Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Daha önce yapılan müfredat değişikliği ile İngilizce ders saatlerinde da azalma yapılmıştı.
Yabancı dil ağırlıklı eğitim veren liselerde önceden 4 saat olan Almanca dersi bu değişiklik nedeni ile kaldırılmıştır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN UYGULANMAK ÜZERE ANADOLU LİSELERİNDE OKUTULAN HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİTMİŞTİR. Buna göre; İkinci Yabancı dil oarak okutulan Almanca dersi zorunlu ders olmaktan çıkarılmıştır.
“Abitur” için gerekli olan Almanca, İngilizce, matematik ve üç fen dersinde eğitim dili Almancadır. Türk lise diploması için gerekli olan bütün derslerdeki eğitim dili Türkçedir.
Haftalık ders çizelgelerinde yapılan değişiklikle, ikinci yabancı dille ilgili dersler de zorunlu olmaktan çıkartıldı.
İlgili 30 soru bulundu
Avrupa Birliği'nin, büyükbaş hayvanlarla ilgili testler konusunda yaptığı yasa değişikliği ardından bu sözcük de kullanılamayacak hale geldi. Almanca, özellikle bilimsel ya da yasal terimleri karşılamak için uzun bileşik kelimeler üretmesiyle ünlü bir dil.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, Avrupa Birliği standartlarına uyum çerçevesinde yaptığı düzenlemeyle, söz konusu liselerin hazırlık sınıflarında, haftada 4-6 saat ikinci yabancı dil dersi okutulmasını zorunlu kıldı.
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde yeni düzenleme getirerek Almanca dersinin zorunlu dersler arasından kalkacağını duyurdu.
Evet, Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor fakat liseden liseye bu durum değişebiliyor.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
Yabancı Dil ve Güzel Sanatlar Dersleri Kalktı!
MEB tarafından yapılan son açıklamada, ortaokul ve liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar derslerinin kaldırıldığı belirtildi.
ALMANCA DERSİ KALKIYOR MU 2023? Milli Eğitim Bakanlığı, son yayınladığı karar ile Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Bu karar 9. sınıftan başlayarak Almanca dersinin zorunlu dersler arasından çıkarılacağı anlamına geliyor.
Almanca dilini özellikle temel seviyede alan bireyler, aynı zamanda İngilizce için de pek çok ayrıcalığa sahip olur. İngilizce telaffuz, okuma ve yazma becerileri kazanmada zorlanmaz. Bu sayede tüm Avrupa dillerini, birbirlerine olan yakın ve benzer özellikleri sayesinde kolaylıkla öğrenilebilir.
Her ne kadar Anadolu Meslek Liselerinde İngilizce ve Almanca dillerinden birisinden hazırlık programı uygulanıyorsa da, ağırlığı İngilizce oluşturmaktadır. Bu okullardan sadece İstanbul Büyük Çekmece Asim Kocabıyık Anadolu Meslek Lisesi Motor, ve Elektrik programlarında Almanca öğretimi yapılmaktadır.
Almanca Öğrenmek
Almanya'da çalışabilmek için bir çok alanda B2 Almanca bilme zorunluluğu vardır. Dil mecburiyeti olmayan işlerde de çalışırken zorlanmamak, yapılan işte başarılı olabilmek, insanlarla doğru iletişim kurabilmek gibi nedenlerden dolayı Almanca öğrenmek de son derece önemli.
Genel liselerde, Yabancı Dil Alanına yönelik ders seçen öğrenciler; X., XI., ve XII. sınıflarda, seçmeli derslerin 3 saatini Almanca/Fransızca dersi olarak seçerler.
Buna göre, kamuoyunda ''süper lise'' olarak bilenen yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri ve fen liselerinin hazırlık sınıflarındaki haftalık 24 saat yabancı dil dersi kapsamında, 4-6 saat ikinci yabancı dil eğitimi yapılacak. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.
Almanca öğrenmesi aslında zor bir dil değil. Aslında dil öğrenmek normlade de zordur, ama çaba gösteren ve isteği bitmeyen bir insan için zor değildir. Dil öğrenmenin bir yolu değil, bir çok yolu vardır. Yüz yüze öğrenim, online öğrenim yada materyallerden öğrenim kitaplardan öğrenim.
Almanca Eğitimine Dair:
Sınıfın başında) sınavlarıyla GIB programlarına (11. &12. sınıf) dayandırılmaktadır. Bu doğrultuda geliştirilmiş olan sistemimiz öğrencilerimizi Hazırlık sınıfında A1-A2 seviyesinden başlatarak ileri düzey olarak kabul edilen C1 seviyesine kadar getirmektedir.
Almanca Dersi, 11. Sınıflarda zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde işlenen konular görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar/Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokula geçişte bir yılın hazırlık sınıfı olması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 5. sınıfta öğrencilere sadece Türkçe ve yabancı dil eğitimi verilecek. Yabancı dil dersleri, ikinci sınıftan sonra zorunlu seçmeli dersler olan İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapçadan oluşacak.
Ana dilin olmayan ama eğitim, iş ve kültürel ilişkilerinde iletişim için kullanacağın ilk yabancı dilden sonra öğrendiğin yeni bir yabancı dil ikinci yabancı dil olarak tanımlanır. Almanca, İspanyolca ve Fransızca yabancı dil 2 örneği olarak verilebilir.
Dil bölümü, lisede öğrencilerin İngilizce ve ikinci bir yabancı dil olarak Arapça, Fransızca veya Almanca gibi derslerini yoğunlukta aldıkları bölümdür. Sayısal, Sözel veya Eşit ağırlık bölümlerindeki kısaltmalar dil bölümünde bulunmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri