Okul sayesinde öğrenciler sosyalleşir, yardımlaşmayı, dayanışmayı öğrenir. Birçok konuda öğretim faaliyetleri gerçekleşirken, aynı zamanda eğitim de alır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde büyük bir aile olmanın getirdiklerini yaşar. Toplu ortamda yaşamanın gerekliliklerini öğrenir.
Okul, eğitim-öğretim verilen kurum ve bu faaliyetlerin gerçekleştirildiği eğitim kurumu ve diğer tesislerdir. Öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin öğretimi için öğrenme alanı ve öğrenme ortamı sağlar.
Okul, çocuğun gelişiminde önemli adımlardan biridir. Okula başlama çocuk için yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girmek, birey olarak toplumda yer almak, dış dünyaya açılmaktır. Okul sürecinin başlamasıyla çocuğunuzda kişiliğini kazanmaya yönelik çabalar artar. Çocuğunuz sizi ve başkalarını etkiler.
Bununla birlikte, okulun toplumsal ya da sosyal işlevleri; toplumsallaştırma, kültür aktarımı, etik değerleri kazandırma, çevre bilinci oluşturma ve toplumsal değişimlere uyumu kolaylaştırma olarak ifade edilmiştir.
Devlet tarafından, bireysel emeklilik sistemine (BES) düzenli veya toplu olarak yatırdığınız tüm katkı paylarının %30'u oranında bireysel emeklilik hesabınıza ödenen tutardır. Örneğin; aylık 200 TL ödüyorsanız adınıza her ay 60 TL, 800 TL ödüyorsanız 240 TL devlet katkısı ödenir.
İlgili 38 soru bulundu
Okul yeni bilgiler edinilen bir kurum olduğu kadar birçok sosyal etkinlikte okul sayesinde yapılmaktadır. Okul sayesinde arkadaşlıklar kurulur, güzel duygular yaşanır. Öğretmenler ve arkadaşlar sayesinde güzel davranışlar kazanırken, yeni ve olumlu alışkanlıklar da öğrencilere okul sayesinde kazandırılır.
Yardımlaşma ve Dayanışma Çalışmaları Nelerdir? Yardıma ihtiyacı olan kişilere yardımda bulunmak, aç kalan hayvanları doyurmak, ihtiyacı olan okullara, kütüphane yapmak gibi birçok çeşit yardım sayılabilir. Okul ve çevrede yapılan yardımlaşma etkinliklerine öğrencilerin katılımının da sağlanması önemlidir.
Okulun en temel amacı eğitim hizmeti üretmektir. Okulun görevi, öğrencilerin istek ve heyecan kaybını önlemek ve öğrenme güdüsünü en üst seviyeye çıkarmaktır.
Buna göre, bir eğitim programının işlevleri; toplumsal/sosyal, bireysel (bireyi geliştirme), ekonomik ve siyasal işlevler başlıkları altında ele alınabilir.
Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Okul, hem bir bilgi yuvası hem de sosyal etkinliklerin yerine getirildiği bir kurumdur. Dostluk, sevinç ve üzüntülerin paylaşılması gibi duygular okul arkadaşlarımızla olan ilişkilerimiz sonucunda gelişir.
Okulda en önemli insan kaynağı, yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler, eğitici olmayan personeldir. Okulların yönetim için zamanları yoktur.
Eğitim yoluyla ne kadar çok şey öğrenirsek, daha fazla soru sorar ve bunlara cevaplar bulmayı öğreniriz. Bu da bizi daha bilinçli bir insan haline getirir ve aydınlanmaya götürür. 5- Sosyal mobilite: Okul bireylerin kendisini geliştirmesini ve toplumsal olarak mobiliteyi sağlar.
etkili okul, “öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, devimsel, sosyal ve estetik gelişmelerinin en uygun sağlandığı ve en elverişli bir öğrenme çevresinin yaratıldığı okul” olarak tanımlanmaktadır.
Belirli bir eğitim veren kurumların tarihi çok eskiye dayansa da modern anlamdaki okulun mucidi Amerikalı Horace Mann olarak kabul edilmektedir.
Öğrenciler gittikleri öğrenim kurumlarının derslerine katılırlar. Katıldıkları dersleri dinler, not alır ve tekrar yaparlar. Öğretim kurumlarında öğretmenleri tarafından kendilerine verilen ödevleri yerine getirir. Kurum tarafından belirlenen saatlerde derslere katılır.
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN.
Eğitimin üç özelliği vardır.
1- Eğitim bir süreçtir. 2- Eğitim sonucunda bireyde bir davranış değişikliği meydana gelir. 3- Davranış değişikleri bireyin yaşantıları sonucunda gerçekleşir.
Eğitim, yeni yetişen nesillere kültür aktarımı ile kültürün genişletilmesini ve derinleştirilmesini amaçlar. Bütün bilgi alanına toplumun kültürü adı verilir. Ancak söz konusu bilgi alanı, deniz dibindeki inciler gibi “düşünülmüş ve söylenmiş en iyi şeyler”den oluşur. İnsan, eğitime ihtiyaç duyan tek varlıktır.
İlk ve orta öğretim düzeyinde dünyanın en büyük kampusü olan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları İncek Kampusü 309 bin m2 alan üzerinde toplam 141 bin m2 kapalı alana sahiptir. TED Ankara Koleji, 6000 öğrencisi, 700 öğretmeni ve çalışanı, 35.000 mezunu ve velileriyle sürekli gelişen bir ailedir.
Okul içi etkinlikler, öğrencilerin ilgi ve gereksinimlerine yönelik, onların kişiliklerini geliştirmek için, okul yönetiminin bilgisi ve rehberliği altında yapılan planlı, programlı ve düzenli çalışmalardır.
Dayanışma toplumu oluşturan farklı kesimler arasındaki engelleri kaldırır, anlayış ve şefkat duygularının gelişmesine yardım eder. Toplumsal dayanışma hayır işi yapan ve alan kişiler arasında bir sahiplik ve sorumluluk duygusu oluşturmaya yardımcı olur.
Ayrıca halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi sosyal etkinlikler okullarda yürütülen etkinlikleri kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri