Geziler çocukların yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlar ki, çocukların yaşayarak öğrenmeleri bilgilerinin kalıcı olmasını sağlar. Alan gezileri okulöncesi eğitimde oldukça başarılı bir öğretim metodu olarak kullanılır.
Okul gezilerinin amaçları: Öğrencilerin seviyelerine uygun ola bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek; yaparak yaşayarak öğrenmelerine imkan vermek ve derslerin uygulama ortamında yapılmasını sağlamak; onlara çevrelerini, toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerini tanıtmak, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri ...
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
Gezi, genellikle serbest zaman, eğitim veya fiziksel egzersiz amaçlarla yapılan bir grup insan tarafından yapılan bir gezidir. Genellikle başka (işle ilgili) amaçlarla daha uzun bir yolculuğa ya da bir yere ziyarete yardımcı olur.
Piknik, bir günübirlik gezi sırasında, açık havada uygun bir ortamda - genellikle park, göl kenarı veya ilginç bir manzaraya sahip herhangi bir doğal ortamda- gerçekleşen yeme ve eğlenme amaçlı etkinlik.
İlgili 35 soru bulundu
Alan Gezileri; “çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacı taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir.
Okul Gezileri, öğrencilerin yeni yerler keşfetmesini sağlayarak öğrencilerin ufkunu genişletilmesine fayda sağlayan veli ve bazı yetkili mercilerden izinler alınarak yapılan aktivitelerdir.
Gezi yazısı, yurt içinde ya da yurt dışında gezilip görülen şehir ya da ülkeler hakkında bilgi verme amacı ile kaleme alınan edebi yazılardır. Bu yazılarda o yörede yaşayan toplumların gelenek ve göreneklerini, kültürlerini, coğrafi zenginlikleri, yaşam biçimlerini kaleme alınabilir.
7.8. Eğitim kurumu gezilerinde; 1 kafile başkanı ve 40 öğrenciye kadar en fazla 2 öğretmen görevlendirilir. Sorumlu öğretmen sayısı özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için 10 öğrenciye kadar en az 2, okul öncesi eğitim kurumlarında her grup için en az 1 öğretmen olacak şekilde belirlenir. 7.9.
Bu süreçte gezi planı, gezi esnasında tutulan notlar, fotoğraflar, öğrenci görüşleri, kişisel izlenimler ve geziye katılan diğer yetişkinlerin görüşleri değerlendirme amacıyla kullanılabilir.
GEZİ Okul ve sınıf içinde yapılan çalışmaları tamamlamak, yaşamla bağlantısını kurmak ve bilişsel, duyuşsal ve devinimsel alandaki davranışları kazandırmak için kullanılan bir tekniktir. Öğrencilere somut yaşantılar geçirerek kalıcı öğrenmeleri sağlamak için kullanılır.
Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir. b) Okulun bulunduğu il/ilçe sınırları içinde yapılacak gezilerle ilgili onay, okul müdürlüğünün teklifi üzerine il/ilçe millî eğitim müdürünce verilir.
1- İl/ilçe sınırları içinde yapılacak gezi onayları, okul müdürünün teklifi üzerine il/ilçe milli eğitim müdürünce verilir. 2- İl dışına yapılacak gezi onayları, il/ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine mülki amirce verilir.
Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir gerekliliktir.
Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes'tir.
Sosyal Etkinlikler kapsamında yapılacak geziler hafta sonu veya bayram tatilinde yapılması esastır. Gezi yapılacak yerin uzaklığı nedeniyle ders gününe taşar ise yapılamayan dersler telafi edilir.
Bir seyahat acentesinden satın alarak çıktığınız bir gezide veya evladınızı okuluyla birlikte gönderdiğiniz bir gezide, mutlaka yukarıda örnekleri gördüğünüz bir "Turist Rehberi" olmak zorundadır. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunu uyarınca bütün tur ve paket turlarda "Turist Rehberi" bulundurulması zorunludur.
6-Gezide mutlaka bir idareci kafile başkanı olacaktır. (Unvanı belirtilecektir.) 7-Gezilerde 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla 2 sorumlu öğretmen görevlendirilir. 8-Geziler, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenir.
hafta sonu gezilerinde gezi planı vb. işlemler yapılıp ilçe bilgilendirilir mi ? Hiç bir öğretmen gitmek istemezse müdür görevlendirme yapar. Okul idaresinden birinin katılması zorunlu değildir ancak 1 kafile başkanı olmak zorundadır.
Gezi yazıları gezi tekniğinin öğrenilmesiyle bir beceri eğitimine temel oluşturabilir. Ayrıca uygulama boyutunun aktarılmasıyla beceri yanında Sosyal Bilgiler konu alanına ilişkin bilgilenme sağlanabilir. Yazarların yapmış oldukları eleştiri ve yorumlar da gezi tekniğinin değerlendirme aşamasına katkı getirebilir.
Öğretici metinlere: makale, fıkra, deneme, eleştiri, anı, biyografi, otobiyografi, söylev, mektup, söyleyişi, mülakat, röportaj, gezi yazısı ve haber yazısı gibi örnekler verilebilir.
Bu türler içerisinde yer alan bilgilendirici metin türleri sınıf seviyesi özelinde 6. sınıflar için anı, mektup, deneme; 7. sınıflar için anı, deneme, sohbet (söyleşi), gezi yazısı, biyografi; 8. sınıflar için ise anı, makale, deneme, sohbet (söyleşi), eleştiri olarak belirtilmiştir.
(Değişik cümle:RG-1/9/2018-30522) Eğitim kurumu yönetimince şehit ve gazi çocuğu olan öğrenciler ile ekonomik durumları yetersiz görülen öğrencilerin gezi giderleri, okul-aile birliği ile gönüllü veli, kurum ve kuruluşlarca karşılanabilir.
Lisede gezilere götürürler fakat, derslerinde aşırı başarılı öğrencileri götürürler. Genelde 20 kişiyi geçmez bu sayı.
Şirket gezileri, iş dünyasında çalışanların motivasyonunu artırmak, takım ruhunu güçlendirmek ve iletişimi geliştirmek için düzenlenen önemli etkinliklerdir. Bu geziler, bir şirketin çalışanları veya iş ortaklarını bir araya getirerek iş dışında keyifli bir ortamda birlikte vakit geçirmelerini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri