Yaraları oksijenli su ve
Diğer yandan, hidrojen peroksit zararlı bakterilerle birlikte yaraların kapanmasında görev alan fibroblastları da parçalayarak iyileşme sürecini geciktirebilir ve sağlıklı hüc- relere de zarar vererek yarayı daha kötü duruma getirebilir. Bu yüzden oksijenli su kullanımı bazı dermatologlarca öne- rilmez.
Oksijenli su cilt üzerindeki yara çevrelerinin temizlenmesi, yapışkan kan lekelerinin temizlenmesi, ağartılması işlemlerinde temizlenecek bölgeye , cilt yüzeyine yıkama şeklinde uygulanır.
YARAYA OKSİJEN TEDAVİSİ
kullanılabilir. Kronik yaralarda diğer yara bakım tedavilerine ek olarak uygulanabilmektedir.
Yara iyileşmesini sürekli kılmak için yağ asitlerinin alınması gereklidir. Pişirme yağları ve etler, iyi bir yağ kaynağıdır. Bir fincan süt , yogurt veya bir parça peynir iyileşme sürecinde günlük beslenmenizde tüketmenizin faydalı olacağı örneklerden birkaçıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Yarayı açık bırakmak daha çabuk iyileştirmez
Yara iyileşmesi için oksijen gerektiği doğrudur ancak yaranın hızla iyileşmesi için kuru değil nemli bir ortam gereklidir. Kurumuş bir yarada iyileşme beklemek güçtür. Yaranın kuruması sonucu oluşan kabuk aslında yaranın gerçek anlamda iyileşmesini de geciktirmektedir.
Açık Yaraların Pansumanı
Yaranın deri ile kaplı etrafı silinir. Açık yaranın içi kesinlikle antiseptik ile temizlenmez. Yara içi, enjektöre çekilen ve basınçlı püskürtülen serum fizyolojik ile yıkanır ya da serumla ıslatılmış steril gazlı bezle çok yumuşak bir şekilde silinir. Temiz yaralarda bu işleme gerek yoktur.
Oksijenli su mikropları yok eden bir yapıya sahiptir. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde iltihaplanma varsa; oksijenli su ile bu iltihabı yok edebilirsiniz. Yapmanız gereken oksijenli su ile saf sudan aynı ölçüde bir karışım elde edin. Bu karışımı bir pamuk ile iltihaplanan bölgeye sürün ve o bölgeyi temizleyin.
Alkol ve oksijenli suyun faydası olmadığından pansumanda kullanılmamalıdır.
Oksijenli su nedir sorusuna genelde hijyen ve dezenfeksiyon işlemleri için kullanılır cevabı verilebilir. Mikrop ve bakterilerle mücadele ettiği için iltihapların yok edilmesinde de etkili rol oynayabilir.
Daha sonra bu karışım sprey yardımıyla saça uygulanmakta ve güneş ışığında saçın kuruması için 20-30 dakika beklenildiği, bir iki uygulama sonunda da saç rengini açıldığı belirtilmiştir.
– OKSİJENLİ SU : Ufak yaralar ve kesikler için kullanılmaktadır. Ayrıca bakteriler ve enfeksiyonları yok ederek, toksinleri ve mikropları öldürür.
DERMOLİFE OKSIJENLİ SU çevresinin temizlenmesinde stik ve fungusit olarak kullanılabilir. çevresine günde 2-3 kez dökülerek veya pamuğa emdirilip çevresine sıkılarak kullanılır. 5 dk. içinde etkisini göstermeye başlar.
Batikon, alkol, oksijenli su en sık kullanılmakta olan antiseptiklerdir.
Temas ettiği yüzeydeki bütün canlı hücreleri yani iyi ve kötü tüm bakterileri öldüren bir sıvıdır. Bu sebeple yaranın sağlıklı deri kısmına iyot içeren sıvı, yara içerisine ise sadece antibiyotikli merhemler uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra temiz kuru bir pansuman bezini yaraya kapatarak yapıştırırız.
Bu tedavide diş gözeneklerinin temizlenebilmesi için hidrojen peroksit yani oksijenli su kullanılmaktadır. Bu maddeler 45 dakikalık süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlatma işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamada diş eti ve dokuları özel koruyucularla korunup zarar görmesi engellenmektedir.
Bu tip yaralar için doktorunuzun tavsiyelerini dinleyiniz lütfen. Su değdirmemek gereksiz yara atıklarının birikimine ve mikroorganizma üremesine yol açarak yaraya zarar bile verebilir.
Fibrotik; Kirli sarı renkte, yara tabanına yapışık tabakadır.Yarada bulunan fibrin ve proteinlerin birikimi ile oluşur. Kuru yaralarda sertleşir, ayrılması güçleşir, ıslak yaralarda yumuşar ve cıvıklaşır. Yara iyileşmesini durdurur, infeksiyon yükünü arttırır.
Yaygın olarak dezenfektan ve antiseptik olarak kullanılır. Tıbbi cihaz ve alet dezenfeksiyonunda da kullanılabilir. 100 ml ve 1000 ml ambalajlarda kullanıma sunulur.
OKSİJENLİ SU İLE TÜY SARARTMA. Halk arasında oksijenli su olarak bilinen içerik aslında hidrojen peroksittir. Eczaneden satın alacağınız oksijenli su sayesinde vücudunuzdaki tüyleri kolayca sarartabilirsiniz.
Nemli ya da kuru ortamda iyileşme:
İyileşmenin hızlandırılabilmesi için yaranın kuru olması gerektiğini düşünenler yanılmaktadır. Yaranın tam da olması gerektiği gibi nemli olması iyi bir iyileşme süreci sağlayacaktır1. İdeal nemli ortamda iyileşme daha hızlı gerçekleşir ve yara izi oluşma riski azalır.
Kuru pansuman, yara üzerine pansuman materyalinin kuru olarak uygulanması ile yapılan pansumandır. Çoğunlukla koruyucu pansuman olarak kullanılır. Yaş pansuman, özellikle iltihaplı yaralarda etkilidir. Yaranın üzerinde kabuk oluşmasını engelleyip nemli ortamda hücrelerin çoğalarak yara yüzeyini örtmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri