Fransız Suriye Yüksek Komiseri General Henri Gouraud, 24 Temmuz 1920'de Fransız Suriye Mandası'nın yeni bayrağını (beyaz hilalli mavi, aşağıya bakınız) kabul etti.
Suriye resmi bayrağında yeşil şeridin yerinde kırmızı şerit var ve 3 kırmızı yıldız yerine de iki yeşil yıldız bulunuyor. Bu bayrak aslına Mısır ve Suriye'nin 1958 – 1961 yılları arasında oluşturdukları ortak Arap cumhuriyetinin de bayrağı. Hafiz Esat bu bayrağı 1980 yılında yeniden Suriye'nin resmi bayrağı yaptı.
Suriye: Suriye bayrağı; Yemen, Mısır, Sudan, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri bayraklarında olduğu gibi Geleneksel Pan-Arabizm renklerinden oluşmaktadır. Kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasileri ve Araplığı simgelemektedir.
887 yılında Mısır kökenli Tolunoğulları Suriye'yi Abbasilerden aldı ve daha sonra yerlerini önce Mısır kökenli İhşidiler ve daha sonra da Seyfü'd Devle tarafından kurulan Halep kökenli Hamdaniler aldı.
Türk bayrağı ilk olarak Anadolu Selçuklu hükümdarı II. Mesud tarafından Osman Bey'e gönderilen beyaz renkli sancak olarak görülür. 15. yüzyıldan sonra al bayrak I. Selim dönemindeki Çaldıran Muharebesi'nde ise yeşil bayrak kullanılmaya başlanmıştır.
İlgili 29 soru bulundu
Tasarım. Mevcut 50 yıldızlı Amerikan bayrağının itibarlı tasarımcısı Robert G. Heft'tir. O sırada 17 yaşındaydı ve 1958'de Ohio'da büyükanne ve büyükbabasıyla yaşarken bir lise sınıfı projesi olarak bayrak tasarımını yarattı.
Kırmızı, tıpkı Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi bayrağında olduğu gibi ülkenin bağımsızlığı için şehit olan askerleri simgeler. Bayrağın ortasında yer alan ay ve beş yıldızlı köşe ise İslamiyet'in sembolüdür. Tunus nüfusunun yaklaşık %85'i Müslüman olduğu için bu sembol kullanılmıştır.
Bayırbucak Türkmenleri, Osmanlı döneminde İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden getirilip bölgeye yerleştirilmiş. Suriye'nin Akdeniz kıyılarında, başta Lazkiye şehir merkezindeki Ali Cemmel Haresi (Türkmen Mahallesi) olmak üzere Basit, Bayır, Kesap nahiye ve köylerinde yaşıyorlar.
1516'dan sonra Suriye'nin hâkimiyeti Osmanlı Devleti'ne geçmiş, bölge 1918 yılına kadar kesintisiz olarak 402 yıl boyunca Türklerin hâkimiyeti altında kalmıştır.
Beşar Esad, daha önceki konuşmalarında terörizm ifadesiyle ülkenin kuzeyindeki muhalif silahlı örgütleri kastetmişti. Müzakerelere yakın bir kaynak ise Reuters'a yaptığı açıklamada Suriye'nin Türkiye'den askerlerini kuzeydeki bölgelerden çekmesini ve üç ana muhalif gruba desteğini kesmesini istediğini söyledi.
İki yıldız Mısır ve Suriye'yi temsil ediyordu. Suriye 28 Eylül 1961'de BAC'den ayrıldıktan sonra, önceki bağımsızlık bayrağı Suriye'yi başarısız birlikten ayırmak için yeniden kabul edildi.
Bayrağın ortasında, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin resmi arması olan iki yeşil yıldız ile birlikte yer alır. Yeşil renk, İslam dinini ve umudu temsil ederken, yıldızlar, Suriye'nin birliğini ve Arap ülkeleri arasındaki dayanışmayı ifade eder.
Suriyelilerin çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır; bunların arasında en kalabalık grubu Sünniler (çoğunlukla Araplar, Kürtler, Türkmenler ve Çerkeslerden oluşmaktadır) oluştururken, onları Şii gruplar (özellikle Nusayriler, İsmaililer ve Oniki İmam Şiiliği) ve Dürziler takip etmektedir.
Kürt gazeteci ve Kürt milliyetçisi yazar Musa Anter Hatıralarım 1-2 isimli eserinde 1948 yılında arkadaşları ile beraber İstanbul'da kurdukları gizli bir örgütün yemin töreninde kullanmak üzere bayrak hazırladığını şöyle ifade eder: « "Bir hatıra olarak söylüyorum, bu davaya sadakat için yemin etmek gerekiyordu.
Irak Anayasası'nca resmen tanınan Kürdistan Bayrağı, ilk kez 1920 yılında kurulan Teşkilat-ı İçtimaiye Cemiyeti tarafından kullanıldı ve Kürtlerin milli bayrağı olarak ilan edildi.
Son kullandığı bayrak ise 1982 yılında o zamanki devlet başkanı olan Hafız Esad tarafından kabul edilerek yürürlüğe girmiştir. O dönemde bayrak ile ilgili tüm detaylar ülkenin anayasasında açık bir şekilde yer almıştır. Ancak bugün Suriye bayrağı konusunda bir ikilem vardır.
Suriye'nin Türk kontrolündeki alanları, Afrin, el-Bab, Azaz, Cerabulus, Jindires, Rajo, Tel Abyad ve Ras al-Ayn gibi şehirler dahil olmak üzere 1000'den fazla yerleşim birimini kapsayan 8.835 kilometrekarelik bir alandan oluşmaktadır.
Megiddo Muharebesi, (İngilizce: Battle of Megiddo) Nablus Yarması , I. Dünya Savaşı'nda İtilaf Kuvvetleri karşısında Osmanlı Ordusunun yenilgisi ve tüm Suriye'nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaybı ile sonuçlanan muharebedir.
1639 Kasr-1 Şirin antlaşması ile yaklaşık olarak 1,5 asır devam eden Osmanlı-İran siyasi anlaşmazlıkları, askerî savaşları ve hâkimiyet mücadelesi son bulmuştur.
Şam bölgesinde yaşayanlara Şam Türkmeni denirken, Halep ve Rakka bölgesindekilere Halep veya Culap Türkmeni, Lazkiye Türkmenlerine Bayır-Bucak Türkmeni denmektedir. Ülkenin diğer toplulukları tarafından “Türkmenler” olarak adlandırılmaktadırlar.
Halep'te birçok etnik kökenden topluluk yaşamaktadır. Halep'in nüfus yapısı esas itibarıyla Arap ve Türkmen'lerden oluşmaktadır çok az sayıda Ermeni, Süryani, Yahudi, Kürt, Çerkes de şehirde yaşamaktadır.
Konu ile ilgili en son yapılan saha araştırması sonucunda elde edilen güncel verilere göre ise Suriye'de 1.5 milyon Türkçe konuşan, 2 milyon da Türkçe konuşamayan toplam 3.5 milyon Türkmen vardır.
Monako ve Endonezya Bayrakları Aynı.
Türk Bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesine göre, “şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.”
yönüne doğru bayrak eninin 0,0625 katı uzaktır. F) Ayın ağzı uçkurun yönüne bakar. kestiği nokta arasındaki uzaklık, Bayrak eninin üçte birine eşittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri