Günümüzdeki modern okulların tarihi Yunan ve Roma dönemine kadar dayanmaktadır. M.Ö. 6. yüzyılda İyonya'da kurulmuş bir düşünce okulu olan Milet Okulu ve Platon tarafından kurulan Akademi okulun ilk örnekleri olarak dikkat çekmektedir.
Okul nasıl bulundu sorusuna 1796 yılında Franklin Massachusetts'te dünyaya gelen Horace Mann isimli profesör damga vuracaktır. Yunanca ve Latince alanında oldukça başarılı bir profesör olan Mann günümüzdeki okul sisteminin temellerini atan kişidir.
Okul, eğitim yuvamızdır.
385 senesinde kurulmuştur. Kurulan bu okul, ünlü Yunan filozofu PLATON tarafından kurulmuştur.
1095 yılında oldukça disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis ilk ev ödevi kavramını ortaya atmıştır. Venedik'te yaşayan Roberto Nevilis öğrencilerinin performanslarını beğenmiyordu. Okulun çocuklar açısından verimli olmadığına kanaat getirmeye başlamıştı.
Türkiye'de eğitim sistemi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununa dayanan; Milli Eğitim Bakanlığı ve bünyesindeki kamu tüzel üst sistemlerce yönetilen bir sistemdir.
İlgili 24 soru bulundu
Türkiye, 137 ülkenin eğitim kalitesine göre sıralandığı listede 99'uncu sırada yer aldı. Pakistan ve Endonezya'nın gerisinde kalan Türkiye'nin kalite notu 7 üzerinden 3.1 oldu. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF), “Eğitim Kalitesi 2018” başlığıyla yayımladığı listede 99'uncu sırada yer aldı.
Finlandiya eğitim sistemi örnek olarak gösterilen bir ülkedir. 9 yıllık eğitim zorunludur ve öğrenciler için fırsat eşitliği mevcuttur. Özel okul diye bir kavram olmadığından herkes ücretsiz bir şekilde eğitim almaktadır. Ayrıca dersler günlük olarak en fazla 4, haftalık olarak ise en fazla 20 saat olarak yapılır.
"Matematik" terimini icat eden ve sadece matematik yapmak için matematik çalışmasını başlatan Pisagorculardı. Pisagor teoreminin ilk ispatı, teoremin uzun bir geçmişi olmasına ve irrasyonel sayıların varlığının kanıtı olmasına rağmen Pisagorculara atfedilir.
Günümüzdeki modern okulların tarihi Yunan ve Roma dönemine kadar dayanmaktadır. M.Ö. 6. yüzyılda İyonya'da kurulmuş bir düşünce okulu olan Milet Okulu ve Platon tarafından kurulan Akademi okulun ilk örnekleri olarak dikkat çekmektedir.
İnterneti icat eden Tim Berners Lee ve Vinton Cerf'dir. İki büyük mucit internetin icadı kısa sürede tüm dünyaya yayılmayı başarmıştır.
Bireyler yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan bilgileri örgün eğitim veren okullarda alırlar. Örneğin; okuma-yazma, hastalıklardan korunma, doğa olaylarına karşı önlemler alma gibi. Bir toplumun bilgi ve teknoloji üretebilmesi için yetişmiş insan gücüne gereksinimi vardır.
Yine bu bilgilerden anlaşıl- dığı üzere ilk açılan özel okullar Şemseddin Efendi Mektebi (1872 yılında Selanik'te) ve İsmail Hakkı (Lisan) Mektebi (1872 yılında Selanik'te)'dir. Ayrıca Derviş Efendi'nin de bu yıllarda (1873 veya 1874 yıllarında ve Selanik'te) bir okul açtığı güçlü bir ihtimaldir.
Türkçe, Türkmence, Salarca ve Azerice'nin, Ana Oğuzca denilen bir dilden evrilerek oluştuğu varsayılır. Bu ön dilin Türkçeyi oluşturacak batı kolu, 11. ve 15. yüzyıllar arasında Anadolu Selçuklu Devleti ile Anadolu Beylikleri etrafında gelişerek Eski Anadolu Türkçesine evrilmiştir.
Okul olmayan ülkeler kategorisinin başında Kiribati, resmi adıyla Kiribati Cumhuriyeti yer almaktadır. Kiribati 1979 yılında bağımsızlığını kazanan ve Büyük Okyanus'ta Mikronezya ada bölgesinde yer alan bir ada ülkesidir. Toplam 24 adadan oluşan Kiribati ülkesi oldukça küçüktür.
Bu okulların 14 bin 124'ü okul öncesi eğitim, 24 bin 519'u ilkokul, 18 bin 936'sı ortaokul ve 12 bin 804'ü de ortaöğretim kademesinde yer aldı.
MEB Örgün Eğitim İstatistiklerine göre Türkiye'de toplam 70 bin 383 eğitim kurumu/okulu içinde devlete ait kurum/okul sayısı 56 bin 200 (yüzde 80) iken, özel okulların sayısı 14 bin 124'tür.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi istatistiklerine göre 2013-2014 yılında 9 bin 521 olan devlet lisesi sayısı 8 bin 914'e düştü. İmam hatip lisesi sayısı ise aynı dönem içerisinde 854'ten bin 610'a yükseldi. Öğrenci sayısı 2018/2019'da ise bu beş sene içerisinde sadece 20 bin arttı.
Yaklaşık bir yüzyıl sonra Çinli matematikçi Liu Hui, çokgenlerden yararlanılan bir algoritma kullanarak yine 3,1416 değerini elde etti. MS 480 yılında Zu Chongzhi, Hui'nin yöntemini kullanarak virgülden sonraki basamak sayısını yediye çıkardı. Chongzhi'nin elde ettiği değer ancak 800 yıl sonra geliştirilebildi.
Atatürk matematiğin hayatındaki yeri ve önemini şu sözlerle anlatmaktadır. “Ben öğrenim devrimde matematik konusuna çok önem vermişimdir ve bundan hayatımın çeşitli safhalarında başarı elde etmek için faydalanmış olduğumu söyleyebilirim. Onun için herkes matematik bilgisinin çok gerekli olduğuna inanmalıdır.”
Hârizmî (Farsça: خوارزمی) ya da tam adıyla Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî (d. 780, Harezm - ö. 850, Bağdat); matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı. Hârizmî 780 yılında Harezm bölgesinin Hive şehrinde dünyaya gelmiştir. 850 yılında Bağdat'ta ölmüştür.
Finlandiya'da, öğrenciler için lise sonunda yapılan bir sınav dışında, zorunlu standartlaştırılmış sınav ve test bulunmuyor. Her okul aynı olanaklara sahip olduğu için öğrenciler, okullar veya bölgeler arasında sıralama, karşılaştırma veya rekabet yaratılmıyor.
Finlandiya eğitim sistemi dünya çapında birçok kişi tarafından takdir edilen bir sistemdir. Bu sistemin başarısı, eğitim sistemlerinde öğrenci merkezli yaklaşımı benimseyen birçok farklı faktöre dayanmaktadır. Finlandiya eğitim sistemi dünyanın en iyisi olarak kabul edilir.
İlk ve Ortaokullar: Japonya'da zorunlu eğitim 6 yıl ilkokul ve 3 yıl ortaokul olmak üzere toplam 9 yıldır. Zorunlu eğitim çağındaki çocukların okula devam etme oranları % 100'dür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri