Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmenin yer aldığı eğitim sisteminde sömestr tatili öncesi ders yapılmayacağını öğrenen öğrenciler bu kez okul son hafta yoklama alınır mı sorusuna yanıt aradı. Hemen belirtelim ki tüm kademelerde okulun son haftası yoklamalar alınıyor.
Ancak, genellikle üniversitelerde ilk hafta veya derslerin başladığı dönemde yoklama alınması yaygın bir uygulama değildir. Bazı özel durumlarda veya belirli derslerde öğretim elemanları, ilk hafta veya dersin başında öğrencilerin varlığını doğrulamak için yoklama alabilirler.
Son hafta okullarda ders var mı, ders işlenecek mi? İşte ayrıntılar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim yılında okulların kapanış haftasında öğrencilere yoklama alınmayacağını ve bu süreçte keyifli etkinliklerin düzenleneceğini duyurdu.
Bu da okuldan okula bağlıdır, kimi okul idaresi inisiyatif gösterip son hafta devamsızlık yazmaz, kimisi ise yazar. Bunu okulunuza sormanız daha doğru olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere. Okullarda, yalnızca son haftalarda e-okul sistemi kapandıktan sonra yoklama alınmaz.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların son haftasında yoklama alınmayacağına ilişkin bir açıklaması bulunmuyor. Bu durum yönetici inisiyatifine kalsa da son haftada da önceki haftalarda olduğu gibi yoklama alındığı biliniyor.
Yok yazılırsınız kardeşim yok yazılırsınız devamsızlıgınıza işler hatta sınıfça disipline bile gidebilirsiniz. eğer sınıfta 1 kişi bile yoksa hoca deftere ders işledim diye geçiremez. ondan dolayı dersi telafi amaçlı yazın ''hangi derslerde öyle bir durum olmuşsa'' derse gidersiniz.
Peki son hafta okullarda yoklama alınır mı, ders işlenir mi? Son Hafta Yoklama Alınır Mı? Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik spesifik bir açıklaması bulunmasa da, genel uygulama, yönetici inisiyatifiyle okulların son haftasında da yoklama alındığı yönündedir.
Gidilmez.
Okula Geç Kalma
Derse geç kalınması durumunda ilk dersin ilk 10 dakikasından sonra, ilk derse girmeyenlerle ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen veya geç gelen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Yine her 5 defa geç kalan öğrenci yarım gün yok yazılır.
İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir. O nedenle bu konunun sınıf öğretmenleri ile konuşulması daha doğru olacaktır. SON HAFTA DERS YAPILMAYACAK!
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
Normal şartlar altında, okulun son haftasının pazartesi ve salı günleri tamamlanan ders programı, karne basım işlemlerinin hızlanması sebebiyle çarşamba ve perşembe günleri boş geçmektedir. Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilir.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Yüzde 70 devam zorunluluğu var bu da 4 haftaya tekabül ediyor.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilmekteydi. Fakat, bu konu hakkında en detaylı bilgi okul yönetimi tarafından verilecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların son haftasında yoklama alınmasına yönelik farklı bir açıklaması bulunmuyor. Yönetici inisiyatifine kalsa da son hafta da önceki haftalarda olduğu gibi yoklama alındığı biliniyor.
Günlük toplam ders saatinin 2/3 ü ve daha fazlasına gelmeyenlerin devamsızlığı bir gün, diğer devamsızlıklar ise yarım gün sayılır. Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur.
Hocam özürlü denilen şey izinli, raporlu ve faaliyettir. Özürsüz ize dersten veya okuldan kaçmak ya da okula hiç gelmemektir. Bizde silindiğinde direk silinmekte ve özürlüye işlememekte.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
· Birinci ders saatine okulun belirlediği saat dışında gelindiği zaman sisteme geç kalma olarak işlenmektedir. · Beş defa geç kaldığınız zaman e-okula yarım gün devamsızlık olarak işlenir. · Birinci ders saatinden sonraki geç kalmanız ise yarım gün veya tam devamsızlık olarak e-okula işlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri