Öğrencinin velisinin yanı sıra mülki amirler, ilköğretim müfettişleri ve zabıta teşkilatı da çocuğun mecburi ilköğretim kurumuna devamını sağlamakla yükümlü. Tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula gitmediği her gün için 15 TL para cezası veriliyor.
Madde 56 - Yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula devam etmediği beher gün için on beş Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun veli veya vasisine beşyüz Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Buna göre, öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gün be gün takip edilecek. Çocuğunu okula bilinçli olarak göndermeyen veliler hakkında yasal süreç başlatılacak, aileler ikaz edilecek. Uyarılar dikkate alınmazsa, devlet veliye dava açarak okula gönderilmeyen çocuğun velayetini alacak.
Para cezası yok. Ayrıca fazla devamsızlık yapmadıysan ve sınıfı geçmek istiyorsan sosyal sorumluluk yapman gerekiyor.
İlgili 15 soru bulundu
Bu sene 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ortaokul 1. sınıf öğrencisi olarak, 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıfa (liseye) başlamak zorundadır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Eğitim yılının 180 iş gününden az olmaması şartı dikkate alındığında ailenin bir yılda ödeyeceği rakam 96 bin TL'yi aşıyor. Kanuna göre günlük 15 TL para cezası ise 180 günde sadece 2 bin 700 TL yapıyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
Bakan Özer, çocuklarını okula göndermeyen velilere para cezasının yasada olduğunu ancak uygulanmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kayıt dışı öğrenci verilerini paylaşarak "280 bin. İlkokul, ortaokul ve liseden.
Türkiye'de adrese dayalı nüfus kayıt sisitemiyle bu yıl 66-72 ay arası 600 bin çocuk okula kaydedildi. Ailelerin, 60-66 ay arası çocukları okula göndemek istemezse dilekçe vermesi yeterli. Ancak, 66 aydan sonra çocuğunu okula göndermek istemeyen veli 'okula başlayamaz' raporu almak zorunda.
17-Okula gelmediği her gün için 15 TL ceza verildiğini, yine gönderilmemesi halinde cezanın 500 TL olacağını, devamın takibi sırasında bilgi vermeyen ve kaçınanlara da 400 TL ceza verildiğini veliler ve çevredeki aileler bilmelidirler.
Bu süreçte 1. sınıflar uyum haftasında 1 gün diğer haftalarda ise 2 gün okula gidecek. Bakan Selçuk, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin de bu durumu okul yönetimine bildirmeleri gerektiğini ifade etti.
Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun veli veya vasisine beş yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir” kapsamında idari para cezasıyla cezalandırılacağı konusunda uyarılmalı.
Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012´de hizmet vermeye başlayan Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelecek her türlü soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetlerin etkin, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması ...
Eğer ki gitmek istememe davranışı göstermekte olan çocuk aynı zamanda fiziksel rahatsızlıklarından şikayetçi ise doktor muayenesi şarttır. Fiziksel bir rahatsızlığı olmadığı anlaşılan çocuklarda psiko-sosyal destek anne baba, uzman ve öğretmen üçgeni işbirliğince sağlanmalıdır. Çocuğum okula gitmek istemiyor.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık ders çizelgesindeki tüm derslerden puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.
Ülkemizde de 2012 yılında 4+4+4 şeklinde belirtilen 12 yıllık bir zorunlu eğitim uygulaması hayata geçirilmiş ve okullar yeniden ilkokul ve ortaokul ve liseler olmak üzere 3 şekilde düzenlenmiştir. Bu değişikliklerden önemli derecede etkilenen kesim ise temel eğitim basamağında hizmet veren sınıf öğretmenleri olmuştur.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12. sınıf öğrencilerinde devam zorunluluğu kalktığını duyurdu. Bakan Özer, "12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan bırakmayacağız. Onlar muaf olacaklar" açıklamasında bulundu.
İlkokul ve ortaokul seviyesinde örgün eğitime gönderilmeyen öğrencilerin aileleri ceza ya da çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilir. Ancak lise ve üniversite seviyesinde örgün eğitim zorunlu değildir.
(5) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.
Sınav başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan adayların, sınava hiç bir şekilde katılım zorunluluğu yoktur. LGS'ye girmeyen veya LGS'de istedikleri puanı alamayan adaylar okuldaki ortalama puanlarıyla ikametgah adreslerine en yakın devlet veya özel okullar arasında tercihlerini yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri