Bireyler yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan bilgileri örgün eğitim veren okullarda alırlar. Örneğin; okuma-yazma, hastalıklardan korunma, doğa olaylarına karşı önlemler alma gibi. Bir toplumun bilgi ve teknoloji üretebilmesi için yetişmiş insan gücüne gereksinimi vardır.
Genel bir Tam Yıl Eğitim takvimi 45/15 olarak bilinir, 45 günlük (dokuz hafta) dönemi 15 günlük (üç hafta) ara tatil izler.
Avrupa'da bazı ülkelerde 4 gün okul 3 gün tatil uygulaması henüz resmi olarak uygulamaya geçmedi. Ülkemizde de henüz bu uygulama söz konusu değil.
Böyle bir şey yok." "Hatta o gün deprem bölgesinde bir yerdeydik. Bir çocuk ağlayarak geldi; 'Okullarımızı 4 güne düşürmüşsünüz.' Bunlar tamamen şehir efsanesi."
İlgili 19 soru bulundu
Hollanda'daki kariyer şirketi Resume.io tarafından Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) gibi uluslararası kuruluşlarla ülkelerin resmi verilerinden derlenerek hazırlanan rapora göre, yılda ortalama 53 gün izin yapılan İran, çalışanların en çok dinlendiği ülke.
4 gün okul 3 gün tatil ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir karar çıkmadı. Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatildir.
Tam gün eğitimle öğrenci esnek bir şekilde yayarak daha rahat bir eğitim alır. Böylelikle öğrenme - öğretme süreçleri daha başarılı olur. Öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimi için öğrencinin uykusunu alabilmesi ve sağlıklı beslenebilmesi için tam gün eğitim sistemine geçilmelidir.
Mesleki ve teknik Anadolu lisesi (MTAL) bünyesinde, mesleki eğitim merkezi programı ile öğrenciler 4 gün staj, 1 gün okul programına yönlendirilecek.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
✔Okullar Eylül ayında başlayıp, Haziran ayında biter. Yani buda 36 haftaya denk gelmektedir.
5 gün x 4 Hafta = 20 gün yapar. Bir ay içerisinde yaklaşık olarak 20 gün okula gideriz.
Öğrencileri sevindirecek ve öğretmenleri biraz da olsa dinlendirecek olan haftada 4 gün okul sistemi ile ilgili de aynı şekilde henüz alınmış bir karar yok. Okullarda haftanın 5 günü (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) eğitim ve öğretim devam etmektedir. Cumartesi ve Pazar günleri ise resmi tatildir.
Ders yılı süresi 36 haftadır.
1 gün 24 saatten meydana gelir. Ardından 5 ayın kaç güne denk geldiği hesaplanır. 1 ay 30 gün olarak kabul edildiğinden 5 ile 30 sayısını çarptığımızda 5 ayın 150 gün olduğunu buluruz. 5 ayın kaç saat olduğunu bulmak için de son olarak 150 ile 24'ü çarparız.
Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.
Bu bağlamda 6 ayın kaç gün olduğunu bulmak için 6 ile 30 sayısını çarparız. 6 ayın 180 gün olduğunu söyleriz.
CEVAP 2: Bu değişikliklerle birlikte halen uygulanmakta olan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim yerine, 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim getirilerek 12 yıllık süre üç kademeye ayrılmıştır.
İlköğretim ilk 4 yıldır ve 1., 2., 3., 4. sınıfları kapsar. Ortaöğretim , ikinci 4 yıldır ve 5., 6., 7., 8. sınıfları kapsar. Lise eğitimi son 4 yıldır ve 9. , 10., 11, 12. sınıfları kapsar. Lise eğitiminin son 4 yılında yani 9, 10, 11, 12. sınıflarda okula devam zorunluluğu yoktur.
a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır. b) Normal öğretim yapılan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 90 dakika süre verilir.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
cevap 74 olur geriye kalan 2 günü de ekliyoruz ve cevap 76 oluyor. öğrenci toplam 76 gün okula gitmiş.
İlkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin tamamını ilgilendiren açıklama yapıldı. Haberi alan öğrenciler sevinçten resmen bayram edecek. Artık hafta sonu tatili 3 gün oluyor. Cuma, Cumartesi, Pazar günleri okullar tatil olacak.
DEPREM OLAN İLLERDE OKULA GİTMEK ZORUNLU MU? Deprem olan ve OHAL ilan edilen bölgelerde okullarda devam zorunluluğu bulunmuyor. OHAL ilan edilen Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ'da okula devam zorunluluğu kaldırıldı.
Finlandiya eğitim sistemi örnek olarak gösterilen bir ülkedir. 9 yıllık eğitim zorunludur ve öğrenciler için fırsat eşitliği mevcuttur. Özel okul diye bir kavram olmadığından herkes ücretsiz bir şekilde eğitim almaktadır. Ayrıca dersler günlük olarak en fazla 4, haftalık olarak ise en fazla 20 saat olarak yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri