Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Kararmış ve deforme olmuş parkelerin tekrar parlaması için tek yapılması gereken sistre cila işlemidir. Yeni yapılmış ve henüz eskimemiş parkelerinizi parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katarak, mikrofiber bez ile iyice suyu alınarak parke yüzeyi temizlenerek parlatılabilir.
Mat laminat parkeyi parlatmak için parke cilası kullanabilirsiniz. Su bazlı ve aynı zamanda zımpara gerektirmeyen cila çeşitleri önerilir. Ayrıca parkeyi temizlerken yapısı yumuşak olan ürünler kullanmanız tavsiye edilir.
Evde toz tutmayan sprey ile hem temiz içerikli hem de daha az maliyetli bir seçim yapabilirsiniz. Marketlerden satın alınan toz tutmayan spreyler mobilyaların ve parkelerin üzerine toz birikmesini önlemek için silikon ve dimetikon film oluşturucu içerir.
İlgili 43 soru bulundu
Evin sürekli tozlanmasını önlemek için doğru temizlik ürünleri kullanmalısınız. Toz temizleme işleminde ilk etapta kuru bez kullanılmamalıdır. Kuru bez tozun havalanmasına ve bir süre sonra yüzeye geri konmasına neden olur.
İçeriği doğal ve ev yapımı sprey tozun yüzeylere tutunmasını engelleyecek. Tek ihtiyacınız her evde bulunan şu dört malzemeye: sirke, zeytinyağı, bir miktar sabun ve biraz su. Sıradan yüzey temizleyiciler yerine bu spreyi kullanmak hem toz alma sürenizi yarıya indirecek hem de daha az toz almanızı sağlayacak.
Sistre makinesi sayesinde zemindeki eski cila veya boya, çizikler, hafif darbeler tamamen temizlenecek ve kusursuz bir zemin yüzeyi ortaya çıkacaktır. Vernikleme İşlemi Bu aşamada mat laminat zemine vernik uygulaması yapılır. Bununla birlikte, cilalama amacından ziyade koruyucu bir amaca hizmet eder.
Çamaşır suyu içeren temizlik ürünleri ahşap yüzeylere zarar verebilir. Tercih ettiğiniz ürünü her zaman kullanım talimatlarına uygun olarak kullanın. Zemini parke yönüne doğru silin. İnatçı lekeler için ise temizlik bezini ahşap temizleyici suya batırın ve silin.
Masif ve lamine parkeler döşendikten sonra, çok ıslak ve çok kuru olmayan, duru su ile yıkanmış temiz bir bezle silinmelidir. (Arzu edilirse duru su içine Pronto ahşap temizleyici ilave edilebilir.) Günlük bakım için silme ve vakumlu süpürme yeterli olacaktır. Ayak izleri ve kirler nemli bezle kolayca giderilebilir.
Parkeler zamanla parlaklığını kaybeder ve parkelerin temizlenmesinde uygulanan yanlış yöntemler de bunda etkili olur. Vernikleme işlemi yeni bir parke yaptırmaya gerek kalmadan solmuş ve yıpranmış parkelerinizi yeniler.
Bunun yanı sıra temizlikten yana şüphe duyanlar, yumuşatıcıyı temizlik suyuna dökerek de hafifçe silebilirsiniz. Böylece hem temiz hem de kaymasının önüne geçmiş olursunuz. Doğru şekilde yapılmış bir temizlik hem sağlığınıza etki eder hem de parkelerinizin aşınarak kaymasını önler.
Biraz tartışmalı: Parke zeminler
Risk almak istemiyorsanız sirke yerine ahşap temizleyici ürünleri kullanmanızda fayda var. Eğer sirke kullanmakta ısrarcıysanız onu mutlaka suyla seyrelterek kullanın ve tüm yeri onunla silmeden önce küçük bir bölgeye uygulayarak sonuçları gözlemleyin.
Cila uygulaması zımpara tekniği kullanılarak yapılır. Öncelikle boşluklar macunlanır ve parkede yer alan çizikler doldurulur. Sistre içerisinde bulunan toz ile macun yapılır. Macunun kuruması ile sistre cila uygulaması makinesi tekrar alana uygulanır.
Yerdeki küçük lekelerin iyice temizlenmesini istiyorsanız, suyun içine biraz sirke katarak yerleri silin. Zeminin anında pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Kimyasal Deterjan Kullanmayın
Tuz ruhu, bulaşık deterjanı ve diğer kimyasal ürünler parke levhalarına çok zarar veriyor. Doğal malzemeler kullanmaya özen gösterin. Arap sabunu ve sirke bu konuda harika alternatifler sunuyor. Ayrıca kokulu vileda suyunu da tercih edebiliyorsunuz.
Sadece ahşap ve parke yüzeyler için uygun temizlik detarjanlarını veya saf suyu, beyaz sabun katılmış suları tercih etmelisiniz.
Uzun ömürlüdür: laminat parkenin oturma odasında kullanım ömrü, 15 ila 20 yıldır.
Kıvamlı formüllü, çamaşır suyu içermeyen yüzey temizleyicidir. Sert zemin temizleyici olarak güvenle kullanılır. Başta Laminant parke temizliği olmak üzere, bütün parke tiplerinin temizliğinde kullanılır.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Laminat parkeye cila yapılırmı sorunuzun cevabı hayır cila yapılamaz. Laminat parkelerin özelliği ahşap taklidi olması ve sıkıştırılmış ağaç tozunun tutkalla sıkıştırılarak ( preslenerek ) üzerine ağaç görünümlü film tabakasının yapıştırılmasıdır.
Bu durumda az miktarda bakım yağı ile bakımının yapılması gerekmektedir. Yağlamadan önce, zemini su ile karıştırılmış önerilen temizleyici ile temizleyin. Püskürtülerek uygulanan bakım yağını hızlıca uygulayın ve uygulama sonrası 4-5 saat parke zemininizi kullanmayın. Islak temizlik 24 saat sonra yapılabilir.
Evinizdeki duvarlar -özellikle daha yüksek tavanlara sahipseniz- toz birikmesi için uygun alanlar haline gelebilir. Evinizin geri kalan kısmı kadar temizlenmediklerinden duvarlarda da kolayca toz birikebilir. Birkaç ayda bir nemli bir paspas ya da havlu ile duvarları silmek toplanan tozu azaltmaya yardımcı olur.
Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemeden yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmaktır.
Beyaz sirke cam, ayna, pencere, mobilya gibi yüzeyleri toz ve kirlerden arındırırken hem parlatır hem de uzun süre kirlenmesini geciktirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri