En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Önce notebook bilgisayarı kapatın, sonra AC adaptörü ve (pili çıkarılabilen modellerde) pili çıkarın. Ekranı herhangi bir hasara karşı dikkatlice inceleyin. Hafif nemli bir doku elde etmek için yumuşak beze izopropil alkol ya da LCD temizleme solüsyonu püskürtün.
Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir. Bir diğer yöntem ise yumuşak bir fırça veya mikrofiber bez kullanmaktır.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
Kapağı temiz sünger veya tüy bırakmayan yumuşak bir bezle silin. Yüzeyi kuru, tüy bırakmayan yumuşak bir bezle tekrar silin. Yüzeyin tamamen kurumasını bekleyin ve ardından sünger veya kumaşta kalan lifleri çıkarın.
İlgili 20 soru bulundu
Bu yazıda bahsi geçen teknikleri; masaüstü bilgisayarların, tabletlerin ve cep telefonlarının temizlik aşamasında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Islak mendillerin temizlik aşamasında tercih edilmesi ise önerilmez.
Notebook nasıl temizlenir? Notebook'un içini açtıktan sonra, notebook temizlemek için kompresör ya da çeşitli fırça çeşitlerini kullanabilirsiniz. Burada temel dikkat etmeniz gereken konu, notebook'taki pili çıkartmanız ya da pil bağlantısını çıkartmanız.
Bir süre sonra ilk günkü aldığınız performansı alamamaya başlarsınız ve işlemci doğal olarak yavaşlar. Özellikle son dönemde laptoplarda sık görülen aşırı ısınma probleminin giderilmesi hususunda laptop fanlarının temizlenmesi oldukça büyük önem taşımaktadır.
Laptoplar, toz, kir, ve parmak izleri gibi kirleticilere karşı oldukça hassas olabilirler. Bu kirleticiler, zamanla cihazın performansını düşürebilir ve işlevselliğini azaltabilir. Ayrıca, temiz bir laptop kullanmak, sağlık açısından da önemlidir. Temiz bir klavye ve ekran, bakteri ve mikropların yayılmasını önler.
200 TL - 800 TL
Profesyonel ve güvenilir Laptop Bakımı hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Laptop Bakımı fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Fan kanatlarındaki ve çevredeki toz veya birikintileri temizlemek için basınçlı hava spreyi veya küçük bir fırça kullanın. Dizüstü bilgisayarın içine nem girmemesine dikkat ederek fan kanatlarını hafifçe silmek için nemli bir bez kullanın.
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Hectopat. Kasa tozlanacağı için işlemci ve ekran kartı fanları da tozlanır ve böylelikle fanlar tozdan ötürü işlemciyi veya ekran kartını tam soğutamaz bu da sıcaklığın artmasına sebep olur ve işlemci ısındıkça performansını kaybeder.
Dizüstü bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda ekran temizliği için mikrofiber bez kullanmalısınız. Özel olarak üretilen mikrofiber bezler, ekranda kir, toz ve iz bırakmaz. Sıradan bezlerde olduğu gibi temizlik sonrası ekranda tiftik, tüycük gibi parçalar kalmaz ve en önemlisi ekran çizilmez.
Bilgisayarımızı, laptop cihazınızı uzun vadede kullanmak istiyorsak fan temizliğine dikkat etmemiz gerekmektedir. Fan temizliği yapıldığı günden itibaren her 5-6 ayda bir yapılması bilgisayar sağlığı açısından faydalı olacaktır.
İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz! Fan elektronik, yıkanmaz. Bakır da oksijeni sevmez, oksitlenir, yıkanmaz.
ihtiyaca göre değişen ömürdür. -eğer laptopu günlük işler için kullanıyorsanız, sadece internet tarayıcısı ve ofis uygulamalarını çalıştıracak ucuz bir laptop sizi 10 yıl götürebilir. -eğer laptopu mesleki işler için kullanıyorsanız, kullandığınız uygulamalara bağlı olarak 2-10 yıl arası bir ömür bekleyebilirsiniz.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Laptop Fan Bakımı Fiyatları Ne Kadardır ? Laptop fan bakımı, temizliği ve kaliteli termal macun ile yenileme fiyatımız 590 TL gaming cihazlarda ise 1090 TL 'dir.
250 TL - 800 TL
Profesyonel ve güvenilir Bilgisayar Temizliği hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Bilgisayar Temizliği fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Fanın çalışma hızı, ısı dağıtımı ile gürültü engelleme arasındaki dengeyi korumak için dizüstü bilgisayarın iş yüküne göre akıllıca ayarlanır. Yoğun CPU kullanan uygulamalar çalışırken, fan ısıyı daha hızlı dağıtmak için hızlanır ve bu da gürültüye neden olur.
Bir bilgisayar fanı uzun bir süre boyunca yüksek sesle döndüğünde, fan ile ilgili bir sorun olabilir ya da bilgisayar aşırı ısınıyor olabilir. Güç ayarlarını yapın, fan havalandırma deliklerini temizleyin, şüpheli işlemleri kontrol edin ve ardından iç sıcaklığı azaltmaya yardımcı olmak için BIOS'u güncelleyin.
Termal macun yenileme sıklığını işlemcinizin ısınma oranına göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, cihazınızda işlemciyi soğuk tutan gelişmiş bir fan sistemi varsa macun yenileme işlemini 2-3 yılda bir yapmanız yeterli olur.
Hiçbir şey bulamıyorsanız çok hafif nemli ve yumuşak bir bezle fazla bastırmadan silebilirsiniz. Bezi sadece su ile nemlendirin. Kolonya gibi alkolleri kesinlikle kullanmayın!
5. adım: Bir kaseyi suyla doldurun ve içine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın. Laptopunuzun tuşlarını bu kaseye koyup kirleri ve yapışkanlıkları geçene kadar bekleyin. Temizleme işini bitirmek için tuşları diş fırçasıyla nazikçe fırçalayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri