"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Bu hükme göre vefat eden kişinin silahını mirasçılar arasında anlaşarak bir kişinin alması zorunludur. Eğer bu istenmez ise başka bir kişiye devir edilebilir veya devlete hibe edilebilir. Örneğin taşıma ruhsatı olan kişi vefat ederse devir alacak kişiye bulundurma ruhsatı olacak geçer.
Tabanca ve mermisi geri alınır. Yapılmış kesintiler İta Amirinin onayı ile İçişleri Bakanlığı Merkez Saymanlığınca ilgiliye ödenir. Borç ödemesi tamamlandıktan sonra görevine devam ederken vefat edenlerin tabanca ve mermileri muhafaza kaydıyla geri alınır.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
İlgili 45 soru bulundu
Meslekten veya devlet memurluğundan çıkarılanlar silah ruhsatı alamaz. Ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü olan kişiler, ruhsatlı silahıyla suç işleyen kişilere de silah ruhsatı verilmez. Zorunlu olmadığı halde meskûn ya da umuma mahsus yol üzerinde veya bu yola doğru silah atan kişiler silah ruhsatı alamaz.
Silah Kaybetme Cezası Nedir? Kanunda ruhsatlı silah kaybetme cezası; devlet malı araç, gereç, silah ve mermisini ihmal nedeniyle yitirmek başlıklı Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğünün 7/C-2. maddesi uyarınca 20 ay uzun süreli durdurma cezasıdır.
"Vefat eden kişilere ait ruhsatlı silahın, tebligat tarihinden itibaren mirasçılarının tamamının muvafakati ile altı ay içinde başvurulması halinde talepte bulunan mirasçısına veya üçüncü bir kişiye devri sağlanır.
Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Ruhsatınızın bitim tarihinden itibaren (6) altı ay içinde yeniletmek üzere ruhsatı veren makama müracaat edilmesi gereklidir, aksi takdirde ruhsatınız iptal edilir.
Silah sahibi vefat ettiğinde aşağıda belirtilen işlemlerden biri yasal mirasçıları tarafindan yapılır. a. Silahı, varislerden birinin adına ruhsata bağlanabilir, b. Silah, bir başka kişiye devredilebilir, c. Silah, Tiirk Silahlı Kuwetlerine veya Emniyet Genel Müdürlüğüne hibe edilebilir.
Cevabımız: Değerli takipçimiz, 10 hizmet yılını doldurduktan sonra; meslekten çıkarma, memuriyetten çıkarma ve asaleti tasdik edilmeden herhangi bir nedenle meslekten veya memuriyetten ayrılanlar hariç olanlar, tabanca satış bedelinin % 50'sini defaten ödedikleri takdirde silahlarını alabilirler.
Silah ruhsat işlemlerinde kaç adet silah alınır. 6136 Sayılı kanun da harcını ödemek kadı ile birden fazla silah ruhsatı alınır hükmü mevcuttur. Silah işlem dosyalarınde bulunan evraklar içinde çoğaltılan evraklar fotokopi ile çoğaltılarak görevli memur tarafından aslı gibidir yapılarak imzalanır.
Ancak bu silahlar satılamaz ve hibe edilemez. Aşağıda belirtilen kişilere hiçbir şekilde ateşli silah ve mermilerini taşıma ya da bulundurma izni verilmez ve verilmiş ruhsatlar iptal edilir.
"Psikolojik sorun olmamalı"
"Türkiye Psikiyatri Derneği'nin "Ateşli silah ruhsatı için başvuran kişiler için psikiyatrik muayene kılavuzu"nda yer alan bilgilere göre ateşli silah bulundurmak isteyenlerin akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olmaması gerekiyor.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu da dahil, zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergah dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Taşınmasına izin verilen ruhsatlı silahı; park, meydan, cadde ve sokak gibi herkesin girebilme imkanının olduğu yerlerde başkaları tarafından kolayca görülebilecek şekilde taşıyan kişiye 200 lira idari para cezası verilecek.
TikTok. iyi günler sevgili arkadaşlar. def silah danışmanlık hizmetlerinden ben Şakir Erdoğan. 1 kişi kaç adet silah ruhsatı alabilir. hem 6136 tabanca kanunu. hem de 2521 ilsiz tüfekler kanunu gereğince. şartları oluşturmak ve haricinde ödemek kaydıyla sınır. yok. sınırsız sayıda yifsiz tüfek veya tabancaya.
Bulundurma ruhsatlı silahların atış poligonu dahil zorunlu hallerde bir yerden başka bir yere nakli, mahallin en büyük mülki amirinin vereceği Silah Nakil Belgesi ile mümkündür. Bu belgede belirtilen gün ve güzergâh dışında silah, mesken veya işyeri dışına çıkarılamaz. Taşıt araçları işyeri veya mesken sayılmaz.
c) 29/7/2003 tarihli ve 4959 sayılı Topluma Kazandırma Kanunu uyarınca teslim olan veya güvenlik kuvvetlerine yardımcı oldukları için koruma altına alınanlara, ç) Güvenlik korucusu olanlar ile emekli güvenlik korucusu olanlara, talepleri halinde silah taşıma ruhsatı verebilir.
NOT: Eski Belediye Başkanları ve Eski Muhtarlara, sadece bir silah için harçsız ve süresiz taşıma veya bulundurma ruhsatı verilebilecektir.
(t) En Az Bir Dönem Köy Veya Mahalle Muhtarlığı Yapmış Olanlar; Valilik veya kaymakamlıktan alınacak görev belgesi, • İl/ilçe seçim kurulu yazısı. Saklama süresinin dolması nedeniyle seçim kurulunca belge verilemeyenlerin de silah ruhsat işlemleri yapılabilecektir.
Eğer bir kişi bir silah için yalnızca bulundurma ruhsatı almış ise bu kişi silahını sadece belirttiği adreste bulundurabilir. Bu adresin dışında bir yerde bu silah yakalanırsa kişi bulundurma ruhsatlı silah yakalatma cezası alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri