğiniz pratik ve etkili yöntemlerden biridir. Yapmanız gereken şey çok basit. Oksijen suyundan pamuğa birazcık dökün ve sarartmak istediğiniz bölgeye sürüp, biraz bekletin.
Oksijenli suyun tüy dökme üzerinde herhangi bir etkisi olmamasının yanı sıra tüylerin sarartılması amacı ile kullanılabilir. Özellikle kollarda veya yüzde oluşan koyu renk tüylerin sarartılması amacıyla tercih edilebilir.
Hidrojen peroksit oranı %3 üzeri olan oksijenli sular hassas ciltlerde kızarıklık ve tahrişe, göz ile temasında bulanık görme gibi sorunlar yaratmaktadır. Oksijen suyu içme için üretilen bir su değildir. İçildiğinde kusma, ishal, mide bulantısı gibi yan etkilere ve sağlık sorunlarına yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri