Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan mısırlarınızın üzerine tuz dökerek ya da tereyağ sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
1 bardak sütünüzü ve 2 lt kaynamış suyunuzu ekleyin ve kaynatın. Tencereniz kaynayınca ocağınızın altını kısıp düşük ayara getirin ve mısırlarınızı en az 4 saat kaynatın 5 saat bile kaynatabilirsiniz. Suyu eksilirse kaynamış su ekleyebilirsiniz. Soğuk su eklemeyin.
En az 1 saat boyunca suda kaynamaya bırakmalısınız. Aksi takdirde mısır taneleri sert kalacağından, yerken zorluk yaşayabilirsiniz. Mısır haşlamanın püf noktalarından bir diğeri ise mısır pişerken suyun içine tuz atmamak. Atılan tuz mısırın pişme süresini uzatacaktır.
Kabuklarını da içerisine mutlaka koyun ki mısırlar lezzetlensin. Mısırınızı süt ya da suyun içerisinde haşlayabilirsiniz. Suyun içerisinde haşlayacağınız zaman içine mutlaka tuz ilave edin. Bu şekilde pişen mısırların lezzetleri daha bir nefis olacaktır.
Akşamdan soğuk suyun içinde bekletiyoruz, ertesi gün aynı nohut yada fasulye haşlar gibi pişiriyoruz . Mısır taneleri patlayıp açılana kadar pişecek. Pişmesine yakın içine tuz atıp pişirmeye devam ediyoruz.Süzüp soğumadan tereyağı ile karıştırılarak sıcak sıcak servis edip kaşık kaşık yiyoruz.
İlgili 28 soru bulundu
Mısırın haşlama suyuna bir bardak süt ekleyerek mısıra daha sütlü bir lezzet kazandırabilirsiniz. Mısır pişirmenin en dikkat gerektiren yöntemlerinden biri de közlemektir. Közlenmeye başlanan mısırlar yaklaşık 10 dakikada pişer; ancak 2 dakikada bir çevirerek mısırların yanmasını önlemeniz gerekir.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Mısırı ise en yumuşacık ve lezzetli haşlamak için ise süte ihtiyacınız var. Süt sayesinde mısırlarınızın tadı güzelleşiyor, daha yumuşacık oluyor ve daha hızlı bir şekilde pişiyor.
Çünkü bir mısır normal bir tencere içerisinde yaklaşık 3 veya 4 saat içerisinde pişer. Bu durum aynı zamanda mısırın cinsi ve sayısına bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Yine de normal tencere içerisinde en fazla 4 saat içerisinde süt mısır haşlanır.
Tuzun eklenme zamanı da en önemli püf noktayı oluşturur. Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz.
Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.
Bildiğiniz gibi normal tencerede yapılan mısır, süt mısırı bile olsa pişirmek saatler alıyor. Düdüklü tencerede ise mısır pişirmek en fazla 25 dakika.
Tencereye 3 litre soğuk su, mısır ve aroma versin diye birkaç kabuk konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. En son süt ve şekeri de ilave edip hafifçe karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı şekilde mısırlar yumuşayana kadar pişirin. Mısırlar piştikten sonra servis edebilirsiniz.
Eğer tencereniz küçükse mısırları ortadan ikiye bölebilirsiniz. Ardından mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Son olarak da 1 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyup, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mısır tenceresini ocak üzerine alıp, tencerenin kapağını kapatın.
Mısırın sütlü olup olmadığını anlamak için elinize almanız gerekir. Eğer elinize aldığınız mısır, ağırsa sütlü ve taze bir mısırdır. Ancak mısırlar hafifse bu bayat ve sütsüz bir mısır olduğunu gösterir. İyi bir mısır almak için püsküllerine de bakmak gerekir.
Mısırlarımızı soyup yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyup üzerine geçecek kadar su koyuyoruz ve üzerine dilediğiniz gibi tuz veya şeker serpiyoruz ve kapağını kapatıyoruz. Kaynayınca orta ateşte 15-20 kaynatıyoruz. Afiyetler olsun.
Yerli Mısır (3 adet)
Atalık tohumlardan üretilmiş yerli mısırlarımız düpdüzgün değildir, inci gibi dişleri yoktur, şekerli bir tadı yoktur, tanelerindeki tokluğu yerken farkedeceksiniz, farkını hem tadından hem görünüşünden anlayacaksınız.
Mısıra haşlarken atacağınız bir miktar şeker mısıra hem güzel bir tat verecektir, hem de mısırı yumuşatacak ve çabuk pişmesini kolaylaştıracaktır. Mısırı kabukları ile pişirmek mısıra aroma verip daha da lezzetli bir hale getirecektir.
Düdüklü tencerede haşlama yapmak daha hızlı ve kolay bir tercihtir. Düdüklü tencere de mısır yirmi beş dakikada haşlanır. Normal tencerede mısır haşlamak için en az iki, üç saate ihtiyaç vardır.
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
Sonra mısırları dizelim, bir kaşık da şekeri ekleyelim. Üstünü geçecek kadar su koyup düdüklümüzü kapatalım. Kaynamaya başlayınca düdüğü kapatıp 20 dakika pişirelim. Eğer pişmemişse mısırımız taze ve süt olmayabilir.
Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilir. Yani mısır, yaz sonu ve sonbahar başında yetişen bir besindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri