Strateji oyunları kategorisinde bulunan oyunlar şöyle: Sayı Bulmaca, Çin Daması, Amerika Daması, Türk Daması, 4 x 4 Dama, Dokuz Taş, Üç Taş, Tic Tac Toe, Mangala türleri, Hex, Nim Nim, Tactix ve Tavşan ve Tazılar oyunu.
Akıl ve zeka oyunları, çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunan oyunlardır. Bu oyunlar, hafıza, öğrenme, karar verme, akıl yürütme, görsel algı, motor becerileri, el-göz koordinasyonu ve olasılıkları hesaplama gibi bilişsel yetkinlik ve gelişim isteyen faaliyetleri içermektedir.
İlgili 17 soru bulundu
ÇOCUK İÇİN OYUN NEDİR? Oyun; çocuğun kendinin başlattığı, doğal olarak güdülendiği, belirli bir amacı olmayan, yetişkinler tarafından değil çocuğun koyduğu kurallara bağlı olarak kendiliğin gelişen, zevk unsuru taşıyan, enerjisini boşaltmasına yarayan ve kendine özgü davranışlardan/kurallardan oluşan bir etkinliktir.
Güne başlama zamanı ve oyun zamanı, çocukların “ev ile okul” ve “oyun ile çalış- ma” arasındaki ayrımı yapmalarını sağlayan ve çocukların evleri ile bağını sağlıklı bir şekilde bırakarak okul gününe geçişini kolaylaştıran başlangıç etkinlikleri olarak ifade edilebilir (Akgün, 2013).
Zeka Oyunları; bilgi gerektirmeyen, akıl yürütme, hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir. Zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran, çabuk öğrenmeyi sağlayan “Zeka Oyunları” geleceğin eğitim metodudur.
Ek A). Ortaokul zekâ oyunları dersi öğretim programında, öğrenme alanları oyun kategorilerine göre oluşturulup Akıl Yürütme ve İşlem Oyunları, Sözel Oyunlar, Geometrik – Mekanik Oyunlar, Strateji Oyunları, Hafıza Oyunları ve Zekâ Soruları olmak üzere 6 üniteye ayrılmıştır.
Akıl ve zekâ oyunları, mantık, problem çözme, hafıza, görsel algı, dikkat ve strateji gibi bilişsel becerileri geliştirmeye yönelik oyunlardır. Bu oyunlar zekâ geliştirme, zekâ testleri, beyin jimnastiği veya bilişsel egzersiz olarak da adlandırılabilir.
Yemek, uyku, tuvalet, temizlik gibi alışkanlıkları geliştirilir. Çocuklar nasıl paylaşmaları gerektiğini, problem çözmeyi ve takım oyuncuları olmayı öğrenirler. İyi eğitmenler eşliğinde yürütülen programlarda çocuklar çatışma durumunda uzlaşı oluşturmayı ve diyalog geliştirmeyi de öğrenir.
Belleği çalıştıran, problem çözme becerisini geliştiren oyun materyalleri; yapboz, takmalı ve sökmeli oyuncaklar, ip ve boncuk, halka, anahtar, kilit, ayna, büyüteç, mıknatıs, boncuklu hesap tahtası ve kitaplardır.
5-6 yaş çocukları; çocuklarda birlikte oyun kurarak oynama yaklaşık 5-6 yaş civarında görülür. 5-6 yaş çocukları masa oyunlarına daha çok ilgi duyarlar. Kesme yapıştırma, resim yapma, rakamları yazma, yapbozlar ile oynamayı tercih ederler.
Zeka oyunları dersi, basamaklı öğretim programı ile çocukların, öğrenme düzeylerini, zeka boyutunu ve düşünme becerilerinin farklılıklarını gözetmektedir. Tekdüze etkinliklerin dışına çıkılarak öğrencilerin özelliklerine yönelik öğrenme ortamları oluşturmaktadır.
Akıl ve zeka oyunları eğitimi, çeşitli oyunlar ve aktiviteler kullanarak insanların zihinsel yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmış bir eğitim türüdür. Bu oyunlar genellikle matematik, bellek, dikkat, öğrenme, problem çözme ve düşünme yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri